Spilledage: 14. august - 22. august 2020 (UDSAT til august 2022)
Spillested: Musikhuset Aarhus 

Ikonisk Andrew Lloyd Webber musical om identitet og illusion er udsat

Den Jyske Opera følger regeringens og Sundhedsstyrelsens tiltag vedrørende at stoppe smittekæderne for coronavirus. Derfor ser vi os desværre nødsaget til at udsætte Sunset Boulevard. Har du købt billet til forestillingen, vil du blive kontaktet via e-mail af Musikhuset Aarhus’ billetsalg og få refunderet din billet.

Forestillingen får sin premiere i august 2022.

Spilledage og tilknyttede events

Handling

Hollywood i begyndelsen af 1950’erne. Den dybt forgældede manuskriptforfatter Joe Gillis er på flugt fra sine kreditorer og skjuler sig tilfældigt i indkørslen til et gammelt, faldefærdigt Hollywood-palæ på Sunset Boulevard. Her får han adgang til en surrealistisk verden beboet af en tidligere stumfilmsstjerne Norma Desmond og hendes butler Max von Mayerling.

Hun hyrer ham til at redigere et manuskript, som hun har skrevet, og som skal være hendes triumferende comeback. Modvilligt begynder Joe på arbejdet, mens han tvivler på, om det nogensinde vil nå et filmlærred. Samtidig bliver han forelsket i den spirende producer, Betty Schaefer. Han skjuler forelskelsen for Norma, der samtidig er blevet forelsket i Joe. Norma opfordrer den unge mand til at flytte ind i sit palæ og forkæler ham med penge og gaver. Sammen tager de til Paramount Studios, hvor Joe indser, at filmstudiet kun er interesseret i at leje Normas veteranbil. Han skjuler dette for Norma, da sandheden vil ødelægge hende. Mayerling afslører for Joe, at han er Normas eksmand og første filminstruktør, og at han skriver alle hendes fanbreve selv for at opretholde illusionen om, at hun stadig er beundret i hele verden. Da Norma opdager Joes affære med Betty får det tragiske følger...

Tammi Øst om rollen som Norma Desmond

Hør Tammi Øst fortælle om rollen som Norma Desmond.

 

Presseinformation

Se pressebillede af Tammi Øst og find grafikken til Sunset Boulevard i vores Presserum


Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2020-21. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis.
Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.
Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne, som ikke findes her på hjemmesiden. Læs programbogen online

Holdet bag
Billede af Andy Massey
Andy Massey Dirigent
Billede af Andy Massey Andy Massey

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Sunset Boulevard ('22)

Andy Massey er uddannet ved Royal College of Music i Lon­don, hvor han vandt adskillige priser som pianist. Han var i en årrække ansat ved English National Opera og Glynde­bourne Festival Opera.

Andy Massey har dirigeret adskillige musicals, operaer og operetter på bl.a. Det Kongelige Tea­ter, i Tokyo og Londons West End, herunder den internationale turné med Disneys Løvernes Konge. Sunset Boulevard er hans første engagement ved Den Jyske Opera.

Billede af Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Instruktør
Billede af Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør La Vendetta / I Pagliacci ('22) Instruktør Sunset Boulevard ('22) Instruktør Greven af Luxembourg ('22) Librettist og instruktør Inkognito Royal ('21) Librettist og instruktør I går og i morgen ('20) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør María de Buenos Aires ('19) Instruktør Passageren ('18)

Philipp Kochheim er født og opvokset i Hamborg, nu bosat i hjertet af Aarhus. Han har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Operachef ved Staatstheater Braunschweig (2013-17).

Han er som instruktør kendt for at blande nyt og gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals.

Operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017. Philipp Kochheim var librettist og instruktør på I går og i morgen (2020), som vandt P2 Prisen for Årets Begivenhed i 2021.

I foråret 2022 instruerer han Greven af Luxembourg.

