Spilledage: 23. maj 2019
Spillested: Turbinehallen, Aarhus

Opera After Work 2019

Den Jyske Opera inviterer nuværende og potentielle erhvervspartnere til Opera After Work.
Er du nysgerrig på opera? Denne eftermiddag kan du komme helt tæt på os, når vi stiller op med solister og hele Den Jyske Operas Kor. Kom til en spændende eftermiddag i Turbinehallen i Aarhus, hvor du også kan få nye perspektiver på samarbejder mellem erhverv og kultur.

Opera After Work 2019 - Billedgalleri

Klik her og se hele billedgalleriet fra Opera After Work 2019


Invitation til Opera After Work

Kom til en spændende og gratis eftermiddag i Turbinehallen med nye perspektiver på samarbejder mellem erhverv og kultur serveret med appetitlige smagsprøver på opera.

Torsdag 23. maj 2019 16.00 -19.00 i Turbinehallen, Kalkværksvej 12, 8000 Aarhus C.


"En sektor, der omsætter for 234 milliarder kroner, fylder 6 milliarder i statskassen og beskæftiger 79.000 personer. Det er kultursektoren i Danmark. En sektor, man roligt kan tage alvorligt – uanset politisk ståsted." 

Christian Have, Kreativ direktør og indehaver, Have Kommunikation, medlem af Erhvervsministeriets Kreative Vækstteam


Program

16.00          Ankomst og registrering - velkomstdrink
16.30          Operachef Philipp Kochheim byder velkommen og fortæller om Den Jyske Opera (på engelsk)
16.50          Intro til erhvervssamarbejde, opera og EU. Herunder 'The FEDORA Platform'.
17.10          ”Opera i alle højder”
17.20          Oplæg ved medlem af Erhvervsministeriets Kreative Vækstteam, Christian Have 
18.00          Networking og let servering

- og eftermiddagen igennem selvfølgelig masser af musik og opera


Tilmelding til Opera After Work

Tilmelding sker her


Hvad kan du opleve til Opera After Work?

Den Jyske Operas solister, Den Jyske Operas kor og fremtidens stemmer i Den Jyske Operas TalentU byder på masser af skøn livemusik. Du kan opleve sopran Tanja Kuhn, som har sunget solistpartier i Carmen, Kleopatra og Passageren og som kan opleves ved udendørskoncerten Opera i parken 22. juni og i næste sæson i bl.a. Michael Kohlhaas. Du kan opleve Stefania Dovhan, som sang hovedrollen som Marta i Passageren og den egyptiske dronning Kleopatra, og du kan møde Randy Diamond, som både danser og synger indenfor både musical og operetter og som skal medvirke i en helt ny operette, som uropføres på Den Jyske Opera i 2022.  

Christian Have
vil tale om, hvordan vi sikrer Danmarks fremtidige succes gennem en prioritering af de kreative erhverv på linje med klima og miljø.
Operachef Philipp Kochheim løfter sløret for fremtidsplaner for Den Jyske Opera (dette oplæg er på engelsk)
Vi introducerer til FEDORA Platform, som er et EU finansieret netværk af Europæiske Operahuse der støtter innovation indenfor opera, ballet og formidling til unge.


Spilledage og tilknyttede events
23. maj kl. 16:00 Turbinehallen Tilmelding

Video og foto fra sidste års Opera After Work 2018

Vil du have et indtryk af sidste års Opera After Work, kan du finde video fra 2018 her på siden og bladre i billedgalleriet.


Video arkiv

This links to https://youtu.be/HXFgEFtUp9M
This links to https://youtu.be/xbXVzW5WNsk
Medvirkende
Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Greven af Luxembourg ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Operachef
Billede af Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Operachef
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør La Vendetta / I Pagliacci ('22) Instruktør Sunset Boulevard ('22) Instruktør Greven af Luxembourg ('22) Librettist og instruktør Inkognito Royal ('21) Librettist og instruktør I går og i morgen ('20) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør María de Buenos Aires ('19) Instruktør Passageren ('18)

Philipp Kochheim er født og opvokset i Hamborg, nu bosat i hjertet af Aarhus. Han har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Operachef ved Staatstheater Braunschweig (2013-17).

