Spilledage: 22. 24. 26. 28. august 2018
Spillested: Musikhuset Aarhus
Billetsalget er ikke åbent

Passageren - Årets Forestilling 2018

Weinbergs gribende opera om holocaust, Passageren, er Reumertnomineret i kategorien "Årets Opera" og har fået prisen "Årets Forestilling" 2018. 

Spilledage og tilknyttede events
22. august kl. 19:30 Skandinavisk premiere Musikhuset Aarhus Køb billet
24. august kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet
26. august kl. 15:00 Musikhuset Aarhus Køb billet
28. august kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet

Passageren er nomineret til Reumert "Årets Opera"

Passageren fik tidligere på året publikumsprisen "Årets Forestilling 2018". Juryens motivation (uddrag): “Den Jyske Operas nye operachef Philipp Kochheim, som selv har iscenesat, ser det som én af sine vigtigste opgaver at udfordre opfattelsen af opera og også spille andet end de gænge 60 gengangere. Han har truffet et overraskende og sikkert valg med Passageren. Et dramatisk og filosofisk påtrængende emne sat i moderne effektfuld og inddragende musik af Mieczysław Weinberg.”

Læs mere om prisen hos Performing Arts Platform: http://theplatform.dk/da/aarets-forestilling-2018/


Anmeldelser

"Flotte detaljer, gennemført indstudering og spændende symbolik" Jyllands-Posten
"Umådelig gribende" Børsen
“Stærk og vedkommende forestilling” Stiften
“Fremragende spillet i musik og teater” JCKlassisk.dk
“Modigt og på internationalt plan. Lammende smukt. Fremragende forestilling"Gregers Dirckinck-Holmfeld 
"Passageren er en dybt gribende oplevelse" Operalogg.com

Kristeligt Dagblad
Nordjyske
JCKlassisk.dk
GregersDH
Børsen
Stiften
Jyllands-Posten
den4vaeg.dk
MortenHede.dk
Sceneblog.dk
Ascolta
 Politikken

Passageren

En sand historie om skyld og had

Mieczyslaw Weinbergs opera Passageren fik sin uropførelse i 2010 – mere end fyrre år efter at den var blevet komponeret – og nu bliver den kaldt ét af det 20. århundredes mesterværker. Siden uropførelsen er operaen blevet opført bl.a. i London, New York og Frankfurt for et både entusiastisk og dybt berørt publikum. Efter hele Weinbergs familie blev myrdet under holocaust, ønskede han at skrive et værk, som omhandlede krigens gru og samtidig viste hans stærke tro på, at friheden, retfærdigheden og menneskeligheden vil sejre til sidst. Weinberg fandt sit perfekte operaemne i Zofia Posmysz’ selvbiografiske roman, der skildrer hendes oplevelser som fange i Auschwitz.

Handling

I 1960 krydser et midaldrende ægtepar Atlanterhavet ombord på et skib. Walter, som er diplomat, har fået en ny stilling i Sydamerika. Ombord møder hans kone, Lisa, en mystisk passager, som minder hende om én, hun kendte under krigen. Overvældet af dette møde indrømmer hun overfor sin mand, at hun var fangevogter i koncentrationslejren Auschwitz. Hun tror, at den passager, som hun har mødt, er Marta, en fange fra Auschwitz. Lisa bliver dermed konfronteret med fortrængte dele af sit liv og bliver tvunget til at stå ansigt til ansigt med sandheden. Hendes forfærdelige fortid trænger sig på og afslører hendes livs løgne: Auschwitz vender tilbage. Walter må erfare, at hans kone, Lisa, har holdt Marta som en slags slave, mens hun tillod, at Martas kæreste, Tadeusz, blev slået ihjel for øjnene af hende. Jo dybere Lisa dykker ned i sin fortid, desto mere bliver hun spundet ind i et net af modsigelser, indtil hun til sidst endelig direkte konfronterer den mystiske passager...

