Spilledage: 12. juni 2021
Spillested: Skanseparken, Aarhus

Opera i Parken 2021

Lørdag d. 12. juni inviterede Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester ind til Opera i Parken i Skanseparken i hjertet af Aarhus.
Opera i Parken er en gratis sommerkoncert for både faste operagængere og for de, som er nysgerrige på, hvad opera er for en størrelse.

Vi ses til Opera i Parken 2022!

Billedgalleri

12. juni 2021 kunne publikum for tredje gang opleve Opera i Parken. Det var en skøn eftermiddag med stor musik, højt humør og god plads i Skanseparken i Aarhus C, hvor mere end 2.000 publikummer havde sikret sig en gratis billet.Stemningsvideo

Der var højt humør i Skanseparken den 12. juni, hvor vi kom rundt i parken for at tale med glade publikummer. Se med her fra en skøn, blæsende junidag i hjertet af Aarhus!


Koncertprogram

Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor og nationale og internationale solister fra den kommende sæson indtog scenen og fremførte uddrag fra kendte klassikere som Carmen og La Bohème og en mere ukendt operaskat som Fête galante.

Læs hele koncertprogrammet her.

Praktiske oplysninger

Opera i Parken er en koncert for siddende gæster.

Ankomsttidspunkt: Publikum ankommer på fire forskellige tidspunkter fra kl. 13.30 til kl. 14.30, for at undgå kø. Du modtager en mail få dage inden koncerten med dit ankomsttidspunkt. Tjek dit spamfilter / uønsket mail.

Transport: Opera i Parken er en bynær begivenhed, og vi opfordrer til, at man lader bilen står derhjemme. Skanseparken ligger tæt på gode offentlige transportmuligheder.
Bl.a. bus nr. 13, 16, 17, 18 og 100 stopper i Bruunsgade. Orientér dig i Midttrafik køreplan.

Parkering: Der er ingen mulighed for parkering i umiddelbar nærhed af Skanseparken, så vi opfordrer til, at du lader bilen stå derhjemme. Ellers henvises til byens større parkeringsanlæg.

Cykel: Cykel kan medbringes og parkeres i umiddelbar nærhed af parken.

Coronapas: Du skal have et coronapas for at deltage. Kravet om coronapas gælder ikke for følgende (jævnfør Sundhedsstyrelsens retningslinjer 28-05-2021): Børn under 15 år, personer der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19 test og personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test. Læs mere på coronasmitte.dk.
- Du kan downloade coronapas-app på din smartphone i Apple Store eller Google Play. Læs mere her.

Mundbind: Du skal bære mundbind, når du ankommer til koncertpladsen og går rundt på pladsen. Når du sidder ned, må du tage mundbindet af.

Afstand: Der skal holdes den anbefalede afstand mellem siddende grupper på koncertpladsen.

Paraplyer, borde, engangsgrill, pavilloner og telte er ikke tilladt at medbringe.

Mad og Drikke: Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke, og der er flere muligheder for at købe mad og drikke i butikker og restauranter i nærheden ved Bruunsgade, Bruuns Galleri og Jægergårdsgade.

Stole: Det er tilladt at medbringe en stol at sidde på i sektion B-E. I sektion A tæt på scenen er det kun tilladt at sidde på medbragt tæppe.

Handicap: Der er mulighed for at blive sat af på hjørnet af Svendborgvej/Strandparken i parkens sydlige del.

Toiletter: Der findes toiletter i hver sektion. Der er handicaptoilet imellem indgang til sektion C og D.

Naboer: Vi beklager naturligvis, hvis naboer føler sig generet af Opera i Parken. Der vil blive uddelt informationsmateriale til de ejendomme, der støder direkte op til parken, og vi håber selvfølgelig på, at alle naboer vil være med til festen, enten i parken eller fra vinduer og altaner.

Førstehjælp: Der vil være et veluddannet førstehjælpskorps tilstede i parken under hele arrangementet.

Tilmeld dig nyhedsbrev og få opdateringer om koncerten direkte i din indbakke.


Sektionsopdelt koncertplads

Opera i Parken bliver afholdt med udgangspunkt i myndighedernes gældende restriktioner og anbefalinger.

