Spilledage: Lørdag den 16. juni
Spillested: Skanseparken, Aarhus
Billetsalget er ikke åbent

Opera i parken, juni 2018

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester præsenterer Opera i parken, en festlig, udendørs operakoncert med kendte klassikere og mesterværker fra den kommende operasæson lørdag den 16. juni 2018 i Skanseparken, Aarhus. Fri entré til koncerten, hvor publikum guides af konferencier Mikkel Fønsskov, kendt fra Aftenshowet. 


Opera i parken

GRATIS SOMMERKONCERT i SKANSEPARKEN, AARHUS LØRDAG 16. JUNI 2018

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester præsenterer Opera i parken, en festlig, udendørs operakoncert med kendte klassikere og mesterværker fra den kommende operasæson lørdag den 16. juni 2018 i Skanseparken, Aarhus. Fri entré til koncerten, hvor publikum guides af konferencier Mikkel Fønsskov, kendt fra Aftenshowet. 

Unge stjernesolister fra Den Jyske Operas nye faste ensemble vil sammen med Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas Kor give koncert med nogle af verdens mest elskede operamelodier af komponister som Puccini, Bizet og Mozart. Publikum kommer også til at høre musik fra Den Danske Serie, hvor Den Jyske Opera udforsker glemte mesterværker fra den danske kulturarv og bringer uddrag fra musicalen Porgy & Bess

Opera i parken er gratis og en invitation til alle byens borgere til en dejlig dag i selskab med stor musik i hjertet af Aarhus med smagsprøver på den kommende sæson.

Program
Konferencier og operaelsker Mikkel Fønsskov fører publikum gennem programmet med uddrag fra La BohèmeCarmenKleopatraPassagerenPorgy & Bess m.fl.

1. del af programmet vil være fra Den Jyske Operas kommende sæson. 2. del af programmet er skønne operahits. 
Hent pdf og se hele koncertprogrammet.


Skanseparken i Aarhus

Vi genindvier med Opera i parken en glemt event-plads, nemlig Skanseparken i Aarhus, hvor der for år tilbage blev afholdt store udendørs koncerter og arrangementer. Skanseparken kan rumme ca. 4.000 mennesker. 

Skanseparken er en centralt beliggende bypark mellem Strandvejen og Marselisborg Allé på Frederiksbjerg i hjertet af Aarhus. Skanseparken har fået navn efter Wallensteins Skanse, der blev opført under svenskekrigene 1627-29. Frem til starten af 1960erne dannede parken ramme om de såkaldte ”parkunderholdninger” for byens borgere og gæster, bl.a. med en operetteaften "Fra Offenbach til Oklahoma". 

Vi glæder os til igen at fylde parken med opera.


Samarbejdspartnere

Partnere - Opera i parken:
Den Jyske Opera
Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Kommune
Aarhus 2018 - Europæisk Frivillighovedstad #Delditfællesskab
Skansen Hus og Have

Opera i parken er støttet af:
CAC fonden
Jyllands-Postens Fond


Praktiske oplysninger

Opera i Parken. Fri adgang
Tid: Lørdag den 16. juni kl. 15-17
Adresse: Skanseparken, 8000 Aarhus

Skanseparken vil være åben for offentligheden under hele arrangementet. Også under opbygning og nedpilning af scenen samt lydprøve.

Se kort over Skanseparken her

Mad og Drikke: Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke, og der er rigeligt med muligheder for at købe mad og drikke i de mange butikker og restauranter i Bruunsgade, Bruuns Galleri og Jægergårdsgade m.v.

Stole: Det er tilladt at medbringe en stol at sidde på, men vi opfordrer til kun at bruge tæpper. De forreste pladser vil være reserveret til folk, der sidder direkte på græsset eller på tæpper.

Borde, engangsgrill, pavilloner, telte og paraplyer er ikke tilladt.

Transport: Bus nr. 13, 16, 17, 18 og 100 stopper i Bruunsgade. Se i øvrigt: https://www.midttrafik.dk/koreplaner/bybusser/aarhus/

Parkering: Der er ingen mulighed for parkering i umiddelbar nærhed af Skanseparken og vi opfordrer til, at man lader bilen stå derhjemme. Ellers henvises til byens større parkeringskældre og huse.

Cykel: Cykel kan medbringes og kan parkeres i umiddelbar nærhed af parken.

Handicap: Der er mulighed for at blive sat af på hjørnet af Svenborgvej/Strandparken i parkens sydlige del.

Toiletter: Der vil være toiletter i parken.

Naboer: Vi beklager naturligvis, hvis naboer føler sig generet af Opera i Parken. Der vil blive uddelt informationsmateriale til de ejendomme der støder direkte op til parken, og vi håber selvfølgelig på at alle naboer vil være med til festen, enten i Parken eller fra vinduer og  altaner.

Førstehjælp: Der vil være et veluddannet førstehjælpskorps tilstede i Parken under hele arrangementet.

Mere information:
Den Jyske Operas hjemmeside vil løbende blive opdateret. 
Tilmeld dig nyhedsbrev og få opdateringer om koncerten direkte i din indbakke.


Fakta

GRATIS SOMMERKONCERT

Tidspunkt:
Lørdag den 16. juni 2018 kl. 15.00 - ca. 17.00

Sted:
Skanseparken, Aarhus. 

Pris:
Gratis

Program:
Uddrag fra den kommende sæson og skønne operahits
Se pdf med hele programmet her

Praktiske oplysninger:
Se pdf med praktiske oplysninger

Køb billet

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester varmer Aarhus og sommeren op med gratis sommerkoncert.

Konferencier
Mikkel Fønsskov

Dirigent
Andreas Delfs

Solister fra Den Jyske Operas nye ensemble
Johanne Højlund
Tanja Christine Kuhn
Silvia Micu
Daniel Szieli
Leif Jone Ølberg

TalentU
Den Jyske Operas Kor
Aarhus Symfoniorkester