Spilledage: 5. oktober - 1. december 2018
Spillested: 14 byer, 22 forestillinger
Billetsalget er ikke åbent

Carmen

Carmens sanselighed, den kompromisløse frihedsfølelse, det kriminelle, det forbudte. Bizets fantastiske musik med alle de kendte melodier. Et råt og brutalt miljø - et Tarantino-agtigt filmunivers, hvor "Reservoir Dogs" møder "Breaking Bad". Alt det kan du opleve i Den Jyske Operas opsætning af Carmen. 

Det går ikke stille for sig, kan vi godt love. Tag Carmens temperament og tilsæt jalousi, et nutidigt, råt bandemiljø og både blod, sex, mord og kærlighed, og vi har en intens opera med en lidenskabelig kærlighedshistorie og uforglemmelige melodier og inciterende rytmer.

Ikke egnet for børn under 15 år.

Spilledage og tilknyttede events
5. oktober kl. 19:30 Alsion, Sønderborg Køb billet
6. oktober kl. 14:00 Alsion, Sønderborg Køb billet
9. oktober kl. 19:30 Musikhuset Esbjerg Køb billet
12. oktober kl. 19:30 Kolding Teater Køb billet
26. oktober kl. 19:30 Musikkens Hus, Aalborg Køb billet
27. oktober kl. 13:00 Musikalsk optakt, gratis, i Musikhuset Aarhus Musikhuset Aarhus Køb billet
27. oktober kl. 19:30 Værket, Randers Køb billet
30. oktober kl. 19:30 KulturCenter Skive Køb billet
3. november kl. 19:30 DGI Huset Vordingborg Køb billet
6. november kl. 19:30 Det Kongelige Teater, Gamle Scene Køb billet
7. november kl. 19:30 Det Kongelige Teater, Gamle Scene Køb billet
9. november kl. 19:30 Royal Stage, Hillerød Køb billet
10. november kl. 19:30 MusikTeatret Albertslund Køb billet
14. november kl. 19:30 MCH Herning Kongrescenter Køb billet
19. november kl. 19:30 Odeon, Odense Køb billet
20. november kl. 19:30 Odeon, Odense Køb billet
21. november kl. 19:30 Vejle Musikteater Køb billet
24. november kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet
25. november kl. 15:00 Musikhuset Aarhus Køb billet
28. november kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet
29. november kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet
30. november kl. 19:30 Musikhuset Aarhus Køb billet
1. december kl. 15:00 Musikhuset Aarhus Køb billet

CARMEN

Anmeldelser
Jyllands-Posten 4 stjerner
 “Solistpræstationerne er helt oppe at ringe i denne udgave af ”Carmen”.
Jeans, flakkende fladskærme, coke og mobiltelefoner bevidner, at Den Jyske Opera i denne opsætning af Carmen giver Bizets storslåede musik fra 1800-tallet et nutidigt look.”

Jydske Vestkysten ”Udfordrende og spændende version af elsket klassiker. Man glæder sig over, at instruktøren har turdet udfordre den elskede klassiker. Opera er store følelser, bygget op om en dramatisk handling tilsat overvældende musik. Bizets Carmen har stadig alle disse ingredienser.”

Introduktioner
Gratis introduktion 1 time før hver forestilling og 20 minutter før hver forestilling. Læs nærmere nederst på siden.

Sangerfordeling
Rollerne er dobbeltbesatte. Se pdf: Hvem synger og spiller hvornår

Handling

Carmen, en underskøn kvinde, arbejder på en cigaretfabrik. Da hun ser soldaten, Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, forsøger hun at forføre ham. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor.
Den frie fugl Carmen begynder at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi og dræber til sidst Carmen uden for tyrefægtningsarenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo...

Amerikansk instruktør og fransk dirigent

Instruktør er prisvindende amerikanske Thaddeus Strassberger, som i 2017 opsatte Nabucco på Los Angeles Opera med Placido Domingo i titelrollen. Dirigent er franske Jerôme Pillement, som på Den Jyske Opera har dirigeret Don Quichotte, der vandt publikumsprisen 2014. 