Max 2.100 publikummer
Normalt er der plads til cirka 4.000 publikummer til Opera i Parken i Skanseparken, men vi lukker kun 2.100 publikummer ind i år. Vi åbner for adgang til at hente billetter i 5 forskellige sektioner. I alle sektioner kan du medbringe tæppe eller stol - bortset fra sektion A foran scenen, hvor du kun kan sidde på tæppe.

Koncertplads med fem sektioner
Koncertpladsen vil være opdelt i fem forskellige sektioner med hver sin indgang og hver sit toilet. Du har kun adgang til den sektion, der er påtrykt din billet. Der vil være personale til at vejlede med at holde afstand.
- Sektion A: Kun siddepladser på medbragt tæppe.
- Sektion B-E: Siddeplads, medbragt stol eller på tæppe.

Adgang
Der er kun adgang til den sektion, du har billet til. Adgangstidspunkt kan være forskelligt, selvom I har billetter til samme sektion. Ankomsttidspunkt oplyses via mail et par dage inden koncerten, så hold øje med informationerne. Hvis I har brug for at ankomme samtidigt i samme sektion, skal I blot booke jeres billetter samtidigt.

Sektion A: Kun siddepladser på medbragt tæppe. Sektion B-E: Siddeplads, medbragt stol el. tæppe

Sektion A: Kun siddepladser på medbragt tæppe. Sektion B-E: Siddeplads, medbragt stol el. tæppe


Da Skanseparken blev opfyldt af opera

Den første Opera i Parken blev afholdt i 2018 i Skanseparken Aarhus. Se filmen og sæt kryds i kalenderen til d. 12. juni 2021. Vi holder jer informeret løbende om publikumsforholdene og krydser som altid fingre for solskin.


Billedgalleri 2019

Se alle billeder fra Opera i Parken i 2019

Holdet bag
Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Symfoniorkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Symfoniorkester

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Medvirkende
Billede af Stine Rosengren
Stine Rosengren Konferencier
Billede af Stine Rosengren Stine Rosengren

Titel
Konferencier
Engagement på Den Jyske Opera
Konferencier Business & Opera ('20) Gæstetaler Åbning af børneoperafestivalen GrowOp! Festival 2019 ('19)

Stine Rosengren blev uddannet klassisk sanger fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København i 2003. Hun har sunget på store som små opera- og musicalscener i ind og udland.

Hun er uddannet fagjournalist i 2012, og har siden kombineret hendes passion og viden om klassisk musik med journalistikken som radiovært.

Stine Rosengren optræder desuden som scenevært, moderator og konferencier ved shows og prisuddelinger.

Billede af Anna Skryleva
Anna Skryleva Dirigent
Billede af Anna Skryleva Anna Skryleva

Titel
Dirigent

Nationalitet: Russisk

Uddannelse: Üniversität der Künste i Berlin og Hochschule für Musik i Karlsruhe

Anna Skryleva er musikdirektør på Theater Magdeburg. Hun har været engageret ved bl.a. Hamburgische Staatsoper, Schleswig-Holsteinisches Landestheater, Staatstheater Darmstadt, The Dallas Opera, Copenhagen Phil og Aarhus Symfoniorkester. Opera i parken 2021 er hendes første engagement ved Den Jyske Opera.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Symfoniorkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Symfoniorkester

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

DJO Kor 2019-20
Den Jyske Operas Kor Sangere
DJO Kor 2019-20 Den Jyske Operas Kor

Titel
Sangere
Engagement på Den Jyske Opera
Kor La Vendetta / I Pagliacci ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Randy Diamond
Randy Diamond Sanger
Billede af Randy Diamond Randy Diamond

Titel
Sanger
Engagement på Den Jyske Opera
Joe Gillis Sunset Boulevard ('22) Konferencier Inkognito Royal ('21) Performer Opera i Parken ('21) Performer Opera After Work ('19)

Amerikanske Randy Diamond er musicalsanger, danser og koreograf. Han dansede i mange år som førstesolist ved Stuttgart Ballet, før han trådte ind på musicalscenen med store roller i produktioner som bl.a. Sweeney Todd, Jesus Christ Superstar, Chess, Ragtime, Cabaret og La Cage aux Folles. Han laver jævnligt koreografi til musicals, operetter og operaer. Han medvirkede i Den Jyske Operas Inkognito Royal (2021) i rollen som konferencier.

