Spilledage: 12., 13., 18., 19. og 20. august 2022
Spillested: Musikhuset Aarhus, Store Sal

Sunset Boulevard

Andrew Lloyd Webbers bestseller af en musical er baseret på Billy Wilders ikoniske film Sunset Boulevard, hvor en mislykket manuskriptforfatter bliver fortryllet af Norma Desmond, en sky og glemt diva fra stumfilms-æraen. Nogle af Lloyd Webbers mest mindeværdige sange som "As If We Never Said Goodbye" hylder den spændende film noir om kærlighed, jalousi og mord i Hollywoods forgangne og glamourøse guldalder.

Den danske film- og teaterstjerne Tammi Øst følger i fodsporene på legendariske skuespillere som Glenn Close og Gloria Swanson for at skildre Norma Desmonds krævende rolle.

Spilledage og tilknyttede events
11. august kl. 12:00 Generalprøve for unge og studerende Musikhuset Aarhus Køb billet
12. august kl. 19:30 Store Sal, Musikhuset Aarhus Køb billet
12. august kl. 22:20 Premierefejring efter forestilling Musikhuset Aarhus Gratis
13. august kl. 19:30 Store Sal, Musikhuset Aarhus Køb billet
18. august kl. 19:30 Store Sal, Musikhuset Aarhus Køb billet
19. august kl. 19:30 Store Sal, Musikhuset Aarhus Køb billet
20. august kl. 15:00 Store Sal, Musikhuset Aarhus Køb billet

Interview med instruktøren

Tag med Philipp Kochheim ”down memory lane” til Hollywoods forgangne og glamourøse guldalder, hvor portene åbnes til de store filmstudier og til Norma Desmonds store, gamle palæ. Her lukker den glemte stumfilmsstjerne, der har bevaret alle sine idéer og illusioner, os ind i sin skyggeverden.

Interview med dirigenten

Hør den anerkendte musicaldirigent Andy Massey (dirigent på bl.a. The Lion King International Tour) fortælle om musikken i Sunset Boulevard. Musicalens helt særlige, næsten filmagtige partitur, egner sig godt til at opsætte med et stort symfoniorkester, hvilket sjældent ses i musicals nu til dags.

Podcasts om Sunset Boulevard

Tammi Øst talte med Kulturen på DR P1 den 4. august 2022 om sin første store musicalrolle: rollen som Norma Desmond, som hun og instruktør Philipp Kochheim ønsker at nuancere mest muligt. Hør hele interviewet i "Tammis første musical" (42:54 min. inde i udsendelsen).
 
Du kan også høre Stine Rosengren og Silas Holst tale med Tammi Øst om rollen som Norma Desmond i et afsnit af The Sound of Musical fra 2019: Lyt med 43.50 min. inde i udsendelsen.

Bliv også både underholdt og klogere på Sunset Boulevard med P2-vært Stine Rosengren og Sunset Boulevard-fan Benjamin Martin, som i 2018 talte om den ikoniske musical i dette særafsnit af The Sound of Musical.

SE BILLEDER FRA PRØVESTART PÅ SUNSET BOULEVARD

Kom med om bag kulissen og mød hele det kunstneriske hold, der samledes for første gang til prøvestart på Sunset Boulevard 7. juni 2022.
Se flere billeder her.

