DEN JYSKE OPERA SÆSON 2020-21

Fête galante - AFLYST

Når virkeligheden sniger sig ind i legen

Af Poul Schierbeck

Premiere: 4. februar 2021 i Musikhuset Aarhus. Turné 4. februar - 12. marts 2021

**På grund af de forlængede corona-restriktioner er danmarksturnéen på Fête galante desværre aflyst.**

’Fête galante’ betyder kærlighedsfest og var populært hos adelen i begyndelsen af 1700 tallet, især i Frankrig. I Poul Schierbecks Fête galante kommer kærlighedsfesten ud af kontrol, da den unge Grev René fører Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser. Poul Schierbeck har skrevet melodierne til nogle af de mest elskede danske sange, bl.a. I Danmark er jeg født og Det er i dag et vejrFête galante er dog hans eneste opera. Fête galante er det tredje værk i Den Jyske Operas serie af danske operaer, der genopdages. Bag operaen står et dansk, kreativt hold, hvoraf flere debuterer på Den Jyske Opera.

 

LÆS MERE OM FÊTE GALANTE | SE FORESTILLINGSBILLEDER


TIDLIGERE FORESTILLINGER I DENNE SÆSON

Rigoletto 

Et af musikhistoriens største operaværker er en mørk og knivskarp krimi

Af Giuseppe Verdi

Premiere: 9. oktober 2020 i Alsion, Sønderborg. Musikhuset Aarhus: 20. - 28. november 2020. Danmarksturné med landsdelsorkestrene: 9. oktober - 28. november 2020.

Verdi har forvandlet Victor Hugos skuespil Le roi s’amuse (Kongen forlyster sig) til en af de mest spændende fortællinger i operahistorien. Operaen er en mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i Mantova i Lombardiet i det 16. århundrede i en verden befolket af gangstere, sammensvorne, ludere – og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin eneste datter fra en fordærvet verden. Med nogle af operaens mest populære værker, heriblandt La Traviata og Aida, hører Verdi til historiens største komponister.

 

LÆS MERE OM RIGOLETTO | SE FORESTILLINGSBILLEDER

 

 

 

I går og i morgen

Ny Ekkokammer-opera på havnen i Aarhus C

Med musik af Robert Schumann

Urpremiere: 19. august 2020. Balticagade 21, Aarhus Havn: 19. - 23. august 2020.

Kig med ind i et psykologisk drama om en hjertegribende ensomhed, der giver ekko i en splittet kvindes sind. I går og i morgen er en ekkokammeropera med musik af komponisten Robert Schumann, der med ny dialog af Philipp Kochheim mixes og fortælles af fire sangere fra Den Jyske Opera, en skuespiller og en pianist.

Her skildrer de fortællingen om et liv efter at være blevet forladt, og hvor virkeligheden efterhånden begynder at slå sprækker, så lyset kan trænge ind. Musikken tager afsæt i Schumanns gribende sange fra 1800-tallet, men flettes også sammen med helt andre toner fra 1970’ernes stemningsfulde franske filmunivers.

 

LÆS MERE OM I GÅR OG I MORGEN| SE FORESTILLINGSBILLEDER

 

 

Sunset Boulevard

Ikonisk Andrew Lloyd Webber musical om identitet og illusion

***AFLYST PÅ GRUND AF CORONA ***

Den Jyske Opera følger regeringens og Sundhedsstyrelsens tiltag vedrørende at stoppe smittekæderne for coronavirus. Derfor ser vi os desværre nødsaget til at aflyse Sunset Boulevard.

Musik af Andrew Lloyd Webber
Bog og tekst af Don Black og Christopher Hampton, baseret på Billy Wilders film.

Musicalen er baseret på Billy Wilders film Sunset Boulevard, hvor en mislykket manuskriptforfatter i 50’ernes Hollywood fatalt fortrylles af Norma Desmond – en sky og glemt diva fra stumfilmsæraen. Med Sunset Boulevard hylder Andrew Lloyd Webber Hollywoods glamourøse guldalder i en fortælling om kærlighed, jalousi og mord. Andrew Lloyd Webber er én af vor tids mest succesrige musicalkomponister, der med klassikere som Jesus Christ Superstar, Evita og The Phantom of the Opera har underholdt og bevæget publikum i årtier.

 

LÆS MERE OM SUNSET BOULEVARD

 

Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2020-21. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis. Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus.
Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne. Læs programbogen online