Han er som instruktør kendt for at blande nyt og gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals.

Operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017. Philipp Kochheim var librettist og instruktør på I går og i morgen (2020), som vandt P2 Prisen for Årets Begivenhed i 2021.

I foråret 2022 instruerer han Greven af Luxembourg.

Philipp Kochheim har modtaget en af de vigtigste tyske teaterpriser, Dr. Otto-Kasten-Preis, for Così fan tutte (2003), Götz-Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004), Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013) og Osterreichischer Musiktheaterpreis (2019) for sin opsætning af musicalen Ragtime.

Billede af Christian Have
Christian Have Oplægsholder
Billede af Christian Have Christian Have

Titel
Oplægsholder
Engagement på Den Jyske Opera
Oplægsholder Opera After Work ('19)

Direktør og indehaver, Have Kommunikation, medlem af Erhvervsministeriets Kreative Vækstteam.

"En sektor, der omsætter for 234 milliarder kroner, fylder 6 milliarder i statskassen og beskæftiger 79.000 personer. Det er kultursektoren i Danmark. En sektor, man roligt kan tage alvorligt – uanset politisk ståsted."

Christian Have er en af kulturlivets markante stemmer. En stemme, han bruger som debattør, foredragsholder, moderator, forfatter og ikke mindst i front for for Have Kommunikation – virksomheden han stiftede i 1983, og som i løbet af tre årtier voksede sig til at blive Skandinaviens største kommunikationsbureau på kulturområdet. Undervejs har han samarbejdet med et væld af navne – alt fra vækstlagsaktører til verdensstjerner – og udgivet en bred vifte af bøger om kultur og kommunikation.

Det hele startede i musikkens verden. Med fire skolekammerater, der dannede en popgruppe ved navn Mabel. Deres debutalbum udkom i 26 forskellige lande, og de fik deres helt store, folkelige gennembrud, da de snuppede sejren i det danske Melodi Grand Prix med Boom Boom. Herefter fulgte et fem år langt internationalt eventyr for bandet, som blandt andet inkluderede faste ophold i Madrid og New York.

Eventyret sluttede i 1983, og trommeslager Christian Have tog sine mange erfaringer fra musikbranchen med sig over i sit nye virke som selvstændig kommunikationsmand.

Den første kunde i butikken var Bodil Udsen, som blev Haves mentor og skytsengel. Herefter fik han fast tilknytning hos en række teatre, herunder Gladsaxe Teater, Nørrebro Teater og Østre Gasværk, og fundamentet for det, der fortsat består som Have Kommunikation, blev lagt i disse tidlige år. Have har været en foregangsmand inden for kommunikation og markedsføring af kulturen, og hans tilgang har fra begyndelsen været, at det kunstneriske indhold – i arbejdet for et større publikum og flere midler – ikke må kompromitteres.

Læs mere om Christian Have på www.christianhave.dk

 

Billede af TalentU
TalentU Kor
Billede af TalentU TalentU

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Passageren ('18) Kor Opera i parken ('18) Kor Inkognito Royal ('21)

TalentU er Den Jyske Operas talentudviklingsprogram for unge mellem 16 og 22 år. Programmet er for alle unge med interesse og talent for musikdramatik.
Hos TalentU tilbydes de unge en helt særlig vekselvirkning mellem praktisk træning og medvirken i operaforestillinger i forskellige formater. Fælles for produktionerne er, at TalentU hver gang samarbejder med og udvikles, understøttes og udfordres af professionelle scenekunstnere. Træningen består i sang, drama, kor, kropsligt arbejde og improvisation.