Fotos: Anders Bach


Handling

Hollywood i begyndelsen af 1950’erne. Den dybt forgældede manuskriptforfatter Joe Gillis er på flugt fra sine kreditorer og skjuler sig tilfældigt i indkørslen til et gammelt, faldefærdigt Hollywood-palæ på Sunset Boulevard. Her får han adgang til en surrealistisk verden beboet af en tidligere stumfilmstjerne Norma Desmond og hendes butler Max von Mayerling. Norma er kortvarigt irriteret, men bliver begejstret over at finde ud af, at Joe er manuskriptforfatter. Hun hyrer ham til at redigere et manuskript, som hun har skrevet, og som skal være hendes triumferende comeback. Modvilligt begynder Joe på arbejdet, mens han tvivler på, om det nogensinde vil nå et filmlærred. Samtidig bliver han forelsket i den spirende manuskriptforfatter, Betty Schaefer. Han skjuler forelskelsen for Norma, der samtidig er blevet forelsket i Joe. Norma opfordrer Joe til at flytte ind i sit palæ og forkæler ham med penge og gaver. Sammen tager de til Paramount Studios, hvor Joe indser, at filmstudiet kun er interesseret i at leje Normas veteranbil. Han skjuler dette for Norma, da sandheden vil ødelægge hende. Max afslører for Joe, at han er Normas eksmand og første filminstruktør, og at han skriver alle hendes fanbreve selv for at opretholde illusionen om, at hun stadig er beundret i hele verden. Da Norma opdager Joes affære med Betty, skyder hun ham. Da politiet ankommer, iscenesætter Max en sidste stor scene for Norma…

Om komponisten: Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber er født i 1948 i London og er, hvis man ser på indtjeningen alene, den mest succesrige komponist i musikhistorien. Hans musicals er blandt de mest populære i genren: Han har vundet priser til flere awardshows som Academy Awards (Oscars), The GRAMMYs og Tony Awards, og han er blevet slået til ridder af Dronning Elizabeth II. Han kommer fra en musikalsk familie og komponerede allerede musik i en alder af ni år. I 1965 begyndte han at studere på Royal College of Music og samme år mødte han tekstforfatteren Tim Rice, som han havde et tiårigt samarbejde med. Deres gennembrud kom i 1971 med Jesus Christ Superstar efterfulgt af Evita (1976), og Andrew Lloyd Webber fortsatte succesen med Cats (1981) og The Phantom of the Opera (1986). I 1993 komponerede han mesterværket Sunset Boulevard baseret på filmklassikeren af Billy Wilder. I nyere tid har han bl.a. skrevet The Woman in White (2004) og Cinderella The Musical (2021).

 

Om manuskriptforfatteren: Christopher Hampton

Christopher Hampton er født i 1946 i Faial, Azorerne. Han er blandt Storbritanniens mest succesfulde dramatikere og manuskriptforfattere. Han har vundet en Oscar for sit manuskript til Dangerous Liaisons (1988). Han har derudover skrevet manuskript til bl.a. The Quiet American (2002), Mary Reilly (1996), Atonement (2007) og The Father (2020) med bl.a. Anthony Hopkins som medvirkende.


Generalprøve for unge og studerende 11. august

Er du studerende eller under 26 år? Så kan du komme til generalprøve på Sunset Boulevard.
Tidspunkt: 11. august 2022 kl. 12.00
Sted: Store Sal
Billet: Købes ved personlig henvendelse i Musikhuset Aarhus ved fremvisning af ID eller studiekort.
Pris: 75 kr. inkl. gebyr

 

Introduktioner før forestillingerne

Vi tilbyder gratis introduktioner til værkets handling og temaer, før du skal opleve Sunset BoulevardDer er en lang introduktion 1 time før forestillingen og en kort introduktion 20 minutter før forestillingen. Begge introduktioner er på 2. balkon i Musikhuset Aarhus. Læs mere her 

Premierefejring

Vi fejrer premieren sammen med publikum i Musikhuset Aarhus’ foyer umiddelbart efter forestillingen er slut. Mød sangere fra Den Jyske Operas Kor, kunstnere og medarbejdere og få en enestående mulighed for at tale med holdet bag produktionen i uformelle rammer. Der bliver mulighed for at købe forfriskninger i Café Johan R.

