Spilledage: Lørdag den 22. juni
Spillested: Skanseparken, Aarhus
Billetsalget er ikke åbent

Opera i parken, juni 2019

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester præsenterer Opera i parken. En festlig, udendørs operakoncert med kendte klassikere og mesterværker fra den kommende operasæson lørdag den 22. juni 2019 i Skanseparken, Aarhus kl. 15-17. Fri entré til koncerten.

Opera i parken

GRATIS SOMMERKONCERT i SKANSEPARKEN, AARHUS LØRDAG 22. JUNI 2019 Kl. 15-17

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester præsenterer Opera i parken, en festlig, udendørs operakoncert med kendte klassikere og mesterværker fra den kommende operasæson lørdag den 22. juni 2019 i Skanseparken, Aarhus. Fri entré til koncerten, hvor publikum guides af konferencier Mikkel Fønsskov, kendt fra Aftenshowet. 

Solister fra Den Jyske Operas vil sammen med Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas Kor opføre nogle af verdens mest elskede operamelodier af Saint-Saëns, Rossini, Verdi, Bernstein m.fl. – samt spille musik fra Den Danske Serie, hvor Den Jyske Opera udforsker glemte mesterværker fra den danske kulturarv.
Opera i Parken er gratis og en invitation til alle byens borgere til en dejlig dag i selskab med stor musik i hjertet af Aarhus med smagsprøver på de værker, som Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester sammen opfører i sæson 2019/20.

Program:
Kendte operaklassikere samt smagsprøver fra forestillingerne:
P. A. von Klenau: Michael Kohlhaas
P. I. Tjajkovskij: Eugen Onegin
W. A. Mozart: Bortførelsen fra seraillet

Se hele koncertprogrammet som pdf her

Medvirkende: 
Solisterne ved Opera i Parken er:
Tanja Kuhn, sopran, der kan opleves i rollen som Heloise i Michael Kohlhaas på Den Jyske Opera i august 2019. Hun har i den seneste sæson medvirket i anmelderroste solistroller i både Passageren, Carmen og Kleopatra.
Dorothea Spilger, mezzo-sopran, kunne opleves i hovedrollen som Lisa i den rørende og grufulde opera om holocaust, Passageren. 
Michael Ha, tenor, som kan opleves som Junker Wenzel von Tronka i Michael Kohlhaas og tidligere har sunget Nemorino i Elskovsdrikken på Den Jyske Opera (2017),
Valerian Ruminski, bas, som debuterer på Den Jyske Opera som Kurfyrsten af Brandenburg i Michael Kohlhaas og senere på sæsonen synger Fyrst Gremin i Eugen Onegin.

Solister, Den Jyske Operas Kor, TalentU og Aarhus Symfoniorkester dirigeres af Jonas Alber, som debuterer på Den Jyske Opera med Michael Kohlhaas. Han har tidligeret gæstedirigeret på Volksoper i Wien, Deutsche Oper i Berlin, Teatro Real i Madrid m.fl. og været Generalmusikdirektor ved Staatstheater Braunschweig.

Konferencier er igen i år operaelsker Mikkel Fønsskov, kendt fra Aftenshowet. 

Holdet bag
Billede af Jonas Alber
Jonas Alber Dirigent
Billede af Jonas Alber Jonas Alber

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Michael Kohlhaas ('19) Dirigent Opera i parken ('19)

Jonas Alber har gæstedirigeret på bl.a. Volksoper i Wien, Deutsche Oper Berlin, Théâtre de la Monnaie i Bruxelles, Teatro Colón i Buenos Aires og Teatro Real i Madrid. Har dirigeret hele Nibelungens Ring og næsten alle Strauss’ operaer. Fra 1998-2007 Generalmusikdirektor ved Staatstheater Braunschweig. Michael Kohlhaas er Jonas Albers første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Mikkel Fønsskov
Mikkel Fønsskov Konferencier
Billede af Mikkel Fønsskov Mikkel Fønsskov

Titel
Konferencier
Engagement på Den Jyske Opera
Konferencier Opera i parken ('18) Konferencier Opera i parken ('19)

'Velkommen til Aftenshowet’. Den replik har Mikkel Fønsskov efterhånden sagt mange gange som vært på Aftenshowet på DR 1. Men han har også kendskab til Italien, er vild med opera og fast gæst ved Den Jyske Operas opførelser og uddannet journalist med MA i europæiske studier i Rom.