 

Billede af Laura Scherwitzl
Laura Scherwitzl Sopran
Billede af Laura Scherwitzl Laura Scherwitzl

Titel
Sopran

Nationalitet: Østrigsk
Uddannelse: Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien
Udvalg af tidligere roller: Marzelline Fidelio, Norina Don Pasquale,
Eliza My Fair Lady

Billede af Ksenia Antonova
Ksenia Antonova Sopran
Billede af Ksenia Antonova Ksenia Antonova

Titel
Sopran

Nationalitet: Russisk
Uddannelse: Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Rom
Udvalg af tidligere roller: Wellgunde Rhinguldet, Micaëla Carmen,
Fiordiligi Così fan tutte

Billede af Lena Haselmann
Lena Haselmann Mezzosopran
Billede af Lena Haselmann Lena Haselmann

Titel
Mezzosopran
Engagement på Den Jyske Opera
La Scaramouche Fête galante ('21) Mercédès Carmen ('19)

Nationalitet: Tysk-norsk
Uddannelse: Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mannheim
Udvalg af tidligere roller: Mercedes Carmen, Annius Titus, Chiappina Ti vedo, ti sento, mi perdo (La Scala)

Billede af Sidsel Aja Eriksen
Sidsel Aja Eriksen Mezzosopran
Billede af Sidsel Aja Eriksen Sidsel Aja Eriksen

Titel
Mezzosopran

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium og Dutch National Opera Academy i Amsterdam

Udvalg af tidligere roller: Blomsterdreng, Maskarade, medvirkende Phantom Of The Opera, Adza L’Étoile

Billede af Morten Grove Frandsen
Morten Grove Frandsen Kontratenor
Billede af Morten Grove Frandsen Morten Grove Frandsen

Titel
Kontratenor

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København
Udvalg af tidligere roller: Francisco The Exterminating Angel, Sønnen
Silent Zone, sanger LEAVES (Fundal / Efterklang)

Billede af Trond Halstein Moe
Trond Halstein Moe Baryton
Billede af Trond Halstein Moe Trond Halstein Moe

Titel
Baryton
Engagement på Den Jyske Opera
Giorgio Germont La Traviata ('18)

Trond Halstein Moe vandt Belvederekonkurrencen i Wien i 1987 og har været ansat på Den Norske Opera som baryton fra 1988-2010. Blandt hans største roller kan nævnes Giorgio Germont i La Traviata, Scarpia i Tosca og Jeletskij i Spar Dame. Han har gæstet bl.a operahuse i Stuttgart, Hannover, Essen og Prag, Madrid, Sevilla og Malmø. La Traviata var Trond Halstein Moes første engagement på Den Jyske Opera. Trond synger rollen som Lægen i uropførelsen af Inkognito Royal på Den Jyske Opera i 2021.

 

Christian Damsgaard
Christian Damsgaard Tenor
Christian Damsgaard Christian Damsgaard

Titel
Tenor
Engagement på Den Jyske Opera
Goro Madama Butterfly ('16) Juan Don Quichotte ('14)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Conservatorium van Amsterdam
Udvalg af tidligere roller: Creonte (Antigona), Kromow (Den glade enke), Goro (Madama Butterfly)

Find vej til Skanseparken

 

Om Skanseparken i Aarhus

I 2018 genindviede Den Jyske Opera med Opera i Parken en glemt event-plads, nemlig Skanseparken i Aarhus, hvor der for år tilbage blev afholdt store udendørs koncerter og arrangementer. Skanseparken kan rumme ca. 4.000 mennesker. 

Skanseparken er en centralt beliggende bypark mellem Strandvejen og Marselisborg Allé på Frederiksbjerg i hjertet af Aarhus. Skanseparken har fået navn efter Wallensteins Skanse, der blev opført under svenskekrigene 1627-29. Frem til starten af 1960erne dannede parken ramme om de såkaldte ”parkunderholdninger” for byens borgere og gæster, bl.a. med en operetteaften "Fra Offenbach til Oklahoma". 

Vi glæder os til igen at fylde parken med opera i 2021.

 

Tak for støtten til Opera i Parken