Tidspunkt: Fredag d. 12. august kl. ca. 22.20
Sted: Café Johan R, Musikhuset Aarhus
Adgang: Gratis

 


Tammi Øst om rollen som Norma Desmond

Hvad er efter din mening forskellen på at forberede sig på at medvirke i teater og i en musical? 
Der er stor forskel på de to genrer efter min mening. Jeg skal forberede mig på en anden måde. Styrken ved musicalen er de store følelser og det store drama. Det kan teater godt være lidt fedtet med nogle gange. Jeg træner, hvad musicalgenren kræver, så jeg dykker meget ned i genretræk og i værket. Men jeg søger samtidig, at udtrykket skal blive mit eget. Det er en skøn mulighed at være Norma Desmond. Hun er en kvinde med en historie – hun er ikke ung og uprøvet. Norma Desmond behøver ikke at holde sig til formerne. Man skal være i det vældige drama, som hun er i. Det er en fantastisk udfordring også skuespilmæssigt eller måske især skuespilmæssigt. Det er et stort værk med meget materiale, og det kræver virkelig, at man er ovenpå. Jeg nyder at forberede mig og glæder mig meget.

Er du inspireret af de berømte skuespillere, som tidligere har spillet Norma Desmond – lige fra Gloria Swanson til Glenn Close?
Jeg har set udgaverne med Gloria Swansons sans for drama og Glenn Close, som er en fantastisk skuespiller. Jeg har også hørt Barbara Streisands flotte udgave. Det er sjovt og inspirerende at se og høre, hvordan det kan spilles og synges på mange måder. Nu er jeg jo i gang med at opfinde min fortolkning sammen med Philipp Kochheim. Der må ikke være en formel på et værk eller en rolle, den skal skabes i vores prøver, og jeg skal gøre det på min måde.

Læs hele interviewet med Tammi Øst på s. 14-15 i Den Jyske Operas sæsonbog 2022-23


Gensyn med Randy Diamond

I august 2021 kunne publikum opleve amerikanske musicalperformer Randy Diamond i rollen som konferencier i Inkognito Royal, og ham kan man nu møde igen i Sunset Boulevard i tæt samspil med Tammi Øst.

(…) operaens nok mest interessante karakter, konferencieren. Han spilles af den amerikanske balletdanser og musicalperformer Randy Diamond, der langt hen ad vejen på fornem vis formår at kommentere operaen, dens karakterer og hændelser. Hans kommen og gåen ind og ud af historien giver noget helt særligt til fortællingen.

Jyllands-Posten

Amerikanske Randy Diamond er diabolsk velsyngende og slibrigt underholdende undervejs.

Operamagasinet Ascolta

Forestillingen skrider frem gennem sit stigende anarki under ledelse af konferencieren, suverænt fremstillet af Randy Diamond, som har nok at se til, mens alt bliver mere og mere psykedelisk.

RUDER 7

Holdet bag
Billede af Andy Massey
Andy Massey Dirigent
Billede af Andy Massey Andy Massey

Titel
Dirigent
Engagement på Den Jyske Opera
Dirigent Sunset Boulevard ('22)

Andy Massey er uddannet ved Royal College of Music i Lon­don, hvor han vandt adskillige priser som pianist. Han var i en årrække ansat ved English National Opera og Glynde­bourne Festival Opera.

Andy Massey har dirigeret adskillige musicals, operaer og operetter på bl.a. Det Kongelige Tea­ter, i Tokyo og Londons West End, herunder den internationale turné med Disneys Løvernes Konge. Sunset Boulevard er hans første engagement ved Den Jyske Opera.

Billede af Philipp Kochheim
Philipp Kochheim Instruktør
Billede af Philipp Kochheim Philipp Kochheim

Titel
Instruktør
Engagement på Den Jyske Opera
Instruktør La Vendetta / I Pagliacci ('22) Instruktør Sunset Boulevard ('22) Instruktør Greven af Luxembourg ('22) Librettist og instruktør Inkognito Royal ('21) Librettist og instruktør I går og i morgen ('20) Instruktør Bortførelsen fra seraillet ('20) Instruktør Michael Kohlhaas ('19) Instruktør María de Buenos Aires ('19) Instruktør Passageren ('18)

Philipp Kochheim er født og opvokset i Hamborg, nu bosat i hjertet af Aarhus. Han har studeret kunsthistorie, teatervidenskab, økonomi og litteratur på universitetet i München. Operachef ved Staatstheater Braunschweig (2013-17).