De seneste mange måneder har Thaddeus Strassberger arbejdet med Den Jyske Operas opsætning af Georges Bizets "Carmen", en kærlighedstragedie om en varmblodet ung kvinde og hendes bejlere. Han er instruktør og scenograf på forestillingen, som netop nu er på danmarksturné og rammer Musikhuset Aarhus 24. november med 6 forestillinger indtil 1. december med Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester. Et af Thaddeus Strassbergers greb er at flytte operaen fra 1875 til nutiden. “Måske vil folk sige, at de havde forventet noget andet, men tag den nu i den ånd, den er sat op. Jeg lover, at vi leverer varen,” siger instruktøren. Læs hele interviewet med instruktøren i Jyllands-Posten

Den evige sigøjner

Verdenspremieren på Georges Bizets Carmen i 1875 var en katastrofe. Desværre døde værkets komponist tre måneder senere i en alder af 36 år uden at have oplevet, at hans mesterværk allerede fra den 2. opsætning blev én af verdens mest succesfulde og populære operaer. Generationer af musikforskere og fans har spekuleret på og diskuteret spørgsmålet om, hvorfor denne nu udødelige opera med dens lidenskabelige kærlighedshistorie, uforglemmelige melodier og inciterende rytmer blev så dårligt modtaget, og om det var denne frygtelige fiasko, der tog livet af Bizet.

Billedgalleri

Fotos fra Carmen. Klik her for at downloade til trykbrug og læse billedtekster: Billedgalleri.
Fotograf Anders Bach


Video arkiv

This links to https://youtu.be/qc7T-odqCfI
This links to https://youtu.be/tiPzngssAnM
Holdet bag
Billede af Thaddeus Strassberger
Thaddeus Strassberger Instruktør
Billede af Thaddeus Strassberger Thaddeus Strassberger

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør, scenograf og kostumedesigner Carmen ('19)

Amerikanske Thaddeus Strassberger vandt i 2005 Opera Europas prestigefyldte pris European Operadirecting Prize for sin opsætning af Askepot og har siden stået bag flere store opsætninger i både Europa og USA. Thaddeus Strassberger debuterede på The Royal Opera House Covent Garden i 2014, hvor han både instruerede Plácido Domingo i I Due Foscari, og stod bag urpremieren på Søren Nils Eichbergs Glare. Siden har han blandt andet instrueret den russiske premiere på Weinbergs Passageren i 2016 på Ekaterinburg State Academic Opera and Ballet Theatre og senest iscenesættelsen af Nabucco på Los Angeles Opera (2017) med Plácido Domingo som Nabucco. Carmen er Thaddeus Strassbergers første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Jérôme Pillement
Jérôme Pillement Dirigent
Billede af Jérôme Pillement Jérôme Pillement

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Carmen ('19)

Franske Jérôme Pillement fik sin debut som operadirigent i 1992 med La Péricole. Han har blandt andet dirigeret Bruneaus Attaquie du Moulin i Bern, La Grande Duchesse de Gerolstein på Opéra National du Rhin i Strasbourg og L’Amour Masqué på Opéra Comique i Paris. Pillement er en erfaren dirigent af det franske repertoire og har dirigeret symfoniorkestre over hele Europa samt Shanghai og Hong Kong. Han fik sin debut på Den Jyske Opera i 2014 som dirigent på Don Quichotte.

Billede af JAX Messenger
JAX Messenger Lysdesigner
Billede af JAX Messenger JAX Messenger

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner Carmen ('19)

Amerikanske JAX Messenger er uddannet på James Madison University i Virginia, USA. Har en lang række operaopsætninger bag sig, i begyndelsen som assistent med mere end 50 operaproduktioner på New York City Opera og The San Francisco Opera, og senere som lysdesigner, hvor han har stået bag verdensomspændende turnéer for The Washington Ballet og Les Ballets Trockadero de Monte CarloCarmen er JAX Messengers første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Ran Arthur Braun
Ran Arthur Braun Stunt-instruktør
Billede af Ran Arthur Braun Ran Arthur Braun

Titel
Stunt-instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Stunt-instruktør Carmen ('18)

Instruktør med speciale i stunts og kampscener.

