Spilledage: 4. april 2019
Spillested: Musikkens Hus

Koncert: Mød operaen

Koncert med uddrag fra velkendte operaer. Aalborg Symfoniorkester og Den Jyske Operas solister og kor dirigeret af musikchef Tecwyn Evans. Konferencier operachef Philipp Kochheim.

Spilledage og tilknyttede events

KONCERT "MØD OPERAEN"

 

Kom ind i operaens forunderlige verden, når Aalborg Symfoniorkester sammen med Den Jyske Opera og med solisterne Tanja Kuhn, Trond Halstein Moe og Daniel Szeili, præsenterer en koncert med uddrag fra velkendte operaer.

Lad dig blive forført af de store fortællingers musik og hør operachef for Den Jyske Opera Philipp Kochheim, når han engageret præsenterer og fortæller, hvordan operaens imponerende sangstemmer åbner for de store følelser.

Introduktionen foregår på engelsk. 

Holdet bag
Billede af Tecwyn Evans
Tecwyn Evans Dirigent
Billede af Tecwyn Evans Tecwyn Evans

Titel
Dirigent
Engagementer
Dirigent Madama Butterfly ('16) Dirigent 70 års opera ('17) Dirigent La Traviata ('18) Dirigent Julesang & messingklang ('18) Korindstudering Passageren, Carmen og Kleopatra ('19) Dirigent Eugen Onegin ('19)

Tecwyn Evans er født i Auckland, New Zealand og har studeret på University of Otago, NZ, med Jack Spiers som lærer og på University of Kansas, USA, med Brian Priestman og Simon Carrington som lærere. Evans underviser i direktion på University of Auckland School of Music. Han var fra 1999-2002 kordirigent hos Glyndebourne Festival Opera og stedfortrædende chefdirigent fra 2009-2011 på operaen i Graz i Østrig. Evans har dirigeret bl.a. BBC Philharmonic, BBC National Orchestra of Wales, NZ Symphony Orchestra and BBC Singers. Evans har tillige dirigeret en lang række forestillinger på bl.a. English Touring Opera, New Zealand Opera, Oper Köln, Oper Graz, Opera North og Chelsea Opera Group og er desuden en efterspurgt koncertdirigent. Tecwyn Evans er bosat i Sverige.

Tecwyn Evans er et kendt ansigt på Den Jyske Opera. Han dirigerede i 2017 turnéen 70 års opera og i 2016 på Madama Butterfly-turnéen. I 2018 stod han i februar-marts for den musikalske ledelse på hele danmarksturnéen med La Traviata, vil i december 2018 dirigere årets julekoncerter og i efteråret 2019 Danmarksturnéen med Eugen Onegin.

Musikchef på Den Jyske Opera fra maj 2018.

Billede af Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Konferencier
Billede af Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Konferencier
Engagementer
Instruktør Passageren ('18) Instruktør María de Buenos Aires ('18) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør Bortførelsen fra Seraillet ('20)

Født og opvokset i Hamborg, nu bosat i hjertet af Aarhus. Har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Philipp Kochheim er som instruktør kendt for at blande nyt og gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals. I sæson 2018-19 instruktør på Den Jyske Operas opsætning Passageren og María de Buenos Aires og i sæson 2019-20 Michael Kohlhaas og
Bortførelsen fra Seraillet. Har modtaget Dr.-Otto-Kasten-Preis, en af de vigtigste tyske teaterpriser, for Così fan tutte (2003), Götz- Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004) og Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013). Operachef ved Staatstheater Braunschweig 2013-17. Operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017.

Medvirkende
Billede af Tanja Kuhn
Tanja Kuhn Sopran
Billede af Tanja Kuhn Tanja Kuhn

Titel
Sopran
Engagementer
Solist Opera i parken ('18) Katia Passageren ('18) Charmion Kleopatra ('19) Michaëla Carmen ('19) Heloise Michael Kohlhaas ('19) Tatjana Eugen Onegin ('19)

Sopran

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Academy of Music and Performing Arts, Stuttgart/Tyskland

Udvalg af tidligere roller: 
Senta Den Flyvende Hollænder
Emilia Marco Attilio Regolo
Giulietta Giulietta e Romeo

Medlem af Den Jyske Operas nye ensemble

Billede af Daniel Szeili
Daniel Szeili Tenor
Billede af Daniel Szeili Daniel Szeili

Titel
Tenor
Engagementer
Solist Opera i parken ('18) Walther Passageren ('18) Don José Carmen ('19)

Nationalitet: Tysk

Uddannelse: Ludwig-Maximilian University, München/Tyskland

Udvalg af tidligere roller:
MacDuff Macbeth
Idomeneo Idomeneo
Lenski Eugene Onegin

Medlem af Den Jyske Operas nye ensemble

Billede af Trond Halstein Moe
Trond Halstein Moe Baryton
Billede af Trond Halstein Moe Trond Halstein Moe

Titel
Baryton
Engagementer
Giorgio Germont La Traviata ('18)

Trond Halstein Moe vandt Belvederekonkurrencen i Wien i 1987 og har været ansat på Den Norske Opera som baryton fra 1988-2010. Blandt hans største roller kan nævnes Giorgio Germont i La Traviata, Scarpia i Tosca og Jeletskij i Spar Dame. Han har gæstet bl.a operahuse i Stuttgart, Hannover, Essen og Prag, Madrid, Sevilla og Malmø. La Traviata var Trond Halstein Moes første engagement på Den Jyske Opera. Trond synger rollen som Lægen i uropførelsen af Inkognito Royal på Den Jyske Opera i 2021.

 

Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagementer
Kor Puritani ('16) Kor Askepot ('16) Kor 70 år opera ('17) Kor Brødre ('17) Kor Elskovsdrikken ('17) Kor Opera i parken ('18) Kor Brus og bobler ('18) Kor Passageren ('18)

Den Jyske Operas Kor består af 24 sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark. Koret kan også opleves i sceniske operakoncerter og koncerter med klaver. Koret samarbejder herudover bl.a. med landets symfoniorkestre - heriblandt landsdelsorkestrene - og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere. Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Sangerne i koret optræder desuden som solister i mange sammenhænge, bl.a. i Den Jyske Operas børne- og ungdomsforestillinger og som formidlere af opera for både voksne og børn ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter med andre kulturelle aktører.

Billede af Aalborg Symfoniorkester
Aalborg Symfoniorkester Orkester
Billede af Aalborg Symfoniorkester Aalborg Symfoniorkester

Titel
Orkester
Engagementer
Orkester Carmen ('18) Orkester Eugen Onegin ('19) ('01)

Aalborg Symfoniorkester blev grundlagt i 1943. Siden 2014 med base i Musikkens Hus på den pulserende havnefront i Aalborg. Kernen i orkestrets virke er symfonikoncerterne. Dertil kommer kammerkoncerter, koncerter på skoler, koncerter i samarbejde med andre kulturelle institutioner f.eks. Opera i Rebild med Den Jyske Opera samt familiekoncerter. Aalborg Symfoniorkester spiller også til opera og ballet og akkompagnerer Den Jyske Operas forestillinger i nord- og midtjylland.

Fakta

Musikkens Hus, Aalborg
4. april 2019

Dirigent: Tecwyn Evans, musikchef på Den Jyske Opera
Konferencier: Philipp Kochheim, operachef for Den Jyske Opera
Solister: Tanja Kuhn, Trond Halstein Moe og Daniel Szeili
Kor: Den Jyske Operas Kor
Orkester: Aalborg Symfoniorkester

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

Billetinfo

4. april 2019 Kl. 19.30

Billetpris:
Kr. 100 inkl. gebyr