Philipp Kochheim har modtaget en af de vigtigste tyske teaterpriser, Dr. Otto-Kasten-Preis, for Così fan tutte (2003), Götz-Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004), Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013) og Osterreichischer Musiktheaterpreis (2019) for sin opsætning af musicalen Ragtime.

Billede af Emily Bates
Emily Bates Scenograf
Billede af Emily Bates Emily Bates

Titel
Scenograf
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Sunset Boulevard ('22) Scenograf Bortførelsen fra seraillet ('20)

Britiske Emily Bates er uddannet på Royal Welsh College of Music & Drama. Hun har arbejdet i kostumeafdelingen hos bl.a. BBC Scotland. Hun er en velrenommeret kunstner og har bl.a. designet en installation for London Symphony Orchestra. På Den Jyske Opera har hun skabt scenografien til Bortførelsen fra seraillet (2020) og Inkognito Royal (2021).

Billede af Mathilde Grebot
Mathilde Grebot Kostumedesigner
Billede af Mathilde Grebot Mathilde Grebot

Titel
Kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Kostumedesigner Sunset Boulevard ('22) Kostumedesigner Inkognito Royal ('21) Kostumedesigner Bortførelsen fra seraillet ('20) Kostumedesigner Michael Kohlhaas ('19)

Franske Mathilde Grebot er uddannet ved kunsthåndværkerskolen La Martiniere Diderot i Lyon. Hun har tidligere arbejdet sammen med Philipp Kochheim på musical og opera som The Sound of Music, My Fair Lady, Ragtime, Jægerbruden, Romeo og Julie og I due Foscari.

På Den Jyske Opera har Mathilde Grebot designet kostumer til Michael Kohlhaas (2019), Bortførelsen fra seraillet (2020) og Inkognito Royal (2021).

Billede af Anders Poll
Anders Poll Lysdesigner
Billede af Anders Poll Anders Poll

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner Greven af Luxembourg ('22) Lysdesigner Aida ('21) Lysdesigner Inkognito Royal ('21) Lysdesigner I går og i morgen ('20) Lysdesigner Michael Kohlhaas ('19) Lysdesigner Kleopatra ('19)

Anders Poll har designet lys til bl.a. ballet og opera, herunder Lulu på Det Kgl. Teater og Siciliansk vesper på Royal Opera House, Covent Garden.

Teknisk chef på Den Jyske Opera siden
2017. Anders Poll har designet lys til L’Amico Fritz (2015), Kleopatra (2019), Michael Kohlhaas (2019), I går og i morgen (2020), Inkognito Royal (2021) og Aida (2021).

I foråret 2022 er Anders Poll lysdesigner på Greven af Luxembourg.

Silhouette billede
Britta Luckas Videodesigner / Instruktørassistent
Silhouette billede Britta Luckas

Titel
Videodesigner / Instruktørassistent
Medvirkende
Billede af Tammi Øst
Tammi Øst Norma Desmond
Billede af Tammi Øst Tammi Øst

Titel
Norma Desmond
Engagement på Den Jyske Opera
Norma Desmond Sunset Boulevard ('22)

Tammi Øst er én af Danmarks mest anerkendte skuespillere og et kendt ansigt med en lang række roller på sit cv fra teater, revy, film, musical og tv. På scenen har hun været en bærende kraft og vist sit talent i meget væsensforskellige forestillinger på teatre i hele landet. Hun har modtaget tre Reumertpriser for bedste kvindelige hovedrolle: I 1999 for Aske til aske på Husets Teater, i 2009 for Stuk på Det Kongelige Teater og i 2013 for Kirsebærhaven på Aalborg Teater, desuden i 2011 for bedste kvindelige birolle i Misantropen på Det Kongelige Teater. Derudover har hun modtaget Henkelprisen, Olaf Poulsens legat og har som den eneste modtaget Teaterpokalen to gange, den ene gang for titelrollen i Richard III (2018) på Husets Teater. Hun er desuden kendt fra storfilm som Lea Salomon i Lykke-Per (2018), Ved Vejen (1988) og tv-serier som Anna Pihl (2006) og Forbrydelsen (2007).