Læs mere om Passageren side 10-25 i programbogen online på: https://issuu.com/denjyskeopera/docs/season2018-19

Fordyb dig i passageren

Studiemateriale
I anledning af opførelsen af Passageren har Den Jyske Opera udarbejdet studiemateriale, som fokuserer på holocaust. Materialet er målrettet gymnasieelever, men kan bruges af alle interesserede. Materialet er udarbejdet i samarbejde af lærere fra Favrskov Gymnasium.
Se studiemateriale

Udstilling om Zofia Posmysz' liv 
3.-28. august, Musikhuset Aarhus
Zofia Posmysz var fange i Auschwitz 1942-45. Efter krigen blev hun forfatter og skrev bl.a. Passageren, som operaen Passageren er baseret på.
Udstillingen præsenteres i samarbejde med MOCAK (Museum of Contemporary Art in Krakow) og Musikhuset Aarhus
Se billedgalleri fra udstillingen

Udstilling om Zofia Posmysz' litteratur 
3.-28. august, Kvindemuseet Aarhus
Operaen Passageren er baseret bogen Passageren, som bygger på forfatteren Zofia Posmysz oplevelser som fange i Auschwitz
Udstillingen præsenteres i samarbejde med MOCAK (Museum of Contemporary Art in Krakow) og Kvindemuseet Aarhus
Se billedgalleri fra udstillingen

Generalprøve for unge
20. august kl. 12.00-15.00, Musikhuset Aarhus
Kun adgang for unge under 25 år og studerende. Billetpris kr. 60. Billetkøb ved personlig henvendelse i Musikhuset Aarhus. Introduktion kl. 11.15.

Introduktioner
Før hver forestillinger er der gratis introduktioner 
1 time før forestillingen - lang introduktion
20 minutter før forestillingen - kort introduktion


Lyt til musikken

Passageren fik først sin verdenspremiere i 2010, men er siden blevet opført i i Bregenz, Warszawa, London, Houston, New York, Chicago, Detroit, Frankfurt, Miami, Ekaterinburg, Moskva, Dresden. Find materiale om Passageren på youtube med introduktioner og smagsprøver på musikken fra disse operahuse rundt i verden via Google/YouTube eller lån/køb DVD indspilninger.

Hvis du er interesseret i at høre mere musik af Weinberg, får du her tre tip af operachef Philipp Kochheim, som du selv kan google videre på.


Operachef Philipp Kochheim

Operachef Philipp Kochheim har valgt Passageren som sin første forestilling på Den Jyske Opera og instruerer selv denne forestilling.
Læs mere om Philipp Kochheim i programbogen side 20.


Billedgalleri

Se hele billedgalleriet fra Passageren. Klik her
Foto Kåre Viemose for Den Jyske Opera.

Holdet bag
Billede af Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Instruktør
Billede af Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør María de Buenos Aires ('18) Instruktør Passageren ('18)

Født og opvokset i Hamborg, nu bosat i hjertet af Aarhus. Har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Philipp Kochheim er som instruktør kendt for at blande nyt og gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals. I sæson 2019-20 instruktør på Michael Kohlhaas og Bortførelsen fra seraillet og har tidligere på Den Jyske Opera været instruktør på Passageren (Reumertnomineret Årets Opera 2018, modtog Publikumsprisen 2018) og María de Buenos Aires. 
Instruktør og librettist på den nyskrevne operette Inkognito Royal (komponist Karsten Fundal), der uropføres i 2021 på Den Jyske Opera.

Instruktør på ’Ragtime’ fra Oper Graz i 2018, som er nomineret til den østrigske teaterpris  ”Österreichischen Musiktheaterpreis“ i katagorien Musical (Beste Gesamtproduktion Musical.) 

Har modtaget Dr.-Otto-Kasten-Preis, en af de vigtigste tyske teaterpriser, for Così fan tutte (2003), Götz- Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004) og Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013). Operachef ved Staatstheater Braunschweig 2013-17.

Operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017.

