Spilledage: 14. august - 22. august 2020 (UDSAT til august 2022)
Spillested: Musikhuset Aarhus 

Sunset Boulevard er udsat til august 2022

Som følge af coronavirus blev premieren på Sunset Boulevard udsat i 2020 og frem til august 2022.

Spilledage og tilknyttede events

Handling

Hollywood i begyndelsen af 1950’erne. Den dybt forgældede manuskriptforfatter Joe Gillis er på flugt fra sine kreditorer og skjuler sig tilfældigt i indkørslen til et gammelt, faldefærdigt Hollywood-palæ på Sunset Boulevard. Her får han adgang til en surrealistisk verden beboet af en tidligere stumfilmsstjerne Norma Desmond og hendes butler Max von Mayerling.

Hun hyrer ham til at redigere et manuskript, som hun har skrevet, og som skal være hendes triumferende comeback. Modvilligt begynder Joe på arbejdet, mens han tvivler på, om det nogensinde vil nå et filmlærred. Samtidig bliver han forelsket i den spirende producer, Betty Schaefer. Han skjuler forelskelsen for Norma, der samtidig er blevet forelsket i Joe. Norma opfordrer den unge mand til at flytte ind i sit palæ og forkæler ham med penge og gaver. Sammen tager de til Paramount Studios, hvor Joe indser, at filmstudiet kun er interesseret i at leje Normas veteranbil. Han skjuler dette for Norma, da sandheden vil ødelægge hende. Mayerling afslører for Joe, at han er Normas eksmand og første filminstruktør, og at han skriver alle hendes fanbreve selv for at opretholde illusionen om, at hun stadig er beundret i hele verden. Da Norma opdager Joes affære med Betty får det tragiske følger...

Tammi Øst om rollen som Norma Desmond

Hør Tammi Øst fortælle om rollen som Norma Desmond.

 

Presseinformation

Se pressebillede af Tammi Øst og find grafikken til Sunset Boulevard i vores Presserum


Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2020-21. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis.
Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.
Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne, som ikke findes her på hjemmesiden. Læs programbogen online

Store oplevelser
Holdet bag
Billede af Andy Massey
Andy Massey Dirigent
Billede af Andy Massey Andy Massey

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Sunset Boulevard ('22)

Andy Massey er uddannet ved Royal College of Music i Lon­don, hvor han vandt adskillige priser som pianist. Han var i en årrække ansat ved English National Opera og Glynde­bourne Festival Opera.

Andy Massey har dirigeret adskillige musicals, operaer og operetter på bl.a. Det Kongelige Tea­ter, i Tokyo og Londons West End, herunder den internationale turné med Disneys Løvernes Konge. Sunset Boulevard er hans første engagement ved Den Jyske Opera.

Billede af Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Instruktør
Billede af Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør La Vendetta / I Pagliacci ('22) Instruktør Sunset Boulevard ('22) Instruktør Greven af Luxembourg ('22) Librettist og instruktør Inkognito Royal ('21) Librettist og instruktør I går og i morgen ('20) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør María de Buenos Aires ('19) Instruktør Passageren ('18)

Philipp Kochheim er født og opvokset i Hamborg, nu bosat i hjertet af Aarhus. Han har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Operachef ved Staatstheater Braunschweig (2013-17).

Han er som instruktør kendt for at blande nyt og gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals.

Operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017. Philipp Kochheim var librettist og instruktør på I går og i morgen (2020), som vandt P2 Prisen for Årets Begivenhed i 2021.

I foråret 2022 instruerer han Greven af Luxembourg.

Philipp Kochheim har modtaget en af de vigtigste tyske teaterpriser, Dr. Otto-Kasten-Preis, for Così fan tutte (2003), Götz-Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004), Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013) og Osterreichischer Musiktheaterpreis (2019) for sin opsætning af musicalen Ragtime.

Billede af Emily Bates
Emily Bates Scenograf
Billede af Emily Bates Emily Bates

Titel
Scenograf
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Sunset Boulevard ('22) Scenograf Bortførelsen fra seraillet ('20)

Britiske Emily Bates er uddannet på Royal Welsh College of Music & Drama. Hun har arbejdet i kostumeafdelingen hos bl.a. BBC Scotland. Hun er en velrenommeret kunstner og har bl.a. designet en installation for London Symphony Orchestra. På Den Jyske Opera har hun skabt scenografien til Bortførelsen fra seraillet (2020) og Inkognito Royal (2021).

Billede af Mathilde Grebot
Mathilde Grebot Kostumedesigner
Billede af Mathilde Grebot Mathilde Grebot

Titel
Kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Kostumedesigner Dracula ('23) Kostumedesigner Sunset Boulevard ('22) Kostumedesigner Inkognito Royal ('21) Kostumedesigner Bortførelsen fra seraillet ('20) Kostumedesigner Michael Kohlhaas ('19)

Franske Mathilde Grebot er uddannet ved kunsthåndværkerskolen La Martiniere Diderot i Lyon. Hun har tidligere arbejdet sammen med Philipp Kochheim på musical og opera som The Sound of Music, My Fair Lady, Ragtime, Jægerbruden, Romeo og Julie og I due Foscari.

På Den Jyske Opera har Mathilde Grebot designet kostumer til Michael Kohlhaas (2019), Bortførelsen fra seraillet (2020) og Inkognito Royal (2021).

Billede af Anders Poll
Anders Poll Lysdesigner
Billede af Anders Poll Anders Poll

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner Greven af Luxembourg ('22) Lysdesigner Aida ('21) Lysdesigner Inkognito Royal ('21) Lysdesigner I går og i morgen ('20) Lysdesigner Michael Kohlhaas ('19) Lysdesigner Kleopatra ('19)

Anders Poll har designet lys til bl.a. ballet og opera, herunder Lulu på Det Kgl. Teater og Siciliansk vesper på Royal Opera House, Covent Garden.

Teknisk chef på Den Jyske Opera siden 2017. Anders Poll har designet lys til L’Amico Fritz (2015), Kleopatra (2019), Michael Kohlhaas (2019), I går og i morgen (2020), Inkognito Royal (2021), Aida (2021), Greven af Luxembourg (2022) og Sunset Boulevard (2022).

Fakta
Billetinfo
Store oplevelser