Billede af Randy Diamond
Randy Diamond Joe Gillis
Billede af Randy Diamond Randy Diamond

Titel
Joe Gillis
Engagement på Den Jyske Opera
Joe Gillis Sunset Boulevard ('22) Konferencier Inkognito Royal ('21) Performer Opera i Parken ('21) Performer Opera After Work ('19)

Amerikanske Randy Diamond er musicalsanger, danser og koreograf. Han dansede i mange år som førstesolist ved Stuttgart Ballet, før han trådte ind på musicalscenen med store roller i produktioner som bl.a. Sweeney Todd, Jesus Christ Superstar, Chess, Ragtime, Cabaret og La Cage aux Folles. Han laver jævnligt koreografi til musicals, operetter og operaer. Han medvirkede i Den Jyske Operas Inkognito Royal (2021) i rollen som konferencier.

 

Billede af Katharina Maria Abt
Katharina Maria Abt Betty Schaefer
Billede af Katharina Maria Abt Katharina Maria Abt

Titel
Betty Schaefer
Engagement på Den Jyske Opera
Betty Schaefer Sunset Boulevard ('22)

Katharina Abt er opvokset i Slesvig-Holsten og uddannet i skuespil, sang og dans på Universität der Künste Berlin. Hun har haft hovedroller i flere store produktioner på den tyske scene, herunder Was zählt ist die Familie! på Schlosspark Theater i Berlin, Arthur Millers Hexenjagd på Berliner Ensemble og Schwestern im Geiste på Neuköllner Oper. Hertil kommer spillefilm, fjernsyn og kortfilm. Sunset Boulevard er hendes første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Martin Loft
Martin Loft Max von Mayerling
Billede af Martin Loft Martin Loft

Titel
Max von Mayerling
Engagement på Den Jyske Opera
Max von Mayerling Sunset Boulevard ('22)

Sangeren og skuespilleren Martin Loft har været i den pro­fessionelle danske musicalbranche i mere end 25 år. Han har haft en betydelig række hoved- og biroller i danske musicals som Atlantis og Chess samt titelrollen i Peter Sabroe. Han er især et kendt ansigt på Det Ny Teater, hvor han senest har medvirket i Phantom of the Opera, Spillemand på en Tagryg og Dance of the Vampires. Sunset Boulevard er Martin Lofts første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Andreas Eldeen
Andreas Eldeen Artie Green
Billede af Andreas Eldeen Andreas Eldeen

Titel
Artie Green
Engagement på Den Jyske Opera
Artie Green Sunset Boulevard ('22)

Tenor
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Guildford School of Acting
Udvalg af tidligere roller: Judas Jesus Christ Superstar, Moritz Spring Awakening, Dr. Henry Jekyll/Edward Hyde Jekyll & Hyde.

Billede af Jens Jagd
Jens Jagd Sheldrake
Billede af Jens Jagd Jens Jagd

Titel
Sheldrake
Engagement på Den Jyske Opera
Sheldrake Sunset Boulevard ('22) Konstabel Konietzke Inkognito Royal ('21) Triquet Eugen Onegin ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium / Syddansk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Advokaten Michael Kohlhaas, Gastone La traviata, Triquet Eugen Onegin.

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Carsten Gottholt Hansen
Carsten Gottholt Hansen Cecil B. DeMille
Billede af Carsten Gottholt Hansen Carsten Gottholt Hansen

Titel
Cecil B. DeMille
Engagement på Den Jyske Opera
Cecil B. DeMille Sunset Boulevard ('22)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Privatuddannet i Odense og Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Un Messo Trubaduren, Giuseppe La traviata, Forsanger Eugen Onegin

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

I Aida synger Carsten Gottholt Hansen rollen som Et bud d. 15/10, 27/10, 29/10, 7/11, 8/11, 13/11, 21/11, 24/11, 27/11, 1/12 og 3/12 2021.