Ran Arthur Braun har arbejdet med utallige operahuse, herunder gennem 14  år med Bregenz Festival. Har arbejdet for Salzburg Festival, The Royal Opera House, London, Stuttgart Oper, The Croatian National Ballet, Komische Oper Berlin, Det Kongelige Teater, The Polish National Opera, Poznan Grand Theatre, Welsh National Opera, Dutch National Opera, Paris Opera, Berlin State Opera, Korean National Opera og mange flere.

Underviser i stage combat på the Royal Opera House i London, Centre de Perfeccionament Plácido Domingo i Valencia, og the Opera Studio i Amsterdam. 

Fremtidige jobs: Monte Carlo, Theater Am Der Wien, Basel Oper med flere. 

Priser: 2011 Estonian Theatre and Music Award (Årets instruktør), 2014 Polish Music and Theatre Award (bedste design) og Årets instruktør 2015

Billede af Tecwyn Evans
Tecwyn Evans Korindstudering
Billede af Tecwyn Evans Tecwyn Evans

Titel
Korindstudering
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Julesang og messingklang ('20) Dirigent Eugen Onegin ('19) Korindstudering Passageren, Carmen og Kleopatra ('19) Dirigent Julesang & messingklang ('18) Dirigent La Traviata ('18) Dirigent 70 års opera ('17) Dirigent Madama Butterfly ('16)

Tecwyn Evans er født i Auckland, New Zealand og har studeret på University of Otago, NZ, med Jack Spiers som lærer og på University of Kansas, USA, med Brian Priestman og Simon Carrington som lærere. Evans underviser i direktion på University of Auckland School of Music. Han var fra 1999-2002 kordirigent hos Glyndebourne Festival Opera og stedfortrædende chefdirigent fra 2009-2011 på operaen i Graz i Østrig. Evans har dirigeret bl.a. BBC Philharmonic, BBC National Orchestra of Wales, NZ Symphony Orchestra and BBC Singers. Evans har tillige dirigeret en lang række forestillinger på bl.a. English Touring Opera, New Zealand Opera, Oper Köln, Oper Graz, Opera North og Chelsea Opera Group og er desuden en efterspurgt koncertdirigent.
Tecwyn Evans er et kendt ansigt på Den Jyske Opera, hvor han var musikchef 2018-2020. Han dirigerede i Madama Butterfly-turnéen i 2016, 70 års opera-turnéen i 2017 og i 2018 stod han som musikchef for den musikalske ledelse på hele danmarksturnéen med La Traviata og dirigerede årets julekoncerter. I efteråret 2019 dirigerede han danmarksturnéen med Eugen Onegin. I 2020 er han blevet kunstnerisk chef for Aalborg Symfoniorkester, men han kommer på besøg i december for at dirigere årets julekoncerter.

Medvirkende
Billede af Johanne Højlund
Johanne Højlund Carmen
Billede af Johanne Højlund Johanne Højlund

Titel
Carmen
Engagement på Den Jyske Opera
Olga Eugen Onegin ('19) Carmen Carmen ('19) Omø HjerteLyd ('19) Krystina Passageren ('18) Mezzo-sopran Opera i parken ('18) Ursula Intet ('17) Tisbe Askepot ('16)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Kongelige Operaakademi, København/Danmark

Udvalg af tidligere roller:
Ursula Intet
Tisbe Askepot
Maddalena Rigoletto

Johanne Højlund er uddannet i København og har på Operaakademiet bl.a. sunget Dinah i Trouble in Tahiti, Cornelia i Giulio Cesare og Olga i Eugene Onegin. Dertil kommer Kate Pinkerton i Madama Butterfly på Det Kongelige Teater, Maddalena i Rigoletto på Schlossoper Haldenstein og hovedrollen Lucy i Er Gud hjemme? på Operaen i Midten. Johanne havde sin debut på Den Jyske Opera i 2016, hvor hun sang rollen som Tisbe i Askepot. 

