Opera for børn og unge

På Den Jyske Opera udvikler vi løbende projekter, forestillinger, operaer, workshops med videre til børn og unge. Se hvilke arrangementer vi tilbyder børn i skoler, på ungdomsuddannelser og med familien.

 

TalentU2.jpg

TalentU

Den Jyske Operas talentudviklingshold TalentU er for unge fra 16-22 år, hvor du gennem to år får stimuleret din interesse for klassisk musik, scenisk fremtræden og selvfølgelig sang. TalentU er til for at udvikle unge talenter, men i lige så høj grad for at udfordre og tilføre noget ung power til operascenen.  

Som en del af TalentU-holdet får du professionel ugentlig træning indenfor drama, (kor)sang og scenisk fremtræden. Men I kommer i den grad også ud af træningslokalerne og frem på scenen, når I er en del af nogle af Den Jyske Operas forestillinger.

Derudover laver TalentU også sine egne forestillinger, der er jeres helt eget take og en kommentar til Den Jyske Operas ”hovedforestilling”.

skoler.jpg

Skoler / ungdomsuddannelser

Den Jyske Opera har musikalske og magiske musiktilbud målrettet skoleklasser, gymnasier, lærere og pædagogisk personale. De fleste tilbud er gratis og kan indgå i f.eks. folkeskolens færdigheds- og vidensmål.

Fælles for vores arbejde er, at vi eksperimenterer og leger med det æstetiske udtryk i musik, drama, krop, scenografi, kostumer og - afhængigt af aldersgruppen - også med lys og lyd.

For de ældre elever bruger vi også operagenren som indgang til at forholde sig til emner, der rækker ud over operaen og langt ind elevernes egne liv og verden. Emner som klima, revolution, jalousi, kærlighed og meget andet er blot nogle af de temaer, som elever i udskolingsklasser og gymnasier har arbejdet med.

Familiekor indholdsboks.jpg

Familiekor

Kom og syng med hele familien sammen med operasanger og -formidler Susanne Vinther og pianist Christian Skovgaard Flarup. Vi varmer stemme, krop og humør op med sjove øvelser og synger dejlig musik sammen. Både kendt og nyt. Du behøver ikke kunne læse hverken bogstaver eller noder. Du skal bare have lysten til at synge.

Vi anbefaler arrangementet til familier med børn fra 5 år.

Familiekor er støttet af:

GrowOP! 720 x 280 indholdsboks.jpg

GrowOp! Festival

GrowOP! Festival er en tilbagevendende begivenhed, der hvert andet år giver børn og voksne en unik mulighed for sammen at få overraskende, anderledes, klassiske, inddragende og nærværende oplevelser med opera og musikdramatik. Den første GrowOP! Festival modtog P2 Prisen Årets Nyskabelse i 2018.

Visionen med GrowOp! er at sprænge rammen og forståelsen af opera i fællesskab med børn og unge som publikum og aktører. Væk fra idéen om et elitært og voksent dannelsesprojekt, og ind i et tværgående oplevelsesformat, hvor alle sanser påvirkes. Her skal begrebet ”opera” forstås  i den oprindelige betydning, nemlig ”værk”. Et værk vi ser, hører, føler, smager, leger med - på børnenes præmisser og sammen med deres voksne.

Vi ses på GrowOP! Festival 2023.