Følgende TalentU sangere er med i forestillingen Inkognito Royal (2021):

 • Alicia Asmussen
 • Freja Bjørnø
 • Hans Christian Brun-Jensen
 • Signe Brun Bugge
 • Delfina Dyhr
 • Kristoffer Honoré
 • Ester Laursen Mhukayesango
 • Ida Mølgaard
 • Luca Iele Rasmussen
 • Lucie Svensson
 • Søren Øster

 

Billede af Tanja Kuhn
Tanja Kuhn Operasanger
Billede af Tanja Kuhn Tanja Kuhn

Titel
Operasanger
Engagement på Den Jyske Opera
Solist Opera i parken ('19) Heloise Michael Kohlhaas ('19) Tatjana Eugen Onegin ('19) Charmion Kleopatra ('19) Michaëla Carmen ('19) Katia Passageren ('18) Solist Opera i parken ('18)

Sopran

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Academy of Music and Performing Arts, Stuttgart/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Senta Den Flyvende Hollænder
Irene Rienzi
Elettra Idomeneo

Billede af Stefania Dovhan
Stefania Dovhan Operasanger
Billede af Stefania Dovhan Stefania Dovhan

Titel
Operasanger
Engagement på Den Jyske Opera
Aida Aida ('21) Kleopatra Kleopatra ('19) Marta Passageren ('18)

Sopran
Nationalitet: Ukranisk-amerikansk
Uddannelse: Augsburg Academy of Music, Augsburg/Tyskland
Udvalg af tidligere roller: Mimi La Bohème, Fiordiligi Così fan tutte, Violetta La Traviata

Billede af Randy Diamond
Randy Diamond Performer
Billede af Randy Diamond Randy Diamond

Titel
Performer
Engagement på Den Jyske Opera
Joe Gillis Sunset Boulevard ('22) Konferencier Inkognito Royal ('21) Performer Opera i Parken ('21) Performer Opera After Work ('19)

Amerikanske Randy Diamond er musicalsanger, danser og koreograf. Han dansede i mange år som førstesolist ved Stuttgart Ballet, før han trådte ind på musicalscenen med store roller i produktioner som bl.a. Sweeney Todd, Jesus Christ Superstar, Chess, Ragtime, Cabaret og La Cage aux Folles. Han laver jævnligt koreografi til musicals, operetter og operaer. Han medvirkede i Den Jyske Operas Inkognito Royal (2021) i rollen som konferencier.

 

Fakta

Opera After Work.

Sted:
Turbinehallen
Kalkværksvej 12
8000 Aarhus C

Dato: Torsdag 23. maj 2019 kl. 16.00-19.00

Oplæg ved:
Operachef Philipp Kochheim
Direktør Christian Have, medlem af Erhvervsministeriets væksteam

Indslag ved:
Den Jyske Operas solister / Den Jyske Operas Kor / TalentU

Invitation som pdf:
Invitation

Tilmelding

Tilmelding her

Vi bliver rigtig glade, hvis:
Du er nysgerrig på opera og på samarbejdet kultur-erhverv. 

Vi bliver rigtig rigtig glade, hvis (men det er ikke et krav for at deltage):
Du og din virksomhed / fond / forening ser jer selv som en mulig partner for Den Jyske Opera. Ved Opera After Work får du mulighed for at opleve, hvem vi er og overveje, om vi er noget for jer. 

Deltagelse er gratis.

Hvad er FEDORA?

FEDORA er en europæisk forening af filantroper inden for opera og ballet med hovedsæde i Paris. FEDORAs netværk består af 80 kulturelle organisationer i 20 lande. Organisationen har eksisteret i 3 år og er initiativtager og projektleder på EU-projektet The FEDORA Platform, som Den Jyske Opera netop er blevet partner i. The FEDORA Platform er støttet af EUs kulturprogram Et Kreativt Europa. Formålet er at sikre fremtiden for opera og ballet i Europa, bl.a. gennem udviklingen af nye finansieringsmodeller i synergi mellem kultur og erhverv.

FEDORA og Den Jyske Opera

"Opera er en international kunstart. Samarbejder på kryds og tværs af Europa har været en del af den kunstarts natur i alle de firehundrede år, opera har eksisteret. Danske komponister får – og  har fået  - deres værker sat op på scener over hele Europa.  Den Jyske Opera udforsker en række mindre kendte danske operaer i vores Danske Serie i denne og kommende sæsoner. Blandt andet derfor er det oplagt, at Den Jyske Opera er en del af ’The FEDORA platform’ ”
Philipp Kochheim, operachef Den Jyske Opera


Hvad kan Erhvervsklubben tilbyde?

Se vores flotte program i Den Jyske Operas Erhvervsklub.
Læs om alle fordelene ved at være med i Erhvervsklubben.
>> Erhvervsklub program 2019