Billede af Francine Vis
Francine Vis Carmen
Billede af Francine Vis Francine Vis

Titel
Carmen
Engagement på Den Jyske Opera
Carmen Carmen ('19)

Nationalitet: Hollandsk

Uddannelse: Amsterdam Conservatorium, Amsterdam/Holland, Det Kongelige Operaakademi København/Danmark

Udvalg af tidligere roller:
Pernille Maskarade
Mercedes Carmen
Cherubino Figaros bryllup

Billede af Samuel Sakker
Samuel Sakker Don José
Billede af Samuel Sakker Samuel Sakker

Titel
Don José
Engagement på Den Jyske Opera
Don José Carmen ('19)

Nationalitet: Australsk

Uddannelse: Queensland Conservatorium Griffith University, Brisbane/Australien

Udvalg af tidligere roller:
Erik Den Flyvende Hollænder, Nederlandse Reisopera
Alfredo La Traviata, Royal Opera House, New Zealand Opera)
Cavaradossi Tosca, English Touring Opera

Tidligere Royal Opera House Jette Parker Young Artist og solist på Covent Garden.
Har vundet the Wagner Society Singing Competition. 

Billede af Daniel Szeili
Daniel Szeili Don José
Billede af Daniel Szeili Daniel Szeili

Titel
Don José
Engagement på Den Jyske Opera
Kurfyrsten af Sachsen Michael Kohlhaas ('19) Don José Carmen ('19) Walther Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Tenor

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Ludwig-Maximilian University, München/Tyskland

Udvalg af tidligere roller:
MacDuff Macbeth
Idomeneo Idomeneo
Lenski Eugene Onegin

Billede af Lars Møller
Lars Møller Escamillo
Billede af Lars Møller Lars Møller

Titel
Escamillo
Engagement på Den Jyske Opera
Scaramouche Fête galante ('21) Escamillo Carmen ('19) Belcore Elskovsdrikken ('17) Medvirkende 70 års opera ('17) David L'amico Fritz ('15) Enrico Lucia di Lammermoor ('14) Marcello La bohème ('14)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Operaakademiet, København
Udvalg af tidligere roller: Hollænderen i Den Flyvende Hollænder, Sharpless i Madama Butterfly, Ford i Falstaff

Billede af Leif Jone Ølberg
Leif Jone Ølberg Escamillo
Billede af Leif Jone Ølberg Leif Jone Ølberg

Titel
Escamillo
Engagement på Den Jyske Opera
Scaramouche Fête galante ('21) Eugen Onegin Eugen Onegin ('19) Bogø HjerteLyd ('20) Escamillo Carmen ('19) Bogø HjerteLyd ('19) Tadeusz Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Baryton
Nationalitet: Norsk
Uddannelse: Operaakademiet, København / Guildhall School of Music & Drama, London
Udvalg af tidligere roller: Henrik Maskarade, Onegin Eugen Onegin, Figaro Barberen i Sevilla

Billede af Tanja Kuhn
Tanja Kuhn Micaëla
Billede af Tanja Kuhn Tanja Kuhn

Titel
Micaëla
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Heloise Michael Kohlhaas ('19) Tatjana Eugen Onegin ('19) Charmion Kleopatra ('19) Michaëla Carmen ('19) Katia Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Sopran

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Academy of Music and Performing Arts, Stuttgart/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Senta Den Flyvende Hollænder
Irene Rienzi
Elettra Idomeneo

Billede af Lona Mohr Villadsen
Lona Mohr Villadsen Micaëla
Billede af Lona Mohr Villadsen Lona Mohr Villadsen

Titel
Micaëla
Engagement på Den Jyske Opera
Michaëla Carmen ('19)

Sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, København/Danmark, Syddansk Musikkonservatorium, Odense.

