Spilledage: AFLYST: 14. august - 22. august 2020
Spillested: Musikhuset Aarhus 

Ikonisk Andrew Lloyd Webber musical om identitet og illusion er aflyst

**Den Jyske Opera følger regeringens og Sundhedsstyrelsens tiltag vedrørende at stoppe smittekæderne for coronavirus. Derfor ser vi os desværre nødsaget til at aflyse Sunset Boulevard. Har du købt billet til forestillingen vil du blive kontaktet via email af Musikhuset Aarhus’ billetsalg og få refunderet din billet. 

Operasalon om Sunset Boulevard 16. juni afholdes heller ikke.**

 

Andrew Lloyd Webbers bestseller af en musical er baseret på Billy Wilders ikoniske film Sunset Boulevard, hvor en mislykket manuskriptforfatter bliver fortryllet af Norma Desmond, en sky og glemt diva fra stumfilms-æraen. Nogle af Lloyd Webbers mest mindeværdige sange som "As If We Never Said Goodbye" hylder den spændende film noir om kærlighed, jalousi og mord i Hollywoods forgangne og glamourøse guldalder. Den danske film- og teaterstjerne Tammi Øst følger i fodsporene på legendariske skuespillere som Glenn Close og Gloria Swanson for at skildre Norma Desmonds krævende rolle.

Spilledage og tilknyttede events

Handling

Hollywood i begyndelsen af 1950’erne. Den dybt forgældede manuskriptforfatter Joe Gillis er på flugt fra sine kreditorer og skjuler sig tilfældigt i indkørslen til et gammelt, faldefærdigt Hollywood-palæ på Sunset Boulevard. Her får han adgang til en surrealistisk verden beboet af en tidligere stumfilmsstjerne Norma Desmond og hendes butler Max von Mayerling.

Hun hyrer ham til at redigere et manuskript, som hun har skrevet, og som skal være hendes triumferende comeback. Modvilligt begynder Joe på arbejdet, mens han tvivler på, om det nogensinde vil nå et filmlærred. Samtidig bliver han forelsket i den spirende producer, Betty Schaefer. Han skjuler forelskelsen for Norma, der samtidig er blevet forelsket i Joe. Norma opfordrer den unge mand til at flytte ind i sit palæ og forkæler ham med penge og gaver. Sammen tager de til Paramount Studios, hvor Joe indser, at filmstudiet kun er interesseret i at leje Normas veteranbil. Han skjuler dette for Norma, da sandheden vil ødelægge hende. Mayerling afslører for Joe, at han er Normas eksmand og første filminstruktør, og at han skriver alle hendes fanbreve selv for at opretholde illusionen om, at hun stadig er beundret i hele verden. Da Norma opdager Joes affære med Betty får det tragiske følger...

Tammi Øst om rollen som Norma Desmond

Hør Tammi Øst fortælle om rollen som Norma Desmond. 

 

Presseinformation

Se pressebillede af Tammi Øst og find grafikken til Sunset Boulevard i vores Presserum


Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2020-21. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis.
Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.
Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne, som ikke findes her på hjemmesiden. Læs programbogen online

Holdet bag
Billede af Andy Massey
Andy Massey Dirigent
Billede af Andy Massey Andy Massey

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Sunset Boulevard ('20)

Andy Massey er uddannet ved Royal College of Music i Lon­don, hvor han vandt adskillige priser som pianist. Han var i en årrække ansat ved English National Opera og Glynde­bourne Festival Opera. Andy Massey har dirigeret adskillige musicals, operaer og operetter på bl.a. Det Kongelige Tea­ter, i Tokyo og Londons West End herunder den internationale turné med Disneys Løvernes Konge. Sunset Boulevard er hans første engagement ved Den Jyske Opera.

Billede af Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Instruktør
Billede af Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør I går og i morgen ('20) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør María de Buenos Aires ('18) Instruktør Passageren ('18)

Bosat i hjertet af Aarhus, født og opvokset i Hamborg. Philipp Kochheim har studeret kunsthistorie, teatervidenskab og litteratur i München. Som instruktør er han kendt for at blande nyt og gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals. Instruktør på Den Jyske Operas opsætninger Passageren og María de Buenos Aires (sæson 2018-19), Michael Kohlhaas og Bortførelsen fra seraillet (2019-20).