Billede af Erik Bekker Hansen
Erik Bekker Hansen Manfred / politimand
Billede af Erik Bekker Hansen Erik Bekker Hansen

Titel
Manfred / politimand
Engagement på Den Jyske Opera
Manfred Sunset Boulevard ('22) Journalist Inkognito Royal ('21) Le Remendado Carmen ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Arturo Lucia di Lammermoor, Yamadori Madama Butterfly, Gastone La Traviata

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Morten Wang
Morten Wang 1. mand / Jones
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
1. mand / Jones
Engagement på Den Jyske Opera
1. inkassator Sunset Boulevard ('22) Marullo Rigoletto ('20) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19) La Dancaïro Carmen ('19) En steward Passageren ('18)

Baryton

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Yakusidé Madama Butterfly, Alcindoro La bohème, Le Dancaïro Carmen

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Estrid Molt Ipsen
Estrid Molt Ipsen Heather / sekretær
Billede af Estrid Molt Ipsen Estrid Molt Ipsen

Titel
Heather / sekretær
Engagement på Den Jyske Opera
Heather/sekretær Sunset Boulevard ('20) Hannah Passageren ('18)

Mezzosopran

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium

Udvalg af tidligere roller:
Hannah i Passageren, Flora i La Traviata, Barena i Jenufa

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Johannes Brüssau
Johannes Brüssau Ensemble
Billede af Johannes Brüssau Johannes Brüssau

Titel
Ensemble
Engagement på Den Jyske Opera
Ensemble Sunset Boulevard ('20) Danser Kleopatra ('19)

Baryton

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Universität der Künste Berlin

Udvalg af tidligere roller: Danser Kleopatra, Reperformer for Marina Abramovic, Elton Den røde Pimpernel.

Billede af Jonathan Heegaard Jespersen
Jonathan Heegaard Jespersen Ensemble
Billede af Jonathan Heegaard Jespersen Jonathan Heegaard Jespersen

Titel
Ensemble
Engagement på Den Jyske Opera
Myron / 3. påklæder / vagt Sunset Boulevard ('22)

Bas/Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Den Danske Scenekunstskole / Det Danske Musicalakademi
Udvalg af tidligere roller: Hamlet/Yorick Hamlet Live på Kronborg Slot, Ensemble Mød mig på Cassiopeia, Ensemble Klokkeren fra Notre Dame

Billede af Josephine Stokholm
Josephine Stokholm Ensemble
Billede af Josephine Stokholm Josephine Stokholm

Titel
Ensemble
Engagement på Den Jyske Opera
Joanna / 2. skønhedsekspert / Heather Sunset Boulevard ('22)

Mezzosopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Performing Arts School, Göteborg
Udvalg af tidligere roller: Danser Eldfåglen, Danser Mary Kay, Showartist på Casino Cosmopol

Billede af Linda Arunee Olofsson
Linda Arunee Olofsson Ensemble
Billede af Linda Arunee Olofsson Linda Arunee Olofsson

Titel
Ensemble
Engagement på Den Jyske Opera
Mary / 1. skønhedsekspert Sunset Boulevard ('22)

Sopran
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Balettakademien Göteborg, Musicaluddannelse, Sverige
Udvalg af tidligere roller: Kim Miss Saigon, Eponine Les Misérables, Karen Carpenter Close to You

Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Dracula ('20) Kor Greven af Luxembourg ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Bortførelsen fra seraillet ('20) Orkester Opera i parken ('19) Orkester Michael Kohlhaas ('19) Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Kleopatra ('19) Orkester Carmen ('18) Orkester Passageren ('18) Orkester Opera i parken ('18)

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familierne, for skolebørnene eller for filmelskerne. Med base i Musikhuset Aarhus
har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Fakta
Billetinfo