Udvalg af tidligere roller: 
Cio-Cio-San Madama Butterfly
Grete Hans og Grete
Donna Elvira Don Giovanni.

Billede af Silvia Micu
Silvia Micu Frasquita
Billede af Silvia Micu Silvia Micu

Titel
Frasquita
Engagement på Den Jyske Opera
Blonde Bortførelsen fra seraillet ('20) Sopran Opera i parken ('18) Yvette Passageren ('18) Frasquita Carmen ('18)

Sopran

Nationalitet: Rumænsk

Uddannelse: National Music University Bukarest/Rumænien

Udvalg af tidligere roller: 
Musetta La Bohème
Adina Elskovsdrikken
Susanna Figaros bryllup

Billede af Morten Wang
Morten Wang Le Dancaïro
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
Le Dancaïro
Engagement på Den Jyske Opera
1. inkassator Sunset Boulevard ('22) Marullo Rigoletto ('20) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19) La Dancaïro Carmen ('19) En steward Passageren ('18)

Baryton

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Yakusidé Madama Butterfly, Alcindoro La bohème, Le Dancaïro Carmen

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Andreas Winther
Andreas Winther Le Dancaïro
Billede af Andreas Winther Andreas Winther

Titel
Le Dancaïro
Engagement på Den Jyske Opera
2. inkassator Sunset Boulevard ('22) Zaretskij Eugen Onegin ('19) La Dancaïro Carmen ('19) 1. SS-mand Passageren ('18) Marquis d’Obigny La Traviata ('17)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Musikhochschule Lübeck / Syddansk Musikkonservatorium, Odense
Udvalg af tidligere roller: Le Dancaïro Carmen, Zaretskij Eugen Onegin, Marskal Saint Lambert Fête galante

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Lise Christensen
Lise Christensen Mercédès
Billede af Lise Christensen Lise Christensen

Titel
Mercédès
Engagement på Den Jyske Opera
Omø HjerteLyd ('20) Mercédès Carmen ('19) Vlasta Passageren ('18)

Mezzo-sopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: The Guildhall School of Music and Drama, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, The National Opera Studio, London/England

Udvalg af tidligere roller: 
Suzuki Madama Butterfly
Octavian Rosenkavaleren
Orlofsky Flagermusen

Billede af Lena Haselmann
Lena Haselmann Mercédès
Billede af Lena Haselmann Lena Haselmann

Titel
Mercédès
Engagement på Den Jyske Opera
La Scaramouche Fête galante ('21) Mercédès Carmen ('19)

Nationalitet: Tysk-norsk
Uddannelse: Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim
Udvalg af tidligere roller: Mercedes Carmen, Annius Titus, Chiappina Ti vedo, ti sento, mi perdo (La Scala)

Billede af Tue De Stordeur
Tue De Stordeur Le Remendado
Billede af Tue De Stordeur Tue De Stordeur

Titel
Le Remendado
Engagement på Den Jyske Opera
Le Remendado Carmen ('18)
Billede af Per Jellum
Per Jellum Le Remendado
Billede af Per Jellum Per Jellum

Titel
Le Remendado
Engagement på Den Jyske Opera
Le Remendado Carmen ('18)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: NSWI, New York City
Udvalg af tidligere roller: Parsifal Parsifal, Don José Carmen, Eisenstein Die Fledermaus

Assistent i Den Jyske Operas Kor.

