DEN JYSKE OPERA SÆSON 2021-22

 

Inkognito Royal

En kongelig skandale om Frederik d. 8.s mystiske død i Hamborg 1912

Musik: Karsten Fundal
Ide og tekst: Philipp Kochheim
Orkester: Aarhus Symfoniorkester

Urpremiere: 18. august 2021 i Musikhuset Aarhus.

Øvrige spilleperiode: 19., 21. og 22. august 2021

Hamborg den 14. maj 1912. Kong Frederik d. 8. af Danmark forlader sit hotel inkognito og bliver 45 minutter senere fundet døende på gaden. I mellemtiden sidder kongefamilien
på hotellet og er ved at være nervøse, fordi kongen er forsvundet… Der går mange historier om Frederik d. 8.s mystiske død og i et forsøg på at kombinere teaterets mange genrer – musik, dans, sang, skuespil – inviterer Den Jyske Opera dig til at få et indblik i ét af dansk histories glemte kapitler til verdenspremieren på den anerkendte danske komponist Karsten Fundals nyskrevne opera.

Billetsalg åbner forår 2021.

LÆS MERE OM INKOGNITO ROYAL

 

 

 

Aida

Kærlighedens højforræderi i Verdis klassiker

Premiere: 15. oktober i Odense Koncerthus 
Danmarksturné: 15. oktober - 4. december 2021
Musikhuset Aarhus:
1. – 4. december 2021

Ingen anden opera er så meget synonym med italiensk opera, som Giuseppe Verdis episke fortælling om den etiopiske prinsesse Aida og hendes kærlighed til sin egyptiske fangevogter Radamès. Siden urpremieren i 1871 i det dengang nye Khedivial Operahus i Kairo er publikum i generationer verden over blevet bevæget af de umulige elskendes tragiske skæbne i Aida og har ladet sig overvælde af storheden i Verdis mesterlige partitur. Det er første gang, at Aida sættes op på Den Jyske Opera.

Billetsalg åbner forår 2021.

LÆS MERE OM AIDA

 

 

 

Greven af Luxembourg

Musik: Franz Lehár
En pastiche af Philipp Kochheim på dansk
Premiere: 11. marts 2022 i Musikhuset Aarhus
Musikhuset Aarhus: 11., 12., 17., 18. og 19. marts 2022
Danmarksturné: 11. marts - 30. april 2022

Mens komponisten Puccini fremhæver bohemelivets tragiske sider i Paris ved begyndelsen af det forrige århundrede, fortryller Franz Lehár os i sin vittige, ironiske og udødelige operette Greven af Luxembourg. Handlingen er det rene nonsens: En kvinde gifter sig med en mand, som hun ikke må se og forelsker sig bagefter i ham uvidende om, at de allerede er gift. Kedeligt kan man bestemt ikke kalde det... Med afsæt i Lehárs musik fejrer Den Jyske Opera sin 75 års fødselsdag med en særlig produktion, der forener alle kræfter i huset. Vigtigst af alt vil Den Jyske Operas Kor indtage scenen næsten egenhændigt.

Billetsalg åbner forår 2021. 

LÆS MERE OM GREVEN AF LUXEMBOURG

 

 

GrowOP! Festival 

GrowOP! Festival er blevet en tilbagevendende begivenhed, der hvert andet år sætter spot på operaens mange udtryksformer og muligheder i forhold til børn og unge. I samarbejde med stærke partnere i Aarhus afvikles den tredje GrowOP! Festival i Aarhus d. 10.-14. september 2021. Herudover vil GrowOP! også være at finde i andre kommuner, hvor Den Jyske Opera har gode samarbejdspartnere. 

Program offentliggøres i sommeren 2021.
Billetsalg åbner i sommeren 2021.

 

 

Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2021-22. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis. Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus. Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne. >>> Læs hele sæsonbogen her