Spilledage: August 2016
Spillested: Musikhuset Aarhus
Billetsalget er ikke åbent

I Puritani

Rammen er Nordirland i 1970'erne og konflikterne mellem protestanter og katolikker. Denne nutidshistorie kombineres i opsætningen med operaens oprindelige historie henlagt til 1600-tallets engelske borgerkrig, som har delt landet mellem på den ene side puritanerne, som støtter parlamentet og på den anden side de kongetro royalister. Operaen fortæller historien om protestanten Elviras kærlighed til katolikken Arturo og om, hvordan politik og familieforhold river dem fra hinanden. Det er en opera, der er berømt for sin fantastiske musik og den italienske bel canto, som betyder 'smuk sang'.

Fakta

Opera i 3 akter 
Opføres på italiensk med danske overtekster

Musik Vincenzo Bellini 
Libretto Carlo Pepoli

Varighed ca. 3 timer inkl. pause


Førsteopførelse 24. januar 1835 på Théâtre-Italien i Paris

Co-produktion med Welsh National Opera

Køb billet

Billetkøb til I puritani i Musikhuset Aarhus, august 2016:

KØB 3 AF 4 OG SPAR 225 KR.
Her er det muligt at købe operapakke og spare 225 kr.
Køb billet til 3 ud af 4 af følgende forestillinger I puritani, Brødre, Askepot og Intet og spar 225 kr.
>> Køb "3 ud af 4" 

KØB I LØSSALG
>> Køb billet til I puritani 

KØB 2 PLUS
Køb billet til min. 2 forestillinger og få 50 kr. i rabat pr. billet. Vælg 2plus i billetkøbsmodulet

http://burl.nu/t2sv4h

MUSIKALSK OPTAKT 13. AUGUST

Musikalsk optakt til I puritani med Henrik Engelbrecht som formidler. 

Solister:

Henriette Bonde-Hansen / Elvira

Leonardo Ferrando / Arturo

Per Bach Nissen / Giorgio Valton  

Der er gratis adgang, men ikke mulighed for at bestille plads


WHATS ON STAGE: BEDSTE NYE PRODUKTION 2015

4/1 2016: I puritani har vundet den engelske Whats On Stage pris for bedste nye produktion 2015. I begrundelsen skriver Whats On Stage bl.a.: "en triumf for instruktøren Annilese Miskimmon."
>> Læs mere på Whats On Stage


THE GUARDIAN: BEDSTE KLASSISKE OPLEVELSE I 2015

I puritani er på The Guardians liste over de bedste klassiske oplevelser i 2015. Forestillingen, som Den Jyske Opera laver i samarbejde med Welsh National Opera "gav dramatisk mening og var super-mindeværdig".

>> Se The Guardians liste


THE INTERNATIONAL OPERA AWARDS: NOMINERET

International Opera Awards har offentliggjort de nominerede 2016. I puritani er nomineret i kategorien Bedste nye produktion. Prisuddelingen finder sted 15. maj 2016 i London.

>> Læs mere om International Opera Awards


REUMERTBELØNNET HENRIETTE BONDE-HANSEN

Henriette Bonde-Hansen kan opleves i hovedrollen som Elvira i I puritani. Henriette Bonde-Hansen kunne senest opleves på Den Jyske Opera i titelrollen i Lucia di Lammermoor - en præstation hun fik en Reumert for som Årets Sanger 2014: ”med vanviddet lysende ud af kroppen sang Henriette Bonde-Hansen dette halsbrækkende parti, så øjne og ører ikke kunne blive mætte af al denne sceniske og vokale overdådighed.” www.aaretsreumert.dk

Henriette Bonde-Hansen debuterede på Den Jyske Opera i 1993 og har en fornem karriere, der til stadighed udbygges med nye destinationer og roller. På Den Jyske Opera har hun bl.a. sunget Musetta i La bohème (’95), Susanne i Figaros Bryllup (’96), Mélisande i den Reumertnominerede Pelléas og Mélisande (’04) og Gilda i Rigoletto (’07).


