Spilledage: 7. oktober til den 3. december
Spillested: Opføres i 11 byer landet over
Billetsalget er ikke åbent

Askepot

En smuk, ung kvinde er klædt i pjalter og tvunget til at være tjenestepige for sin grusomme stedfamilie. Hun møder en flot prins, der længes efter at finde den eneste ene.Tilføj en fe-gudfar, et par grimme søstre og en balsal, og du har den vidunderlige og livsbekræftende opera, Askepot af Rossini.

Spilledage og tilknyttede events
7. oktober kl. 19:30 Alsion, Sønderborg Køb billet
13. oktober kl. 20:00 Musikhuset Esbjerg Køb billet
28. oktober kl. 20:00 Musikhuset Aarhus Køb billet
29. oktober kl. 15:00 Musikhuset Aarhus Køb billet
4. november kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet
5. november kl. 15:00 Musikhuset Aarhus Køb billet
8. november kl. 19:30 Det Kongelige Teater, Gamle Scene Køb billet
8. november kl. 19:30 Det Kongelige Teater, Gamle Scene Køb billet
10. november kl. 19:30 Royal Stage, Hillerød Køb billet
12. november kl. 19:30 DGI Huset Vordingborg Køb billet
13. november kl. 19:30 MusikTeatret Albertslund Køb billet
21. november kl. 19:30 Odense Koncerthus Køb billet
22. november kl. 19:30 Odense Koncerthus Køb billet
24. november kl. 19:30 Vejle Musikteater Køb billet
2. december kl. 19:30 Værket, Randers Køb billet
3. december kl. 19:30 Aalborg Kongres & Kultur Center Køb billet

Askepot

En smuk, ung kvinde er klædt i pjalter og tvunget til at være tjenestepige for sin grusomme stedfamilie. Hun møder en flot prins, der længes efter at finde den eneste ene.Tilføj en fe-gudfar, et par grimme søstre og en balsal, og du har den vidunderlige og livsbekræftende opera, Askepot af Rossini.

Rossinis morsomme opera Barberen i Sevilla kunne opleves i 2011 på danmarksturné med Den Jyske Opera. Nu opfører vi den vidunderlige og livsbekræftende opera La Cenerentola - på dansk Askepot - af den store, italienske komponist Rossini. Han skrev publikumsfavoritten Askepot som 25-årig i løbet af kun 3 uger, hvor han var fyldt med inspiration og kreativitet. Han har behændigt taget handlingen fra eventyret om Askepot og erstattet den onde stedmor med en ond stedfar. Eventyrets fe-gudmor er erstattet af en filosofisk lærer, og Askepot genkendes ikke på en glassko, men på et armbånd. Operaen byder på grimme søstre, en smuk prins, den elskelige kammertjener Dandini, og noget af det smukkeste koloratursang inden for opera. 

Det er den perfekte forestilling til en eventyrlig operaaften med fortryllende musik og et vidunderligt, internationalt cast dirigeret af den italienske maestro, Manlio Benzi.


Video arkiv

This links to https://www.youtube.com/watch?v=OU6r9mJL_Ic

Anmeldelser

"Legesyg elegance, lune, fart over feltet, stor skønhed og kærlige personskildringer, Rossini har ikke sparet noget i sin version af historien om "Askepot" - og Den Jyske Opera er leveringsdygtig i det hele." Børsen.

Jydske Vestkysten
Børsen
Fyns Stiftstidende
Århus Stiftstidende
Frederiksborg Amts Avis
Jyllands-Posten
Politiken

 


BILLEDGALLERI

Fotograf Kåre Viemose. Askepot, Den Jyske Opera 2016

 

Se flere billeder


OM DIRIGENT MANLIO BENZI

Manlio Benzi har dirigeret Askepot på Staatstheater Stuttgart (2015). Han har dirigeret i operahuse i det meste af Italien og store dele af Europa. Engagementer i sæson ’14-’15 og ’15-’16 er f.eks.Orfeu ed Euridice på L’Opéra National de Paris (’14),Aida i London med Opera Holland Park (’15), La bohème på Aalto-Musiktheater Essen (’15) ogMadama Butterfly på GöteborgsOperan (’16).


OM INSTRUKTØR OLIVER PLATT

Oliver Platt studerede musik på University of York. Han har for nylig iscenesat Elskovsdrikken for Scottish Opera og Owen Wingrave for The Royal Conservatoire of Scotland. Hans andre produktioner inkluderer Suor AngelicaBarberen i Sevilla og Perlefiskerne (Opera Holland Park) samt Werther(English Touring Opera). Han har tillige assisteret ved bl.a. Royal Opera House og Glyndebourne, USA og Østrig.


OM SCENOGRAF OG KOSTUMEDESIGNER NEIL IRISH

Neil Irish studerede i Birmingham og senere på UCL Slade School of Art London. Han har lavet design for mange britiske teatre og opera- og dansekompagnier samt stået for produktioner i Tjekkiet, Frankrig, New Zealand, USA, Cypern, Irland, Hong Kong og Tyrkiet. Han har tillige arbejdet i BBC's kostume- og rekvisitafdelinger.


OM LYSDESIGNER MARK JONATHAN

Mark Jonathan har tidligere lavet lysdesign for Den Jyske Opera til Don Quichotte og Jenufa, og han har hyppigt samarbejdet med Annilese Miskimmon. Han har lavet lys til skuespil, musicals, opera og ballet for verdens førende kompagnier i Argentina, Belgien, Canada, England, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Israel, Italien, Japan, Kina, Mexico, Polen, Rusland, Spanien, Sverige, Sydafrika, Tyskland, USA og Østrig.


OM KOREOGRAF EMMA BRUNTON

Emma Brunton er uddannet på Tring Park og Central School of Ballet og deler sin tid mellem opera og dans. Hun har senest bl.a. været medkoreograf på Vinden i piletræerne (Vaudeville Theatre, London) og koreograf-assistent på uropførelsen af Secret Garden med Sarasota Ballet samt Elizabeth med The Royal Ballet. Hun er tillige selv udøvende danser.


COPRODUKTION MED OPERA HOLLAND PARK, LONDON

Forestillingen produceres sammen med Opera Holland Park, London.

Fakta

Opera i 2 akter.
Opføres på italiensk med danske overtekster.

Musik
Gioacchino Rossini 
Libretto Jacopo Ferretti
efter Charles Perraults eventyr

Førsteopførelse
25. januar 1817 på Teatro Valle i Rom

Originaltitel
La Cenerentola

Varighed
Ca. 3 timer inkl. pause

Billedgalleri
Klik her

Køb billet

Turné i hele Danmark
>>Se turnéplan

Musikhuset Aarhus
2plus rabat
Få 50 kr. i rabat pr. billet ved køb af mere end én forestilling i Musikhuset Aarhus.
>> Køb billet

Alm. løssalg i Musikhuset Aarhus.
Billettelefon 89 40 40 40
>>Køb billet online

Billetpris fra kr. 325,-

Store oplevelser