Billede af Christopher Lichtenstein
Christopher Lichtenstein Dirigent
Billede af Christopher Lichtenstein Christopher Lichtenstein

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Passageren ('18)

Den tyske dirigent Christopher Lichtenstein er uddannet ved Hochschule für Musik i Würzburg. Han fik sin debut i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, som han efterfølgende har været fast tilknyttet. Udover sit arbejde med klassiske operaer og operetter (ToscaRigolettoAida m.fl.) har Christopher Lichtenstein været engageret i flere urpremierer – senest Orlando af Peter Aderhold. Passageren er Christopher Lichtensteins første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Anja Jungheinrich
Anja Jungheinrich Scenograf og kostumedesigner
Billede af Anja Jungheinrich Anja Jungheinrich

Titel
Scenograf og kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Michael Kohlhaas ('19) Scenograf Passageren ('18)

Siden 2001 har Anja Jungheinrich arbejdet freelance som scenograf og kostumedesigner indenfor skuespil og opera ved teatre og operahuse i Tyskland, Schweiz, Østrig og Luxembourg. Siden 2001, hvor de lavede Mona Lisa og Spøgelsessonaten sammen i Heidelberg, har hun haft et tæt samarbejde med Philipp Kochheim, og deres første fælles produktion på Den Jyske Opera var Passageren i 2018.

Billede af Frank Kaster
Frank Kaster Lysdesigner
Billede af Frank Kaster Frank Kaster

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner Passageren ('18)

Lysdesigner Frank Kaster er uddannet ved München Technical University og har siden da arbejdet som lysdesigner og scenograf på flere teatre i Tyskland og var fra
2001-2009 teknisk chef på Schauspiel Frankfurt. Siden 2010 har han været leder af lysafdelingen for Staatstheater Braunschweig med produktioner som Miss Sara Sampson
og Tristan og IsoldePassageren er Frank Kasters første engagement på Den Jyske Opera.

Medvirkende
Billede af Dorothea Spilger
Dorothea Spilger Lisa
Billede af Dorothea Spilger Dorothea Spilger

Titel
Lisa
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Lisa Passageren ('18)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Die Hochschule für Musik und Theater, München/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 

Nerone L’incoronazione di Poppea
Siébel Faust 
Dorabella Così fan tutte

Billede af Stefania Dovhan
Stefania Dovhan Marta
Billede af Stefania Dovhan Stefania Dovhan

Titel
Marta
Engagement på Den Jyske Opera
Marta Passageren ('18) Kleopatra Kleopatra ('19)

Sopran

Nationalitet: Ukranisk-amerikansk

Uddannelse: Augsburg Academy of Music, Augsburg/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Mimi La Bohème
Fiordiligi Così fan tutte
Violetta La Traviata

Billede af Daniel Szeili
Daniel Szeili Walther
Billede af Daniel Szeili Daniel Szeili

Titel
Walther
Engagement på Den Jyske Opera
Kurfyrsten af Sachsen Michael Kohlhaas ('19) Don José Carmen ('19) Walther Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Ludwig-Maximilian University, München/Tyskland

Udvalg af tidligere roller:
MacDuff Macbeth
Idomeneo Idomeneo
Lenski Eugene Onegin

Billede af Leif Jone Ølberg
Leif Jone Ølberg Tadeusz
Billede af Leif Jone Ølberg Leif Jone Ølberg

Titel
Tadeusz
Engagement på Den Jyske Opera
Eugen Onegin Eugen Onegin ('19) Bogø HjerteLyd ('20) Escamillo Carmen ('19) Bogø HjerteLyd ('19) Tadeusz Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Nationalitet: Norsk

Uddannelse: Guildhall School of Music & Drama, London/England, OperaAkademiet, København/Danmark

Udvalg af tidligere roller: 
Figaro Barberen i Sevilla
Schaunard La bohème
Abner Saul og David

Billede af Tanja Kuhn
Tanja Kuhn Katja
Billede af Tanja Kuhn Tanja Kuhn

Titel
Katja
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Heloise Michael Kohlhaas ('19) Tatjana Eugen Onegin ('19) Charmion Kleopatra ('19) Michaëla Carmen ('19) Katia Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Sopran

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Academy of Music and Performing Arts, Stuttgart/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Senta Den Flyvende Hollænder
Irene Rienzi
Elettra Idomeneo

Billede af Johanne Højlund
Johanne Højlund Krystina
Billede af Johanne Højlund Johanne Højlund