Han er som instruktør kendt for at blande nyt og gammelt og finde glemte eller oversete værker frem blandt operaer, skuespil og musicals.

Operachef på Den Jyske Opera siden maj 2017. Philipp Kochheim var librettist og instruktør på I går og i morgen (2020), som vandt P2 Prisen for Årets Begivenhed i 2021.

I foråret 2022 instruerer han Greven af Luxembourg.

Philipp Kochheim har modtaget en af de vigtigste tyske teaterpriser, Dr. Otto-Kasten-Preis, for Così fan tutte (2003), Götz-Friedrich-Preis for Wagners Tannhäuser (2004), Rolf Mares Preis Hamburg for den ukendte Lauter Verrückte af Simon Mayr (2013) og Osterreichischer Musiktheaterpreis (2019) for sin opsætning af musicalen Ragtime.

Billede af Emily Bates
Emily Bates Scenograf
Billede af Emily Bates Emily Bates

Titel
Scenograf
Engagement på Den Jyske Opera
Scenograf Sunset Boulevard ('22) Scenograf Bortførelsen fra seraillet ('20)

Britiske Emily Bates er uddannet på Royal Welsh College of Music & Drama. Hun har arbejdet i kostumeafdelingen hos bl.a. BBC Scotland. Hun er en velrenommeret kunstner og har bl.a. designet en installation for London Symphony Orchestra. På Den Jyske Opera har hun skabt scenografien til Bortførelsen fra seraillet (2020) og Inkognito Royal (2021).

Billede af Mathilde Grebot
Mathilde Grebot Kostumedesigner
Billede af Mathilde Grebot Mathilde Grebot

Titel
Kostumedesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Kostumedesigner Dracula ('23) Kostumedesigner Sunset Boulevard ('22) Kostumedesigner Inkognito Royal ('21) Kostumedesigner Bortførelsen fra seraillet ('20) Kostumedesigner Michael Kohlhaas ('19)

Franske Mathilde Grebot er uddannet ved kunsthåndværkerskolen La Martiniere Diderot i Lyon. Hun har tidligere arbejdet sammen med Philipp Kochheim på musical og opera som The Sound of Music, My Fair Lady, Ragtime, Jægerbruden, Romeo og Julie og I due Foscari.

På Den Jyske Opera har Mathilde Grebot designet kostumer til Michael Kohlhaas (2019), Bortførelsen fra seraillet (2020) og Inkognito Royal (2021).

Billede af Anders Poll
Anders Poll Lysdesigner
Billede af Anders Poll Anders Poll

Titel
Lysdesigner
Engagement på Den Jyske Opera
Lysdesigner Greven af Luxembourg ('22) Lysdesigner Aida ('21) Lysdesigner Inkognito Royal ('21) Lysdesigner I går og i morgen ('20) Lysdesigner Michael Kohlhaas ('19) Lysdesigner Kleopatra ('19)

Anders Poll har designet lys til bl.a. ballet og opera, herunder Lulu på Det Kgl. Teater og Siciliansk vesper på Royal Opera House, Covent Garden.

Teknisk chef på Den Jyske Opera siden
2017. Anders Poll har designet lys til L’Amico Fritz (2015), Kleopatra (2019), Michael Kohlhaas (2019), I går og i morgen (2020), Inkognito Royal (2021) og Aida (2021).

I foråret 2022 er Anders Poll lysdesigner på Greven af Luxembourg.

