Spilledage: 14., 15., 16. og 19. december 2021
Spillested: Aarhus og Vejle

Den traditionsrige julekoncert med Den Jyske Operas Kor og Prinsens Musikkorps

For 16. år i træk byder Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps ind til fælles julekoncerter, der runder år 2021 af. Koncerterne dirigeres af Christopher Lichtenstein.

Varighed ca. 75 minutter.

Spilledage og tilknyttede events
14. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
15. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
16. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
19. december kl. 19:30 Vejle Musikteater Køb billet

Kom i den rette stemning og få en forsmag på julekoncerten

 

Holdet bag
Billede af Christopher Lichtenstein
Christopher Lichtenstein Dirigent
Billede af Christopher Lichtenstein Christopher Lichtenstein

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Greven af Luxembourg ('22) Dirigent Julesang og Messingklang ('21) Dirigent Inkognito Royal ('21) Dirigent Rigoletto ('20) Dirigent Passageren ('18)

Christopher Lichtenstein er musikchef på Den Jyske Opera og er uddannet ved Hochschule für Musik i Wurzburg. Han fik sin debut som dirigent i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, som han efterfølgende var fast tilknyttet som 1. kapelmester. Christopher Lichtenstein blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet det samme år.

Udover sit arbejde med klassiske operaer og operetter (Tosca, Rigoletto, Aida m.fl.) har Christopher Lichtenstein været engageret til flere urpremierer.

På turnéen med Aida dirigerer Christopher Lichtenstein Aalborg Symfoniorkester d. 24/11, 25/11 og 27/11.

Medvirkende
Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Dracula ('20) Kor Rigoletto ('20) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Aida ('21) Kor Greven af Luxembourg ('22)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement. Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre - heriblandt landsdelsorkestrene - og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere. Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter. Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Prinsens Musikkorps
Prinsens Musikkorps Orkester
Billede af Prinsens Musikkorps Prinsens Musikkorps

Titel
Orkester
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Julesang & Messingklang med Den Jyske Opera siden 2005 ('05)

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps. Orkesteret har til huse på Skive Kaserne. Prinsens Musikkorps består af 16 musikere, som i Musikkorpset har optrådt med en perlerække af store kunstnere.

Fakta

Tid og steder
Skt. Lukas Kirke Aarhus 14., 15. og 16. december 2021 

Vejle Musikteater 19. december 2021 

Varighed
Ca. 75 minutter

 

Køb billet

Skt. Lukas Kirke, Aarhus
Køb billet her

Vejle Musikteater
Køb billet her

Store oplevelser