Titel
Krystina
Engagement på Den Jyske Opera
Olga Eugen Onegin ('19) Carmen Carmen ('19) Omø HjerteLyd ('19) Krystina Passageren ('18) Mezzo-sopran Opera i parken ('18) Ursula Intet ('17) Tisbe Askepot ('16)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Kongelige Operaakademi, København/Danmark

Udvalg af tidligere roller:
Ursula Intet
Tisbe Askepot
Maddalena Rigoletto

Johanne Højlund er uddannet i København og har på Operaakademiet bl.a. sunget Dinah i Trouble in Tahiti, Cornelia i Giulio Cesare og Olga i Eugene Onegin. Dertil kommer Kate Pinkerton i Madama Butterfly på Det Kongelige Teater, Maddalena i Rigoletto på Schlossoper Haldenstein og hovedrollen Lucy i Er Gud hjemme? på Operaen i Midten. Johanne havde sin debut på Den Jyske Opera i 2016, hvor hun sang rollen som Tisbe i Askepot. 

Billede af Lise Christensen
Lise Christensen Vlasta
Billede af Lise Christensen Lise Christensen

Titel
Vlasta
Engagement på Den Jyske Opera
Omø HjerteLyd ('20) Mercédès Carmen ('19) Vlasta Passageren ('18)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: The Guildhall School of Music and Drama, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, The National Opera Studio, London/England

Udvalg af tidligere roller: 
Suzuki Madama Butterfly
Octavian Rosenkavaleren
Orlofsky Flagermusen

Billede af Silvia Micu
Silvia Micu Yvette
Billede af Silvia Micu Silvia Micu

Titel
Yvette
Engagement på Den Jyske Opera
Blonde Bortførelsen fra seraillet ('20) Sopran Opera i parken ('18) Yvette Passageren ('18) Frasquita Carmen ('18)

Sopran

Nationalitet: Rumænsk

Uddannelse: National Music University Bukarest/Rumænien

Udvalg af tidligere roller: 
Musetta La Bohème
Adina Elskovsdrikken
Susanna Figaros bryllup

Billede af Bolette Bruno Hansen
Bolette Bruno Hansen Bronka
Billede af Bolette Bruno Hansen Bolette Bruno Hansen

Titel
Bronka
Engagement på Den Jyske Opera
Filipjevna Eugen Onegin ('19) Bronka Passageren ('18)

Mezzo-sopran/alt

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: 
Bronka i Passageren, Kabanicha i Katja Kabanova og Marcellina i Figaros Bryllup

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Estrid Molt Ipsen
Estrid Molt Ipsen Hannah
Billede af Estrid Molt Ipsen Estrid Molt Ipsen

Titel
Hannah
Engagement på Den Jyske Opera
Hannah Passageren ('18)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: 
Zena Katja Kabanova
Barbarina Figaros bryllup 
Barena Jenufa

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Annette Dahl
Annette Dahl Den gamle dame
Billede af Annette Dahl Annette Dahl

Titel
Den gamle dame
Engagement på Den Jyske Opera
Den gamle dame Passageren ('18)

Sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Nordjyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: 
Berta Barberen i Sevilla
Alisa Lucia di Lammermoor
Dorabella Così fan Tutte

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Andreas Winther
Andreas Winther 1. SS-mand
Billede af Andreas Winther Andreas Winther

Titel
1. SS-mand
Engagement på Den Jyske Opera
Zaretskij Eugen Onegin ('19) La Dancaïro Carmen ('19) 1. SS-mand Passageren ('18)

Bas-baryton

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Musikhochschule Lübeck/Tyskland og Syddansk Musikkonservatorium Odense/Danmark

Udvalg af tidligere roller: Har optrådt i operakorene på Göteborgsoperan, Den Norske Opera, Det Kongelige Teater. 