Øvrigt kunstnerisk team

Assisterende dirigent Jakob Lindbirk

Assisterende scenograf Astrid Lindgreen Hjermind 

Medvirkende
Billede af Tammi Øst
Tammi Øst Norma Desmond
Billede af Tammi Øst Tammi Øst

Titel
Norma Desmond
Engagement på Den Jyske Opera
Norma Desmond Sunset Boulevard ('22)

Tammi Øst er én af Danmarks mest anerkendte skuespillere og et kendt ansigt med en lang række roller på sit cv fra teater, revy, film, musical og tv. På scenen har hun været en bærende kraft og vist sit talent i meget væsensforskellige forestillinger på teatre i hele landet. Hun har modtaget tre Reumertpriser for bedste kvindelige hovedrolle: I 1999 for Aske til aske på Husets Teater, i 2009 for Stuk på Det Kongelige Teater og i 2013 for Kirsebærhaven på Aalborg Teater, desuden i 2011 for bedste kvindelige birolle i Misantropen på Det Kongelige Teater. Derudover har hun modtaget Henkelprisen, Olaf Poulsens legat og har som den eneste modtaget Teaterpokalen to gange, den ene gang for titelrollen i Richard III (2018) på Husets Teater. Hun er desuden kendt fra storfilm som Lea Salomon i Lykke-Per (2018), Ved Vejen (1988) og tv-serier som Anna Pihl (2006) og Forbrydelsen (2007).

Billede af Randy Diamond
Randy Diamond Joe Gillis
Billede af Randy Diamond Randy Diamond

Titel
Joe Gillis
Engagement på Den Jyske Opera
Joe Gillis Sunset Boulevard ('22) Konferencier Inkognito Royal ('21) Performer Opera i Parken ('21) Performer Opera After Work ('19)

Amerikanske Randy Diamond er musicalsanger, danser og koreograf. Han dansede i mange år som førstesolist ved Stuttgart Ballet, før han trådte ind på musicalscenen med store roller i produktioner som bl.a. Sweeney Todd, Jesus Christ Superstar, Chess, Ragtime, Cabaret og La Cage aux Folles. Han laver jævnligt koreografi til musicals, operetter og operaer. Han medvirkede i Den Jyske Operas Inkognito Royal (2021) i rollen som konferencier.

 

Billede af Katharina Maria Abt
Katharina Maria Abt Betty Schaefer
Billede af Katharina Maria Abt Katharina Maria Abt

Titel
Betty Schaefer
Engagement på Den Jyske Opera
Betty Schaefer Sunset Boulevard ('22)

Katharina Abt er opvokset i Slesvig-Holsten og uddannet i skuespil, sang og dans på Universität der Künste Berlin. Hun har haft hovedroller i flere store produktioner på den tyske scene, herunder Was zählt ist die Familie! på Schlosspark Theater i Berlin, Arthur Millers Hexenjagd på Berliner Ensemble og Schwestern im Geiste på Neuköllner Oper. Hertil kommer spillefilm, fjernsyn og kortfilm. Sunset Boulevard er hendes første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Martin Loft
Martin Loft Max von Mayerling
Billede af Martin Loft Martin Loft

Titel
Max von Mayerling
Engagement på Den Jyske Opera
Max von Mayerling Sunset Boulevard ('22)

Sangeren og skuespilleren Martin Loft har været i den pro­fessionelle danske musicalbranche i mere end 25 år. Han har haft en betydelig række hoved- og biroller i danske musicals som Atlantis og Chess samt titelrollen i Peter Sabroe. Han er især et kendt ansigt på Det Ny Teater, hvor han senest har medvirket i Phantom of the Opera, Spillemand på en Tagryg og Dance of the Vampires. Sunset Boulevard er Martin Lofts første engagement på Den Jyske Opera.