Instruktør og librettist på den nyskrevne operette Inkognito Royal (komponist Karsten Fundal), der uropføres i 2021 på Den Jyske Opera.

Operachef ved Staatstheater Braunschweig (2013-17). Har modtaget Dr. Otto-Kasten-Preis, Götz-Friedrich-Preis og Rolf Mares Preis Hamburg. Modtog Österreichischer Musiktheaterpreis 2019 for sin opsætning af musicalen Ragtime.

Operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017.

Billede af Emily Bates
Emily Bates Scenograf
Billede af Emily Bates Emily Bates

Titel
Scenograf
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Sunset Boulevard ('20) Scenograf Bortførelsen fra seraillet ('20)

Britiske Emily Bates er uddannet på Royal Welsh College of Music & Drama. Blandt hendes seneste scenografier er Kurt Weills Street Scene på Sherman Theatre i Cardiff, Dario Fos Mistero Buffo på turné i Storbritannien og på Den Jyske Opera Bortførelsen fra seraillet (2020). I august 2021 er hun scenograf på Den Jyske Operas Inkognito Royal.

Billede af Mathilde Grebot
Mathilde Grebot Kostumedesigner
Billede af Mathilde Grebot Mathilde Grebot

Titel
Kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Kostumedesigner Sunset Boulevard ('20) Kostumedesigner Bortførelsen fra seraillet ('20) Kostumedesigner Michael Kohlhaas ('19)

Franske Mathilde Grebot er uddannet ved kunsthåndværkerskolen La Martiniere Diderot i Lyon. Hun har tidligere arbejdet sammen med Philipp Kochheim på musical og opera som The Sound of Music, My Fair Lady, Ragtime, Jægerbruden, Romeo og Julie, I due Foscari og på Den Jyske Opera Michael Kohlhaas (2019) og Bortførelsen fra seraillet (2020).

Billede af Anders Poll
Anders Poll Lysdesigner
Billede af Anders Poll Anders Poll

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner I går og i morgen ('20) Lysdesigner Michael Kohlhaas ('19) Lysdesigner Kleopatra ('19)

Anders Poll har bl.a. designet lys til balletterne La BayadèreNøddeknækkeren og Askepot, og til operaer såsom Lulu (Det Kgl. Teater), La Bohème (Den Norske Opera) og Siciliansk Vesper (Royal Opera House, Covent Garden). På Den Jyske Opera lysdesign til L’Amico Fritz (2015), Kleopatra (2019) og Michael Kohlhaas (2019).
Siden 2017 teknisk chef på Den Jyske Opera.

Silhouette billede
Britta Luckas Videodesigner / Instruktørassistent
Silhouette billede Britta Luckas

Titel
Videodesigner / Instruktørassistent
Medvirkende
Billede af Tammi Øst
Tammi Øst Norma Desmond
Billede af Tammi Øst Tammi Øst

Titel
Norma Desmond
Engagement på Den Jyske Opera
Norma Desmond Sunset Boulevard ('20)

Tammi Øst er én af Danmarks mest anerkendte skuespillere og et kendt ansigt med en lang række roller på sit cv fra teater, revy, film, musical og tv. På scenen har hun været en bærende kraft og vist sit talent i meget væsensforskellige forestillinger og på teatre i hele landet. Hun har modtaget tre Reumertpriser for bedste kvindelige hovedrolle: I 1999 for Aske til aske på Husets Teater, i 2009 for Stuk på Det Kongelige Teater og i 2013 for Kirsebærhaven på Aalborg Teater, desuden i 2011 for bedste kvindelige birolle i Misantropen på Det Kongelige Teater. Derudover har hun modtaget Henkelprisen, Olaf Poulsens legat og har som den eneste modtaget Teaterpokalen 2 gange, den ene gang for titelrollen i Richard III på Husets Teater (2018). Hun er desuden kendt fra storfilm som Lea Salomon i Lykke-Per (2018), Ved Vejen (1988) og tv-serier som Anna Pihl og Forbrydelsen.

