Spilledage: 13., 14., 15. og 17. december 2022
Spillested: Aarhus og Vejle

Traditionsrig julekoncert med Den Jyske Operas Kor og Prinsens Musikkorps

I juletiden åbner vi vores hjerter for den særlige stemning, julen indebærer, og vi åbner vores hjerter for hinanden, for vores familier og venner. Julesang & Messingklang kan få folk til at glemme årets besvær og blot lade sig følge strømmen af den smukke musik fuld af varme, kærlighed og hygge.

Julesang & Messingklang er Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps traditionsrige julekoncert.

 

 

Spilledage og tilknyttede events
13. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
14. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
15. december kl. 19:30 Skt. Lukas Kirke, Aarhus Køb billet
17. december kl. 16:00 Arrangør: TeaterVejle Vejle Musikteater Køb billet

Glæd dig til Julesang & Messingklang

For 17. gang runder Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps året af med fælles julekoncerter. Koncertprogrammet i 2022 rummer et udvalg af gammel og ny, religiøs og verdslig, højstemt og festlig julemusik for både kor og messingensemble. Som publikum kan du glæde dig til både kendte favoritter og måske også nye bekendtskaber. Traditionen tro er der igen i år mulighed for at synge med på julesalmer i selskab med det store operakor og det velklingende messingensemble.

Kom i den rette stemning

Medvirkende
Christopher Lichtenstein
Christopher Lichtenstein Dirigent
Christopher Lichtenstein Christopher Lichtenstein

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Tryllefløjten ('23) Dirigent La Vendetta / I Pagliacci ('22) Dirigent Greven af Luxembourg ('22) Dirigent Julesang og Messingklang ('21) Dirigent Inkognito Royal ('21) Dirigent Rigoletto ('20) Dirigent Passageren ('18)

Christopher Lichtenstein har været musikchef på Den Jyske Opera siden september 2020 og er bosat i Aarhus med sin familie. På Den Jyske Opera har han dirigeret Passageren (2018), Rigoletto (2020), Inkognito Royal (2021), Aida (2021), Greven af Luxembourg (2022), La Vendetta / I Pagliacci (2022) og i foråret 2023 Tryllefløjten.

Christopher Lichtenstein er uddannet ved Hochschule für Musik i Würzburg. Han fik sin debut som dirigent i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, som han efterfølgende var fast tilknyttet som 1. kapelmester. Christopher Lichtenstein blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet det samme år. Ud over sit arbejde med klassiske operaer og operetter (ToscaRigoletto m.fl.) har Christopher Lichtenstein været engageret til flere urpremierer.

DJO Kor 2019-20
Den Jyske Operas Kor Kor
DJO Kor 2019-20 Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor La Vendetta / I Pagliacci ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Prinsens Musikkorps
Prinsens Musikkorps Orkester
Billede af Prinsens Musikkorps Prinsens Musikkorps

Titel
Orkester
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Julesang & Messingklang med Den Jyske Opera siden 2005 ('05)

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps. Orkesteret har til huse på Skive Kaserne. Prinsens Musikkorps består af 16 musikere, som i Musikkorpset har optrådt med en perlerække af store kunstnere.

Fakta

Hvor og hvornår?

Skt. Lukas Kirke Aarhus d. 13., 14. og 15. december 2022. Alle dage kl. 19.30.

Vejle Musikteater d. 17. december 2022 kl. 16.00.