Billede af Andreas Eldeen
Andreas Eldeen Artie Green
Billede af Andreas Eldeen Andreas Eldeen

Titel
Artie Green
Engagement på Den Jyske Opera
Artie Green Sunset Boulevard ('22)

Tenor
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Guildford School of Acting
Udvalg af tidligere roller: Judas Jesus Christ Superstar, Moritz Spring Awakening, Dr. Henry Jekyll/Edward Hyde Jekyll & Hyde.

Billede af Jens Jagd
Jens Jagd Sheldrake
Billede af Jens Jagd Jens Jagd

Titel
Sheldrake
Engagement på Den Jyske Opera
Sheldrake Sunset Boulevard ('22) Konstabel Konietzke Inkognito Royal ('21) Triquet Eugen Onegin ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium / Syddansk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Advokaten Michael Kohlhaas, Gastone La traviata, Triquet Eugen Onegin.

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Carsten Gottholt Hansen
Carsten Gottholt Hansen Cecil B. DeMille
Billede af Carsten Gottholt Hansen Carsten Gottholt Hansen

Titel
Cecil B. DeMille
Engagement på Den Jyske Opera
Cecil B. DeMille Sunset Boulevard ('22)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Privatuddannet i Odense og Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Un Messo Trubaduren, Giuseppe La traviata, Forsanger Eugen Onegin

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Erik Bekker Hansen
Erik Bekker Hansen Manfred
Billede af Erik Bekker Hansen Erik Bekker Hansen

Titel
Manfred
Engagement på Den Jyske Opera
Manfred Sunset Boulevard ('22) Journalist Inkognito Royal ('21) Le Remendado Carmen ('19)

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Arturo Lucia di Lammermoor, Yamadori Madama Butterfly, Gastone La Traviata

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Jonathan Heegaard Jespersen
Jonathan Heegaard Jespersen Myron / 3. påklæder / Vagt
Billede af Jonathan Heegaard Jespersen Jonathan Heegaard Jespersen

Titel
Myron / 3. påklæder / Vagt
Engagement på Den Jyske Opera
Myron / 3. påklæder / vagt Sunset Boulevard ('22)

Bas/Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Den Danske Scenekunstskole / Det Danske Musicalakademi
Udvalg af tidligere roller: Hamlet/Yorick Hamlet Live på Kronborg Slot, Ensemble Mød mig på Cassiopeia, Ensemble Klokkeren fra Notre Dame

Billede af Linda Arunee Olofsson
Linda Arunee Olofsson Mary / 1. skønhedsekspert
Billede af Linda Arunee Olofsson Linda Arunee Olofsson

Titel
Mary / 1. skønhedsekspert
Engagement på Den Jyske Opera
Mary / 1. skønhedsekspert Sunset Boulevard ('22)

Sopran
Nationalitet: Svensk
Uddannelse: Balettakademien Göteborg, Musicaluddannelse, Sverige
Udvalg af tidligere roller: Kim Miss Saigon, Eponine Les Misérables, Karen Carpenter Close to You

Billede af Josephine Stokholm
Josephine Stokholm Joanna / Heather / 2. skønhedsekspert / Danser
Billede af Josephine Stokholm Josephine Stokholm

Titel
Joanna / Heather / 2. skønhedsekspert / Danser
Engagement på Den Jyske Opera
Joanna / 2. skønhedsekspert / Heather Sunset Boulevard ('22)

Mezzosopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Performing Arts School, Göteborg
Udvalg af tidligere roller: Danser Eldfåglen, Danser Mary Kay, Showartist på Casino Cosmopol

Billede af Frederik Stuhllemmer
Frederik Stuhllemmer Sammy / 1. påklæder
Billede af Frederik Stuhllemmer Frederik Stuhllemmer

Titel
Sammy / 1. påklæder
Engagement på Den Jyske Opera
Sammy / 1. påklæder Sunset Boulevard ('22)