5 STJERNER: INTELLIGENT FORTOLKNING AF BELLINIS BEL CANTO MESTERVÆRK

 Wales Online
 The Independent 
 What'sOnStage 
 The Telegraph


COPRODUKTION

I puritani er en co-produktion med Welsh National Opera. Den Jyske Operas chef Annilese Miskimmon instruerer Bellinis opera, som havde premiere 11. september i Cardiff, Wales og i Musikhuset Aarhus 17. august 2016. Det kunstneriske hold bag opsætningen er det samme på Den Jyske Opera og Welsh National Opera, mens hvert operahus har sit eget sangerhold, dirigent og orkester. Operachef Annilese Miskimmon sætter forestillingen op sammen med scenograf Leslie Travers og lysdesigner Mark Jonathan.


OM DIRIGENT TOBIAS RINGBORG

På Den Jyske Opera har han tidligere dirigeret Don Juan (’12), Idomeneo (’11) og Faust (’08). Han har dirigeret Don Juan på Opera North, Turandot på Göteborg operaen samt Madama Butterfly på New Zealand Opera. I 2015 dirigerer han Figaros bryllup på Norrlandsoperaen og Trubaduren på Scottish Opera og indspiller cd med stjernesopranen Pumeza Matshikiza og Aarhus Symfoniorkester, som han dirigerede Opera Galla med i Musikhuset Aarhus ’14. Han har haft engagementer bl.a. ved de svenske operahuse, Den Norske Opera, Oper Leipzig samt Scottish Opera og er medlem af det svenske kunstråd, Det Kungliga Musikaliske Akademien.


OM INSTRUKTØR ANNILESE MISKIMMON

Operachef Annilese Miskimmon har et internationalt ry for at genopdage sjældent opførte værker og formidle dem til et bredt publikum Hun er nomineret til flere priser som operainstruktør bl.a. South Bank Sky Arts Award (’12). Hun debuterede som instruktør på Den Jyske Opera med Janáčeks Katja Kabanova ’13, Don Quichotte i august ’14 og Jenůfa august ’15. Annilese Miskimmon har ved adskillige lejligheder samarbejdet med Scottish Opera, senest med den anmelderroste opsætning af Jenůfa og den prisbelønnede opsætning af La Traviata, som vandt prisen for Storbritanniens bedste turnéteater 2012 (The Renee Stepham Award for Best Presentation of Touring Theatre) med samme kunstneriske team som Jenůfa. Hun har også iscenesat The turn of the Screw på Opera Holland Park (’14). Kunstnerisk leder af Opera Theatre Company i Irland ’05-’12. Operachef på Den Jyske Opera siden 2013. Fra 2017 operachef for Den Norske Opera & Ballett.


OM SCENOGRAF LESLIE TRAVERS

Leslie Travers har designet scenografi til både teater, ballet og opera, bl.a. La Bohème på Malmö Opera, Grimes on the Beach i Aldeburgh, som vandt International Opera Awards 2014 og Opera Event of the Year, Albert Herring på Opera North, Alice’s Adventures in Wonderland og L’elisir d’amore (Opera Holland Park), Tannhäuser (Estlands National Opera), Otello på Scottish Opera / Opera North, som vandt for Best Opera ved Manchester Theatre Awards 2014. Uddannet fra Cleveland College of Art and Design og Wimbledon School of Art. 


OM LYSDESIGNER MARK JONATHAN

Mark Jonathan har designet lys til skuespil, musicals, opera og balletter for verdens førende kompagnier i Storbritannien, USA, Frankrig, Belgien, Tyskland, Finland, Italien, Østrig, Sydafrika, Israel, Kina og Japan. Han har på Den Jyske Opera designet lys til Don Quichotte (’14) og Jenůfa (’15). Han har bl.a. lavet lysdesign til Barberen i Sevilla på Opera Holland Park samt La Traviata, Scottish Opera og The turn of the Screw, Opera Holland Park begge med Annilese Miskimmon som instruktør. Nomineret til the Knight of Illumination Award 2013 (Lulu WNO). Har tidligere lavet lysdesign til f.eks. Gianni Schicchi (instrueret af Woody Allen) på Spoleto Festival, Italien og Los Angeles Opera. 


Store oplevelser