Billede af Per Bach Nissen
Per Bach Nissen Zuniga
Billede af Per Bach Nissen Per Bach Nissen

Titel
Zuniga
Engagement på Den Jyske Opera
Zuniga Carmen ('18)

Bas

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Royal Welsh College of Music, Cardiff/Wales

Udvalg af tidligere roller: 
Colline La Bohème
Sarastro Tryllefløjten
Gremin Eugen Onegin

Billede af Jens Bové
Jens Bové Lilas Pastia
Billede af Jens Bové Jens Bové

Titel
Lilas Pastia
Engagement på Den Jyske Opera
Jones / læge Sunset Boulevard ('22) Kongen af Egypten Aida ('21) Livlæge / 3. journalist Inkognito Royal ('21) Grev Ceprano Rigoletto ('20) En kaptajn Eugen Onegin ('19) Lilas Pastia Carmen ('18)

Bas
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium, Aalborg
Udvalg af tidligere roller: Sarastro Tryllefløjten, Kaspar Jægerbruden, Gremin Eugen Onegin

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Thomas Christian Sigh
Thomas Christian Sigh Moralès
Billede af Thomas Christian Sigh Thomas Christian Sigh

Titel
Moralès
Engagement på Den Jyske Opera
Osmin Bortførelsen fra seraillet ('20) Zaretskij Eugen Onegin ('19) En rakker Michael Kohlhaas ('19) Sepa Kleopatra ('19) Moralés Carmen ('18)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Colline La bohème, Sepa Kleopatra, Masetto Don Juan

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Jani Kyllönen
Jani Kyllönen Moralès
Billede af Jani Kyllönen Jani Kyllönen

Titel
Moralès
Engagement på Den Jyske Opera
En vagt Rigoletto ('20) En kaptajn Eugen Onegin ('19) Moralès Carmen ('18)

Bas-baryton

Nationalitet: Finsk

Uddannelse: Sibelius-academy, Helsinki/Finland og Hannover Musik-hochschule, Hannover/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Figaro Figaros brylllup
Papageno Tryllefløjten
Leporello Don Giovanni

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Greven af Luxembourg ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Sønderjyllands Symfoniorkester
Sønderjyllands Symfoniorkester Orkester (5-12/10)
Billede af Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderjyllands Symfoniorkester

Titel
Orkester (5-12/10)
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Kleopatra ('19) Orkester Carmen ('18)

Med en hjemmebane dækkende Syd- og Sønderjylland samt Sydslesvig er Sønderjyllands Symfoniorkester Danmarks eneste "grænseoverskridende" landsdelsorkester. Samarbejdsrelationer med både nationale og internationale kunstnere skaber orkesterets musikalske diversitet. Orkestret udgør en kulturel sammenhængskraft i regionen. Når Den Jyske Opera er på turné i det sønderjyske, er Sønderjyllands Symfoniorkester med.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester (24/11-1/12)
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester (24/11-1/12)
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Bortførelsen fra seraillet ('20) Orkester Opera i parken ('19) Orkester Michael Kohlhaas ('19) Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Kleopatra ('19) Orkester Carmen ('18) Orkester Passageren ('18) Orkester Opera i parken ('18)

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familierne, for skolebørnene eller for filmelskerne. Med base i Musikhuset Aarhus
har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Billede af Copenhagen Phil
Copenhagen Phil Orkester (3-14/11)
Billede af Copenhagen Phil Copenhagen Phil

Titel
Orkester (3-14/11)
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Kleopatra ('19) Orkester Carmen ('18)

Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester – blev grundlagt i Tivoli i 1843. Copenhagen Phil er landsdelsorkester for hele Sjælland, Lolland og Falster. Orkestret formidler den klassiske musik på højeste niveau igennem traditionelle og nye koncertformater målrettet publikum i alle aldre. Målet er at bringe den klassiske musik ud til så mange som muligt. Copenhagen Phil kan derfor opleves i klassiske koncerter, koncerter for og med børn og unge, familiekoncerter, jule- og nytårskoncerter, koncerter i samspil med rytmiske musikere og andre kulturinstitutioner samt formater målrettet erhvervslivet. Og så er Copenhagen Phil at finde i orkestergraven til Den Jyske Operas forestillinger på Fyn og Sjælland.