Billede af Randy Diamond
Randy Diamond Joe Gillis
Billede af Randy Diamond Randy Diamond

Titel
Joe Gillis
Engagement på Den Jyske Opera
Konferencier Inkognito Royal ('21) Joe Gillis Sunset Boulevard ('20) Performer Opera After Work ('19)

Amerikanske Randy Diamond er musicalsanger, danser og koreograf. Han dansede i mange år som førstesolist med Stuttgart Ballet, før han trådte ind på musicalscenen med store roller i produktioner som bl.a. Sweeney Todd, Jesus Christ Superstar, Chess, Ragtime, Cabaret og La Cage aux Folles. Han laver jævnligt koreografi til musicals, operetter og operaer. Sunset Boulevard er Randy Diamonds første engagement på Den Jyske Opera. I august 2021 medvirker han på Den Jyske Opera i Inkognito Royal - ny dansk operette af Karsten Fundal med libretto og iscenesættelse af Philipp Kochheim.

 

Billede af Katharina Maria Abt
Katharina Maria Abt Betty Schaefer
Billede af Katharina Maria Abt Katharina Maria Abt

Titel
Betty Schaefer
Engagement på Den Jyske Opera
Betty Schaefer Sunset Boulevard ('20)

Katharina er opvokset i Slesvig-Holsten og uddannet musical-skuespillerinde fra Universität der Künste Berlin. Hun har haft hovedroller i flere store produktioner på den tyske scene, herunder Was zählt ist die Familie på Schlosspark Theater i Berlin og Schwestern im Geiste på Neuköllner Oper. I 2020 spiller hun Klärchen i Sommer i Tyrol i Liechtenstein. Sunset Boulevard er hendes første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Martin Loft
Martin Loft Max von Mayerling
Billede af Martin Loft Martin Loft

Titel
Max von Mayerling
Engagement på Den Jyske Opera
Max von Mayerling Sunset Boulevard ('20)

Sangeren og skuespilleren Martin Loft har været i den pro­fessionelle danske musicalbranche i mere end 25 år. Han har haft en betydelig række hoved- og biroller i danske musicals som Atlantis og Chess samt titelrollen i Peter Sabroe. Han er især et kendt ansigt på Det Ny Teater, hvor han senest har medvirket i Phantom of the Opera, Spillemand på en Tagryg og Dance of the Vampires. Sunset Boulevard er Martin Lofts første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Andreas Eldeen
Andreas Eldeen Artie Green
Billede af Andreas Eldeen Andreas Eldeen

Titel
Artie Green
Engagement på Den Jyske Opera
Artie Green Sunset Boulevard ('20)

Tenor

Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Guildford School of Acting
Udvalg af tidligere roller: Judas Jesus Christ Superstar, Moritz Spring Awakening, Dr. Henry Jekyll/Edward Hyde Jekyll & Hyde.

Billede af Jens Jagd
Jens Jagd Sheldrake
Billede af Jens Jagd Jens Jagd

Titel
Sheldrake
Engagement på Den Jyske Opera
Sheldrake Sunset Boulevard ('20) Triquet Eugen Onegin ('19)

Tenor

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium / Syddansk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Advokaten Michael Kohlhaas, Gastone La Traviata, Triquet Eugen Onegin.

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Carsten Gottholt Hansen
Carsten Gottholt Hansen Cecil B. DeMille
Billede af Carsten Gottholt Hansen Carsten Gottholt Hansen

Titel
Cecil B. DeMille
Engagement på Den Jyske Opera
Cecil B. DeMille Sunset Boulevard ('20)

Tenor

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: Un Messo Trubaduren, Giuseppe La Traviata, Forsanger Eugen Onegin.

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Erik Bekker Hansen
Erik Bekker Hansen Manfred / politimand
Billede af Erik Bekker Hansen Erik Bekker Hansen

Titel
Manfred / politimand
Engagement på Den Jyske Opera
Manfred/politimand Sunset Boulevard ('20) Le Remendado Carmen ('19)

Tenor

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: Arturo Lucia di Lammermoor, Yamadori Madama Butterfly, Gastone La Traviata.