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Thomas Christian Sigh
Thomas Christian Sigh 2. SS-mand
Billede af Thomas Christian Sigh Thomas Christian Sigh

Titel
2. SS-mand
Engagement på Den Jyske Opera
En rakker Michael Kohlhaas ('19) Zaretskij Eugen Onegin ('19) Moralés Carmen ('18)

Baryton

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: 
Masetto Don Juan
Angelotti Tosca
Kuligin Katja Kabanova

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Tobias Glagau
Tobias Glagau 3. SS-mand
Billede af Tobias Glagau Tobias Glagau

Titel
3. SS-mand
Engagement på Den Jyske Opera
3. SS-mand Passageren ('18)

Tenor

Nationalitet: Tysk

Udvalg af tidligere roller: 
3. SS-mand Passageren (2016-17)
1. præst Tryllefløjten (2017-18)
Jack O'Brian Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny (2018-19)

Har sunget på Schleswig-Holstein Music Festival, Festival de la Chaise-Dieu (Frankrig) og Eilat Chamber Music Festival (Israel).

Billede af Birgitte Mosegaard Pedersen
Birgitte Mosegaard Pedersen En SS-vagt
Billede af Birgitte Mosegaard Pedersen Birgitte Mosegaard Pedersen

Titel
En SS-vagt
Engagement på Den Jyske Opera
Larina Eugen Onegin ('19) En SS-vagt Passageren ('18)

Sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: 
Butterfly Madama Butterfly
Musetta La bohéme
Marcellina Figaros Bryllup

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Eline Denice Risager
Eline Denice Risager En kapo
Billede af Eline Denice Risager Eline Denice Risager

Titel
En kapo
Engagement på Den Jyske Opera
En kapo Passageren ('18) Trille Hug en hæl og klip en tå ('16) Feklusa Katja Kabanova ('13) Barbarina Figaros Bryllup ('12) Opera Workshop Gymnasier ('12) Prinsesse Miamaja Jul På Slottet ('07) Siebel Faust ('07)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: 
Trille Hug en hæl og klip en tå
Feklusa Katja Kabanova
Barbarina Figaros Bryllup

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Uddannelse:
Uddannet ved konservatorierne i Aalborg, Malmö samt København, hvor hun afsluttede sin diplomeksamen i 1999. Har studeret hos Bodil Gümoese, Bodil Øland, Susanna Eken og Kirsten Buhl Møller. Har studeret intepretation hos bl.a. Roger Vignoles, Helmut Deutch, Margaret Price og Rudolf Jansen. Har deltaget i opera- og liedkurser i både ind- og udland.

Kort CV: 
Uddannet ved konservatorierne i Aalborg, Malmö samt København med diplomeksamen i ’99. Har studeret hos Bodil Gümoese, Bodil Øland, Susanna Eken og Kirsten Buhl Møller. Har sunget Barbarina iFigaros bryllup (’12), Siebel i Faust ‘07, Flora Bervoix i La Traviata ‘09 og Prinsesse Miamaja i Jul På Slottet ‘07-’09 på Den Jyske Opera foruden fast engagement i Den Jyske Operas Kor. Hun har medvirket som solist med Aarhus Symfoniorkester, Randers Kammerorkester, Det Jyske Ensemble, Coco og Den Jyske Sinfonietta.

Andre engagementer m.m.: 
Eline Denice Risager har været ansat ved Det Ny Teater fra 1998-2003, hvor hun bl. a. kunne opleves i ensemblet i My Fair Lady, som Madame Giry og i ensemblet i The Phantom of the Opera. Hun har medvirket som solist med Aarhus Symfoniorkester, Randers Kammerorkester, Det Jyske Ensemble, Coco og Den Jyske Sinfonietta i bl.a. Bachs Juleoratorie, Johannes Passionen, Matthæus Passionen, adskillige kantater samt Händels Messias i både alt og sopran partiet. Har desuden optrådt ved underholdnings, lied- og kirkekoncerter med pianisten Maren Marie Tange og organist/cembalist Michael Austin. Fastansat i Den Jyske Opera Kor siden 2004.
Eline Denice Risager er tilknyttet den multikunstneriske gruppe Culturesheart.