Mikkel Fønsskov er en fremragende konferencier, ordstyrer og moderator. Han har en naturlig fremtoning –  og det giver ham en stor troværdighed over for sit publikum.

Mikkel Fønsskov, der er et kendt ansigt på TV-skærmen er født i 1984 og vokset op i Svendborg. Du kender ham som vejrvært på ”Go´morgen Danmark” på TV 2 og senest vejrmagasinet ”Jagten på det vilde vejr på DR 1 – hvor han har har rejst verden rundt for at vise, hvordan vejret i disse år er ekstremt, og hvilke konsekvenser det har for de mennesker, der lever, hvor elementerne raser.

Blå bog

  • Uddannet journalist fra Syddansk Universitet og master i europæiske studier i Rom.
  • Blev kendt som vejr-vært på TV2 – nu er han vært på Aftenshowet på DR.
  • Har været på ungdomslandsholdet i volleyball
  • Kæmpe operafan. Tager på operarejser, hvor andre tager på fodboldrejser.

Hør Mikkel Fønsskov i DR P2 "Operaens ørehængere":
www.dr.dk/nyheder/kultur/klassisk/mikkel-foensskov-er-vild-med-opera

Medvirkende
Billede af Tanja Kuhn
Tanja Kuhn Sopran
Billede af Tanja Kuhn Tanja Kuhn

Titel
Sopran
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Heloise Michael Kohlhaas ('19) Tatjana Eugen Onegin ('19) Charmion Kleopatra ('19) Michaëla Carmen ('19) Katia Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Sopran

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Academy of Music and Performing Arts, Stuttgart/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Senta Den Flyvende Hollænder
Irene Rienzi
Elettra Idomeneo

Dorothea Spilger
Dorothea Spilger Mezzo-sopran
Dorothea Spilger Dorothea Spilger

Titel
Mezzo-sopran
Engagement på Den Jyske Opera
Amneris Aida ('21) La Scaramouche Fête galante ('21) Maddalena Rigoletto ('20) Solist Opera i parken ('19) Lisa Passageren ('18)

Mezzosopran
Nationalitet: Tysk
Uddannelse: Hochschule für Musik und Theater München
Udvalg af tidligere roller: Lisa i Passageren, Hans Hans og Grethe, Amneris Aida

Michael Ha
Michael Ha Tenor
Michael Ha Michael Ha

Titel
Tenor
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Junker von Tronka/Walther von der Vogelweide Michael Kohlhaas ('19) Nemorino Elskovsdrikken ('17)

Tenor
Nationalitet: Sydkoreansk
Uddannelse: Hochschule für Musik Freiburg / Universität Mozarteum Salzburg, Østrig
Udvalg af tidligere roller: Nemorino Elskovsdrikken, Walther von der Vogelweise Michael Kohlhaas (Den Danske Serie), Cavaradossi Tosca

Billede af Valerian Ruminski
Valerian Ruminski Bas
Billede af Valerian Ruminski Valerian Ruminski

Titel
Bas
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Kurfyrsten af Brandenburg/Mester Himboldt Michael Kohlhaas ('19) Fyrst Gremin Eugen Onegin ('19) Ramfis Aida ('21)

Bas
Nationalitet: Amerikansk
Uddannelse: The Academy of Vocal Arts, Philadelphia, Pennsylvania
Udvalg af tidligere roller: Raimondo Lucia di Lammermoor, Daland Den flyvende hollænder, Nilakantha Lakmé

DJO Kor 2019-20
Den Jyske Operas Kor Kor
DJO Kor 2019-20 Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor La Vendetta / I Pagliacci ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af TalentU
TalentU Kor
Billede af TalentU TalentU

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Inkognito Royal ('21) Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Passageren ('18) Kor Opera i parken ('18)

TalentU er Den Jyske Operas talentudviklingsprogram for unge mellem 16 og 22 år. Programmet er for alle unge med interesse og talent for musikdramatik. Hos TalentU tilbydes de unge en helt særlig vekselvirkning mellem praktisk træning og medvirken i operaforestillinger i forskellige formater. Fælles for produktionerne er, at TalentU hver gang samarbejder med og udvikles, understøttes og udfordres af professionelle scenekunstnere. Træningen består i sang, drama, kor, kropsligt arbejde og improvisation.