Tenor
Nationalitet: Tysk
Uddannelse: Institut für Musik der Hochschule Osnabrück
Udvalg af tidligere roller: Ensemble My Fair Lady, Bazzard The Mystery of Edwin Drood, Bobbie Do it for Love

Billede af Inger Margrethe Holt Povlsen
Inger Margrethe Holt Povlsen Dawn
Billede af Inger Margrethe Holt Povlsen Inger Margrethe Holt Povlsen

Titel
Dawn
Engagement på Den Jyske Opera
Dawn Sunset Boulevard ('22) Et barn / Show Girl Inkognito Royal ('21) TalentU Passageren ('18) TalentU Michael Kohlhaas ('19) TalentU Intet ('17)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Inger Margrethe Holt Povlsen har været en del af TalentU på Den Jyske Opera fra 2017-2020.

Billede af Bolette Bruno Hansen
Bolette Bruno Hansen Massør
Billede af Bolette Bruno Hansen Bolette Bruno Hansen

Titel
Massør
Engagement på Den Jyske Opera
Massør Sunset Boulevard ('22) Filipjevna Eugen Onegin ('19) Bronka Passageren ('18)

Mezzosopran/Alt
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Filipjevna Eugen Onegin, Kabanicha Katja Kabanova, Marcellina Figaros Bryllup

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Pernille Stolting-Madsen
Pernille Stolting-Madsen Psykoanalytiker
Billede af Pernille Stolting-Madsen Pernille Stolting-Madsen

Titel
Psykoanalytiker
Engagement på Den Jyske Opera
Psykoanalytiker Sunset Boulevard ('22) Ypperstepræstinde Aida ('21)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Musikvidenskabeligt Institut, Københavns Universitet
Udvalg af tidligere roller: Frasquita Carmen, Dværg Snehvides spejl, Ypperstepræstinde (Aida)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor.

Billede af Annette Dahl
Annette Dahl Astrolog
Billede af Annette Dahl Annette Dahl

Titel
Astrolog
Engagement på Den Jyske Opera
Astrolog Sunset Boulevard ('22) Den gamle dame Passageren ('18)

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Berta i Barberen i Sevilla, Den gamle dame i Passageren, solist (ekkokammeroperaen I går og i morgen)

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Morten Wang
Morten Wang 1. inkassator
Billede af Morten Wang Morten Wang

Titel
1. inkassator
Engagement på Den Jyske Opera
1. inkassator Sunset Boulevard ('22) Marullo Rigoletto ('20) Schafa - I tilfælde af sygdom Kleopatra ('19) La Dancaïro Carmen ('19) En steward Passageren ('18)

Baryton

Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Yakusidé Madama Butterfly, Alcindoro La bohème, Le Dancaïro Carmen

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Andreas Winther
Andreas Winther 2. inkassator
Billede af Andreas Winther Andreas Winther

Titel
2. inkassator
Engagement på Den Jyske Opera
2. inkassator Sunset Boulevard ('22) Zaretskij Eugen Onegin ('19) La Dancaïro Carmen ('19) 1. SS-mand Passageren ('18) Marquis d’Obigny La Traviata ('17)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Musikhochschule Lübeck / Syddansk Musikkonservatorium, Odense
Udvalg af tidligere roller: Le Dancaïro Carmen, Zaretskij Eugen Onegin, Marskal Saint Lambert Fête galante

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Jens Bové
Jens Bové Jones / Læge
Billede af Jens Bové Jens Bové

Titel
Jones / Læge
Engagement på Den Jyske Opera
Jones / læge Sunset Boulevard ('22) Kongen af Egypten Aida ('21) Livlæge / 3. journalist Inkognito Royal ('21) Grev Ceprano Rigoletto ('20) En kaptajn Eugen Onegin ('19) Lilas Pastia Carmen ('18)

Bas
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Nordjysk Musikkonservatorium, Aalborg
Udvalg af tidligere roller: Sarastro Tryllefløjten, Kaspar Jægerbruden, Gremin Eugen Onegin