Opdateret maj 2016

Billede af Morten Wang
Morten Wang En steward
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
En steward
Engagement på Den Jyske Opera
En steward Passageren ('18) La Dancaïro Carmen ('19) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19)

Baryton

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: 
Yakusidé Madama Butterfly 
Alcindoro La bohème 
Fiorello i Barberen i Sevilla

Billede af Jens Bové
Jens Bové En passager
Billede af Jens Bové Jens Bové

Titel
En passager
Engagement på Den Jyske Opera
En kaptajn Eugen Onegin ('19) Lilas Pastia Carmen ('18)

Bas

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: 
Sarastro (Tryllefløjten)
Kaspar (Jægerbruden)
Raimondo (Lucia di Lammermoor)
Gualtiero Valton I puritani
Fiorello Barberen i Sevilla

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af TalentU
TalentU Kor
Billede af TalentU TalentU

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Passageren ('18) Kor Opera i parken ('18)

TalentU er Den Jyske Operas talentudviklingsprogram for unge mellem 15 og 22 år. Programmet er for alle unge med interesse og talent for musikdramatik.
Hos TalentU tilbydes de unge en helt særlig vekselvirkning mellem praktisk træning og medvirken i operaforestillinger i forskellige formater. Fælles for produktionerne er, at TalentU hver gang samarbejder med og udvikles, understøttes og udfordres af professionelle scenekunstnere. Træningen består i sang, drama, kor, kropsligt arbejde og improvisation.

TalentU samarbejder med musiktalenter på Det Jyske Musikkonservatorium
og Musikalsk Grundkursus (MGK) Østjylland og andre talenter indenfor dans, billedkunst, drama og komposition. 

De ca. 20 unge, der i øjeblikket er optaget på TalentU, har vidt forskellig baggrund og kommer fra rytmiske og klassiske kor, fra bands, teatre, efterskoler, ungdomsuddannelser og videregående
uddannelser i hele Østjylland.

Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19) Kor Bortførelsen fra seraillet ('19) Kor Dracula ('20) Kor Puritani ('16) Kor Askepot ('16) Kor 70 år opera ('17) Kor Brødre ('17) Kor Elskovsdrikken ('17) Kor Opera i parken ('18) Kor Brus og bobler ('18) Kor Passageren ('18)

Den Jyske Operas Kor består af 24 sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark. Koret kan også opleves i sceniske operakoncerter og koncerter med klaver. Koret samarbejder herudover bl.a. med landets symfoniorkestre - heriblandt landsdelsorkestrene - og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere. Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Sangerne i koret optræder desuden som solister i mange sammenhænge, bl.a. i Den Jyske Operas børne- og ungdomsforestillinger og som formidlere af opera for både voksne og børn ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter med andre kulturelle aktører.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Opera i parken ('19) Orkester Michael Kohlhaas ('19) Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Bortførelsen fra seraillet ('20) Orkester Kleopatra ('19) Orkester Carmen ('18) Orkester Passageren ('18) Orkester Opera i parken ('18)

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på store symfonikoncerter, familiekoncerter i weekenden og gratis skolekoncerter. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Tak for støtten

STØTTE TIL PASSAGEREN

Augustinus Fonden
Beckett-Fonden
Knud Højgaards Fond 
Oticon Fonden
The Adam Mickiewicz Institute, Polska Music
Vilhelm Kiers Fond 
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  

EVENTSTØTTE

Støtte til TalentU:
Fonden Aarhus 2017
Det Obelske Familiefond
Statens Kunstfond

Støtte til udstilling om Zofia Posmysz:
NRW KULTURsekretariat
Aage og Ulla Filtenborgs Fond af 8. november
Fonden Aarhus 2017

Udstillingspartnere:
Kvindemuseet Aarhus
MOCAK Museum of Contemporary Art in Krakow
Musikhuset Aarhus

FAKTA

Opera i 2 akter

Musik
Mieczyslaw Weinberg

Tekst
Alexander Medvedev baseret på en novelle af Zofia Posmysz

Originaltitel
Passazhirka

Førsteopførelse 21. juli 2010 ved Festspielhaus Bregenz

Varighed
Ca. 3 timer inkl. pause

1. akt: 1 time 20 min.
Pause 20 min.
2. akt: 1 time 20 min.

Synges på tysk, engelsk,
polsk, jiddisch, fransk, russisk
og tjekkisk med danske
overtekster

INFO

Passageren, Weinbergs gribende opera om holocaust blev opført i august 2018.