Læs mere om TalentU her.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.


Skanseparken i Aarhus

Den Jyske Opera genindviede med Opera i parken i 2018 en glemt event-plads, nemlig Skanseparken i Aarhus, hvor der for år tilbage blev afholdt store udendørs koncerter og arrangementer. Skanseparken kan rumme ca. 4.000 mennesker. 

Skanseparken er en centralt beliggende bypark mellem Strandvejen og Marselisborg Allé på Frederiksbjerg i hjertet af Aarhus. Skanseparken har fået navn efter Wallensteins Skanse, der blev opført under svenskekrigene 1627-29. Frem til starten af 1960erne dannede parken ramme om de såkaldte ”parkunderholdninger” for byens borgere og gæster, bl.a. med en operetteaften "Fra Offenbach til Oklahoma". 

Vi glæder os til igen at fylde parken med opera i 2019.


Pressemateriale

Samarbejdspartnere

Partnere - Opera i parken:
Den Jyske Opera
Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Kommune
Aarhus 2018 - Europæisk Frivillighovedstad #Delditfællesskab
Skansen Hus og Have

Opera i parken er støttet af:
CAC fonden
Jyllands-Postens Fond


Praktiske oplysninger

Opera i parken. Fri adgang.
Tid:
Lørdag den 22. juni 2019 kl. 15-17
Adresse: Skanseparken, 8000 Aarhus

Skanseparken vil være åben for offentligheden under hele arrangementet. Også under opbygning og nedtagning af scenen samt lydprøve. Se kort over Skanseparken her

Transport: Skanseparken ligger tæt på gode offentlige transportmuligheder. Opera i Parken er en bynær begivenhed og Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester opfordrer til, at man lader bilen står derhjemme!

Bus nr. 13, 16, 17, 18 og 100 stopper i Bruunsgade. Se i øvrigt: https://www.midttrafik.dk/koreplaner/bybusser/aarhus/

Parkering: Der er ingen mulighed for parkering i umiddelbar nærhed af Skanseparken, og vi opfordrer til, at man lader bilen stå derhjemme. Ellers henvises til byens større parkeringsanlæg.

Cykel: Cykel kan medbringes og parkeres i umiddelbar nærhed af parken.

Mad og Drikke: Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke, og der er mange muligheder for at købe mad og drikke i de mange butikker og restauranter i Bruunsgade, Bruuns Galleri og Jægergårdsgade.

Stole: Det er tilladt at medbringe en stol at sidde på, men vi opfordrer til kun at bruge tæpper. De forreste pladser vil være reserveret til folk, der sidder direkte på græsset eller på tæpper.

Borde, engangsgriller, pavilloner, telte og paraplyer er ikke tilladt.

Handicap: Der er mulighed for at blive sat af på hjørnet af Svendborgvej/Strandparken i parkens sydlige del.

Toiletter: Der vil være toiletter i parken.

Naboer: Vi beklager naturligvis, hvis naboer føler sig generet af Opera i Parken. Der vil blive uddelt informationsmateriale til de ejendomme der støder direkte op til parken, og vi håber selvfølgelig på, at alle naboer vil være med til festen, enten i Parken eller fra vinduer og altaner.

Førstehjælp: Der vil være et veluddannet førstehjælpskorps tilstede i Parken under hele arrangementet.

Mere info: Den Jyske Operas hjemmeside vil løbende blive opdateret. www.jyske-opera.dk.

Praktiske oplysninger som pdf: Klik her

Tilmeld dig nyhedsbrev og få opdateringer om koncerten direkte i din indbakke.

Spilledage og tilknyttede events
22. juni kl. 15:00 Skanseparken, Aarhus Gratis

Fakta

GRATIS SOMMERKONCERT

Tidspunkt:
Lørdag den 22. juni 2019 kl. 15.00 - ca. 17.00

Sted:
Skanseparken, Aarhus. 

Pris:
Gratis

BILLETINFO

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester byder på gratis sommerkoncert.

Tilmeld dig Den Jyske Opera nyhedsbrev og få nyt om Opera i parken direkte i din indbakke.


Video arkiv

This links to https://youtu.be/qhKxEw7p_h4
This links to https://youtu.be/m1R-1bdzSac
This links to https://youtu.be/JAgzx4Bd_dc