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Morten Wang
Morten Wang 1. mand / Jones
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
1. mand / Jones
Engagement på Den Jyske Opera
Marullo Rigoletto ('20) 1. inkassator/Jones Sunset Boulevard ('20) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19) La Dancaïro Carmen ('19) En steward Passageren ('18)

Baryton

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller: Yakusidé Madama Butterfly, Alcindoro La Bohème, Le Dancaïro Carmen.

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Estrid Molt Ipsen
Estrid Molt Ipsen Heather / sekretær
Billede af Estrid Molt Ipsen Estrid Molt Ipsen

Titel
Heather / sekretær
Engagement på Den Jyske Opera
Heather/sekretær Sunset Boulevard ('20) Hannah Passageren ('18)

Mezzosopran

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller:
Hannah i Passageren, Flora i La Traviata, Barena i Jenufa

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Johannes Brüssau
Johannes Brüssau Ensemble
Billede af Johannes Brüssau Johannes Brüssau

Titel
Ensemble
Engagement på Den Jyske Opera
Ensemble Sunset Boulevard ('20) Danser Kleopatra ('19)

Baryton

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Universität der Künste Berlin

Udvalg af tidligere roller: Danser Kleopatra, Reperformer for Marina Abramovic, Elton Den røde Pimpernel.

Billede af Jonathan Heegaard Jespersen
Jonathan Heegaard Jespersen Ensemble
Billede af Jonathan Heegaard Jespersen Jonathan Heegaard Jespersen

Titel
Ensemble
Engagement på Den Jyske Opera
Ensemble Sunset Boulevard ('20)

Bas/Baryton

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Den Danske Scenekunstskole / Det Danske Musicalakademi

Udvalg af tidligere roller: Niklas Mamma Mia i Tivoli 2020, Hamlet/Yorick Hamlet Live på Kronborg Slot, Ensemble Mød mig på Cassiopeia, Ensemble Klokkeren fra Notre Dame.

Billede af Josephine Stokholm
Josephine Stokholm Ensemble
Billede af Josephine Stokholm Josephine Stokholm

Titel
Ensemble
Engagement på Den Jyske Opera
Ensemble Sunset Boulevard ('20)

Mezzosopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Performing Arts School, Göteborg

Udvalg af tidligere roller: Danser Eldfåglen, Danser Mary Kay, Showartist på Casino Cosmopol.

Billede af Linda Olofsson
Linda Olofsson Ensemble
Billede af Linda Olofsson Linda Olofsson

Titel
Ensemble
Engagement på Den Jyske Opera
Ensemble Sunset Boulevard ('20)

Sopran

Nationalitet: Svensk

Uddannelse: Balettakademien Göteborg, Musicaluddannelse, Sverige

Udvalg af tidligere roller: Kim Miss Saigon, Eponine Les Misérables, Ensemble/understudy Tzipporah Prinsen af Egypten.

Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19) Kor Bortførelsen fra seraillet ('19) Kor Dracula ('20) Kor Puritani ('16) Kor Askepot ('16) Kor 70 år opera ('17) Kor Brødre ('17) Kor Elskovsdrikken ('17) Kor Opera i parken ('18) Kor Brus og bobler ('18) Kor Passageren ('18)

Den Jyske Operas Kor består af 24 sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark. Koret kan også opleves i sceniske operakoncerter og koncerter med klaver. Koret samarbejder herudover bl.a. med landets symfoniorkestre - heriblandt landsdelsorkestrene - og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere. Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Sangerne i koret optræder desuden som solister i mange sammenhænge, bl.a. i Den Jyske Operas børne- og ungdomsforestillinger og som formidlere af opera for både voksne og børn ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter med andre kulturelle aktører.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Opera i parken ('19) Orkester Michael Kohlhaas ('19) Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Bortførelsen fra seraillet ('20) Orkester Kleopatra ('19) Orkester Carmen ('18) Orkester Passageren ('18) Orkester Opera i parken ('18)

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på store symfonikoncerter, familiekoncerter i weekenden og gratis skolekoncerter. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Fakta
Billetinfo