Spilledage: 10., 11., 12., 16. og 18. december 2018
Spillested: Aarhus, Odense og Vejle
Billetsalget er ikke åbent

Den traditionsrige julekoncert med Den Jyske Operas Kor og Prinsens Musikkorps

For 14. år i træk indbyder Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps til fælles julekoncerter, der runder år 2018 af. Koncerterne dirigeres af Tecwyn Evans, Musikchef på Den Jyske Opera.

Varighed ca. 75 minutter.

Fakta
  • Julekoncerter

    Tid og sted

    10., 11., 12. december Skt. Lukas Kirke, Aarhus

    16. december Ansgars Kirke, Odense

    18. december Vejle Musikteater

Varighed
Ca. 75 minutter

 

Køb billet

Skt. Lukas Kirke, Aarhus
Billetpris: 125 kr. inkl. gebyr
Køb billet: http://burl.nu/u3ljzp

Ansgar Kirken, Odense
Køb billet: https://billetto.dk/da/e/julesang-messingklang-billetter-314866

Vejle Musikteater
Køb billet: https://vejletf.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/71357

Spilledage og tilknyttede events
10. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
11. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
12. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
16. december kl. 16:00 Ansgars Kirke, Odense Køb billet
18. december kl. 19:30 Vejle Musikteater Køb billet

Koncertprogrammet rummer især gamle og nye danske og engelske toner for både kor og messingensemble. Traditionen tro vil der igen i år være mulighed for, at publikum kan synge med på julesalmer i selskab med det store operakor og det prægtigt klingende messingensemble.

Dirigent Tecwyn Evans er uddannet i New Zealand og USA, blev i 1999 korleder og i 2000 dirigent på Glyndebourne. Han har tillige dirigeret en lang række forestillinger på bl.a. English Touring Opera, Opera New Zealand, Oper Köln, Oper Graz, Opera North og Chelsea Opera Group og er desuden en efterspurgt koncertdirigent. På Den Jyske Opera dirigerede han i 2016 på Madame Butterfly-turnéen, i 2017 dirigerede han 70 års opera-turnéen og i 2018 La Traviata-turneén. Fra maj 2018 tiltrådte han som musikchef på Den Jyske Opera.


Video arkiv

This links to https://youtu.be/OMkqphyaAB8
Holdet bag
Billede af Tecwyn Evans
Tecwyn Evans Dirigent
Billede af Tecwyn Evans Tecwyn Evans

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Julesang og messingklang ('20) Dirigent Eugen Onegin ('19) Korindstudering Passageren, Carmen og Kleopatra ('19) Dirigent Julesang & messingklang ('18) Dirigent La Traviata ('18) Dirigent 70 års opera ('17) Dirigent Madama Butterfly ('16)

Tecwyn Evans er født i Auckland, New Zealand og har studeret på University of Otago, NZ, med Jack Spiers som lærer og på University of Kansas, USA, med Brian Priestman og Simon Carrington som lærere. Evans underviser i direktion på University of Auckland School of Music. Han var fra 1999-2002 kordirigent hos Glyndebourne Festival Opera og stedfortrædende chefdirigent fra 2009-2011 på operaen i Graz i Østrig. Evans har dirigeret bl.a. BBC Philharmonic, BBC National Orchestra of Wales, NZ Symphony Orchestra and BBC Singers. Evans har tillige dirigeret en lang række forestillinger på bl.a. English Touring Opera, New Zealand Opera, Oper Köln, Oper Graz, Opera North og Chelsea Opera Group og er desuden en efterspurgt koncertdirigent.
Tecwyn Evans er et kendt ansigt på Den Jyske Opera, hvor han var musikchef 2018-2020. Han dirigerede i Madama Butterfly-turnéen i 2016, 70 års opera-turnéen i 2017 og i 2018 stod han som musikchef for den musikalske ledelse på hele danmarksturnéen med La Traviata og dirigerede årets julekoncerter. I efteråret 2019 dirigerede han danmarksturnéen med Eugen Onegin. I 2020 er han blevet kunstnerisk chef for Aalborg Symfoniorkester, men han kommer på besøg i december for at dirigere årets julekoncerter.

Medvirkende
Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Greven af Luxembourg ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Prinsens Musikkorps
Prinsens Musikkorps Orkester
Billede af Prinsens Musikkorps Prinsens Musikkorps

Titel
Orkester
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Julesang & Messingklang med Den Jyske Opera siden 2005 ('05)

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps. Orkesteret har til huse på Skive Kaserne. Prinsens Musikkorps består af 16 musikere, som i Musikkorpset har optrådt med en perlerække af store kunstnere.

Store oplevelser