Billede af Odense Symfoniorkester
Odense Symfoniorkester Orkester (19-21/11)
Billede af Odense Symfoniorkester Odense Symfoniorkester

Titel
Orkester (19-21/11)
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Kleopatra ('19) Orkester Carmen ('18)

Glæden ved at spille de sidste 450 års greatest hits live kendetegner orkestrets drivkraft. Hovedparten af de cirka 100 årlige koncerter spilles i Odense Koncerthus / Odeon, hvor orkestret også står klar til Den Jyske Operas turnéforestillinger på Fyn og Sjælland. Orkestret er også kendt for sin hyppige turnévirksomhed både i og uden for Danmark. Odense Symfoniorkester blev grundlagt i 1946, men dets rødder går helt tilbage til omkring år 1800.

Billede af Aalborg Symfoniorkester
Aalborg Symfoniorkester Orkester (26-30/10 og 14/11)
Billede af Aalborg Symfoniorkester Aalborg Symfoniorkester

Titel
Orkester (26-30/10 og 14/11)
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Carmen ('18)

Aalborg Symfoniorkester blev grundlagt i 1943. Siden 2014 med base i Musikkens Hus på den pulserende havnefront i Aalborg. Kernen i orkestrets virke er symfonikoncerterne. Dertil kommer kammerkoncerter, koncerter på skoler, koncerter i samarbejde med andre kulturelle institutioner f.eks. Opera i Rebild med Den Jyske Opera samt familiekoncerter. Aalborg Symfoniorkester spiller også til opera og ballet og akkompagnerer Den Jyske Operas forestillinger i Nord- og Midtjylland.

Fakta

Opera i 4 akter
Opføres på fransk med danske overtekster

Musik
Georges Bizet

Libretto af Henri Meilhac og Ludovic Halévy efter novelle af Prosper Mérimée

Uropført
3. marts 1875 på Opéra-Comique, Paris

Varighed
Ca. 2 timer og 40 min. inkl. pause

1 og 2. akt: 1 time 20 min.
Pause 20 mi.
3. og 4. akt: 1 time

Målgruppe
Ikke egnet for børn under 15 år

Køb billet

Musikhuset Aarhus: 
Køb billet til Carmen

Gratis introduktion
1 time før hver forestilling
20 minutter før hver forestilling

24. november:
Lang intro kl. 18.30-18.55 på 2. balkon 
Kort intro kl. 19.10-19.20 på 2. balkon

25. november: 
Lang intro kl. 14.00-14.25 på 2. balkon
Kort intro kl. 14.40-14.50 2. balkon

28. november:
Lang intro kl. 18.30-18.55 i Store Sal 
Kort intro kl. 19.10-19.20 2. balkon

29. november: 
Lang intro kl. 18.30-18.55 i Store Sal
Kort intro kl. 19.10-19.20 på 2. balkon

30. november: 
Lang intro kl. 18.30-18.55 i Store Sal 
Kort intro kl. 19.10-19.20 på 2. balkon

1. december: 
Lang intro kl. 14.00-14.25 i Store Sal
Kort intro kl. 14.40-14.50 på 2. balkon

Danmarksturné: 
Se kalender

Se pdf: Hvem synger og spiller hvornår

Læs i programbogen om Carmen

"Carmen benægter døden, og hun nyder sit liv i øjeblikkets tilfredsstillelse.
Selv om hun er sikker på, at José vil myrde hende, forbliver Carmen sig selv tro
."
Uddrag af artikel "Om kærlighed og død" af Robert Braunmüller.

Læs mere i programbogen online:

https://issuu.com/denjyskeopera/docs/season2018-19/a/24447

Pressemateriale

CARMEN

Carmen (Georges Bizet)
Premiere: 5. oktober 2018 i Alsion, Sønderborg. Turné 5. oktober-1. december 2018. Landsdelsorkestrene.
Musikhuset Aarhus 24. november-1. december 2018.

Download pressefotos
PDF: Hvem synger hvornår

Se side 26 i programbogen

Download grafik:
Ikon kvadrat med titel og logo
Ikon kvadrat uden titel
Titel med komponist
Titel uden komponist
Ikon bredformat med titel og logo

Store oplevelser