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Lars Fentz Krogh
Lars Fentz Krogh Hog-Eye
Billede af Lars Fentz Krogh Lars Fentz Krogh

Titel
Hog-Eye
Engagement på Den Jyske Opera
Hog-Eye Sunset Boulevard ('22)

Baryton
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Tung Den magiske brilliant, Vægter Maskerade, Antonio Figaros bryllup

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Al Dresden Ramos
Al Dresden Ramos 2. påklæder
Billede af Al Dresden Ramos Al Dresden Ramos

Titel
2. påklæder
Engagement på Den Jyske Opera
2. påklæder Sunset Boulevard ('22) En Karl Michael Kohlhaas ('19)

Tenor
Nationalitet: Filippinsk
Uddannelse: Conservatori Superior de Música del Liceu, Barcelona
Udvalg af tidligere roller: En Karl Michael Kohlhaas, Robert Greven af Luxembourg

Billede af Joan Ribalta
Joan Ribalta 4. påklæder
Billede af Joan Ribalta Joan Ribalta

Titel
4. påklæder
Engagement på Den Jyske Opera
4. påklæder Sunset Boulevard ('22) Et bud Aida ('21) Borsa Rigoletto ('20)

Tenor
Nationalitet: Catalansk
Uddannelse: École Normale de Musique, Paris
Udvalg af tidligere roller: Tamino Tryllefløjten, Tonio Regimentets datter, Arnold Wilhelm Tell

Fast medlem af Den Jyske Operas Kor

Billede af Den Jyske Operas Kor
Den Jyske Operas Kor Kor
Billede af Den Jyske Operas Kor Den Jyske Operas Kor

Titel
Kor
Engagement på Den Jyske Opera
Kor Greven af Luxembourg ('22) Kor Aida ('21) Kor Inkognito Royal ('21) Kor Rigoletto ('20) Kor Bortførelsen fra seraillet ('20) Kor Michael Kohlhaas ('19) Kor Eugen Onegin ('19)

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Billede af Aarhus Symfoniorkester
Aarhus Symfoniorkester Orkester
Billede af Aarhus Symfoniorkester Aarhus Symfoniorkester

Titel
Orkester
Engagement på Den Jyske Opera
Orkester Bortførelsen fra seraillet ('20) Orkester Opera i parken ('19) Orkester Michael Kohlhaas ('19) Orkester Eugen Onegin ('19) Orkester Kleopatra ('19) Orkester Carmen ('18) Orkester Passageren ('18) Orkester Opera i parken ('18)

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familierne, for skolebørnene eller for filmelskerne. Med base i Musikhuset Aarhus
har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Fakta

Musical i 2 akter

Varighed ca. 2 timer og 30 min. inkl. pause
Sprog Synges på engelsk med danske overtekster

Musik Andrew Lloyd Webber
Bog og tekst Don Black og Christopher Hampton baseret på film af Billy Wilder
Førsteopførelse 12. juli 1993 på Adelphi Theatre i London
Teaterforlag Nordiska ApS-København

Premiere: 12. august 2022
Øvrige spilledage: 13., 18., 19., 20. august 2022
Spillested: Musikhuset Aarhus

Billetinfo

Billetpriser Musikhuset Aarhus
Standard kr. 425,- / 565,- / 695,-
Unge under 25 og studerende kr. 345,- / 485,- / 615,-

Spilleperiode: 12., 13., 18., 19., 20. august 2022

 

Sæsonbog 2022-23

Den Jyske Operas sæsonbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2022-23. Bogen er gratis og kan hentes i Musikhuset Aarhus og på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer. Man kan desuden læse sæsonbogen online her.

Bogen indeholder 100 sider med inspirationsartikler, portrætter, interviews og baggrundsartikler, der udfolder den kommende sæsons operaoplevelser.

Store oplevelser