Spilledage: 14., 15., 16. og 19. december 2021
Spillested: Aarhus og Vejle
Billetsalget er ikke åbent

Den traditionsrige julekoncert med Den Jyske Operas Kor og Prinsens Musikkorps

For 17. år i træk indbyder Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps til fælles julekoncerter, der runder år 2021 af. Koncerterne dirigeres af Christopher Lichtenstein.

Varighed ca. 75 minutter.

Spilledage og tilknyttede events
14. december kl. 19:30 Billetsalg åbner i efteråret 2021 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
15. december kl. 19:30 Billetsalg åbner i efteråret 2021 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
16. december kl. 19:30 Billetsalg åbner i efteråret 2021 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
19. december kl. 19:30 (billetsalg åbner forår 2021 via teaterforeningens hjemmeside) Vejle Musikteater Køb billet

Kom i den rette stemning og få en forsmag på julekoncerten

 

Holdet bag
Billede af Christopher Lichtenstein
Christopher Lichtenstein Dirigent
Billede af Christopher Lichtenstein Christopher Lichtenstein

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Greven af Luxembourg ('22) Dirigent Julesang og Messingklang ('21) Dirigent Inkognito Royal ('21) Dirigent Rigoletto ('20) Dirigent Passageren ('18)

Christopher Lichtenstein er musikchef på Den Jyske Opera og er uddannet ved Hochschule für Musik i Wurzburg. Han fik sin debut som dirigent i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, som han efterfølgende var fast tilknyttet som 1. kapelmester. Christopher Lichtenstein blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet det samme år.

Udover sit arbejde med klassiske operaer og operetter (Tosca, Rigoletto, Aida m.fl.) har Christopher Lichtenstein været engageret til flere urpremierer.

 

Medvirkende
Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Opera i parken ('19) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19) Kor Bortførelsen fra seraillet ('19) Kor Dracula ('20) Kor Puritani ('16) Kor Askepot ('16) Kor 70 år opera ('17) Kor Brødre ('17) Kor Elskovsdrikken ('17) Kor Opera i parken ('18) Kor Brus og bobler ('18) Kor Passageren ('18)

Den Jyske Operas Kor består af 24 sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark. Koret kan også opleves i sceniske operakoncerter og koncerter med klaver. Koret samarbejder herudover bl.a. med landets symfoniorkestre - heriblandt landsdelsorkestrene - og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere. Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Sangerne i koret optræder desuden som solister i mange sammenhænge, bl.a. i Den Jyske Operas børne- og ungdomsforestillinger og som formidlere af opera for både voksne og børn ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter med andre kulturelle aktører.

Billede af Prinsens Musikkorps
Prinsens Musikkorps Orkester
Billede af Prinsens Musikkorps Prinsens Musikkorps

Titel
Orkester
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Julesang & Messingklang med Den Jyske Opera siden 2005 ('05)

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps. Orkesteret har til huse på Skive Kaserne. Prinsens Musikkorps består af 16 musikere, som i Musikkorpset har optrådt med en perlerække af store kunstnere.

Fakta

Julekoncerter

Tid og sted
Skt. Lukas Kirke Aarhus 14., 15. og 16. december 2021 

Vejle Musikteater 19. december 2021 

Varighed
Ca. 75 minutter

 

Køb billet

Skt. Lukas Kirke, Aarhus
Billetsalg åbner efterår 2021

Vejle Musikteater
Billetsalg åbner forår 2021 via teaterforeningens hjemmeside