DEN JYSKE OPERA SÆSON 2021-22

grevenaflux_720x280.jpg

Greven af Luxembourg

Vær med til Den Jyske Operas 75-års jubilæumsfejring

Musik: Franz Lehár
En pastiche af Philipp Kochheim (oversat til dansk af Jacob Beck).

Premiere: 11. marts 2022 i Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus: 11., 12., 17., 18. og 19. marts 2022

Danmarksturné: 11. marts - 30. april 2022

Orkester: Landsdelsorkestrene

Mens komponisten Puccini fremhæver bohemelivets tragiske sider i Paris ved begyndelsen af det forrige århundrede, fortryller Franz Lehár os i sin vittige, ironiske og udødelige operette Greven af Luxembourg.

Handlingen er det rene nonsens: En kvinde gifter sig med en mand, som hun ikke må se og forelsker sig bagefter i ham uvidende om, at de allerede er gift. Kedeligt kan man bestemt ikke kalde det... Med afsæt i Lehárs musik fejrer Den Jyske Opera sin 75 års fødselsdag med en særlig produktion, der forener alle kræfter i huset. Vigtigst af alt vil Den Jyske Operas Kor indtage scenen næsten egenhændigt.

Se turnéoversigt for Greven af Luxembourg.

Tidligere i sæson 2021-22


inkognitoroyal_720x280karusel.jpg

Inkognito Royal

En kongelig skandale om Frederik d. 8.s sidste timer i Hamborg 1912

Musik: Karsten Fundal

Idé og tekst: Philipp Kochheim

Verdenspremiere: 18. august 2021 i Musikhuset Aarhus.

Øvrige spilledage: 19., 21. og 22. august 2021 i Musikhuset Aarhus

Orkester: Aarhus Symfoniorkester

Hamborg den 14. maj 1912. Kong Frederik d. 8. af Danmark forlader sit hotel inkognito og bliver 45 minutter senere fundet livløs på gaden. I mellemtiden sidder kongefamilien på hotellet og er ved at være nervøse, fordi kongen er forsvundet… Der går mange historier om Frederik d. 8.s sidste timer. I et forsøg på at kombinere teaterets mange genrer – musik, dans, sang, skuespil – inviterede Den Jyske Opera publikum til at få et indblik i ét af dansk histories glemte kapitler i den anerkendte danske komponist Karsten Fundals nyskrevne opera.

aida_web_720x280.jpg

Aida

Kærlighedens højforræderi i Verdis lidenskabelige opera

Musik: Giuseppe Verdi

Premiere: 15. oktober i Odense Koncerthus

Danmarksturné: 15. oktober - 4. december 2021

Musikhuset Aarhus: 1. – 4. december 2021

Orkester: Landsdelsorkestrene

Ingen anden opera er så meget synonym med italiensk opera, som Giuseppe Verdis episke fortælling om den etiopiske prinsesse Aida og hendes kærlighed til sin egyptiske fangevogter Radamès.

Siden urpremieren i 1871 i det dengang nye Khedivial Operahus i Kairo er publikum i generationer verden over blevet bevæget af de umulige elskendes tragiske skæbne i Aida og har ladet sig overvælde af storheden i Verdis mesterlige partitur. Det er første gang, at Aida sættes op på Den Jyske Opera. Se turnéoversigt for Aida.

Julesangogmessingklang_720x280.jpg

Julesang og Messingklang

Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps' traditionsrige julekoncert

Datoer: 14., 15. og 16. december 2021 i Aarhus og 19. december 2021 i Vejle.
Spillesteder: Skt. Lukas Kirken i Aarhus og Vejle Musikteater.

For 16. gang indbyder Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps til fælles julekoncerter, der runder år 2021 af. 

Koncertprogrammet rummer især gamle og nye danske og engelske julesalmer og toner for både kor og det prægtigt klingende messingensemble.

Opera i Parken 720x208 indholdsboks.jpg

Opera i Parken

Gratis sommerkoncert under åben himmel

Dato: 12. juni 2021 kl. 15.00
Spillested: Skanseparken, Aarhus C

Den Jyske Opera inviterede sammen med Aarhus Symfoniorkester til en gratis operakoncert d. 12. juni, hvor man kunne opleve kendte klassikere og en ukendt operaskat. Konferencier Stine Rosengren ledte publikum igennem dagens program, hvor man foruden solisterne kunne høre hele Den Jyske Operas Kor.
Opera i Parken er for alle: operajomfruer såvel som garvede gængere i alle aldre, der inviteres til en dejlig eftermiddag med stor musik i hjertet af Aarhus.

GrowOP_2021_1920x800.jpg

GrowOP! Festival 

Operafestival for familier og børn 

Datoer: 10. - 14. september 2021
Spillested: Aarhus C - Musikhuset Aarhus, Brobjergskolen

GrowOP! Festival er blevet en tilbagevendende begivenhed, der hvert andet år sætter spot på operaens mange udtryksformer og muligheder i forhold til børn og unge. I samarbejde med stærke partnere i Aarhus blev den tredje GrowOP! Festival afviklet i Aarhus d. 10. - 14. september 2021.

GrowOP! vil også være at finde i andre kommuner, hvor Den Jyske Opera har gode samarbejdspartnere.

entoneilivet_web_1920x800_NY.jpg

En tone i livet

En musikfortælling af dig og mig

Datoer: 10. - 11. september 2021
Spillested: Rådhushallen, Aarhus Rådhus

Fem forskellige kor i alle aldre og musikere fra Aarhus Jazz Orchestra bringes sammen på scenen i musikfortællingen En tone i livet på Aarhus Rådhus d. 10. og 11. september. En tone i livet giver ordet til virkelige menneskers virkelige beretninger: I efteråret 2020 mødtes sangere fra Den Jyske Opera med flere sanggrupper på tværs af landet. I sanggrupperne har mennesker med forskellige aldre og baggrunde delt sange og historier om, hvad sangene har betydet for dem. Operasanger og projektleder, Susanne Vinther, har indsamlet alle minder og bragt dem videre til forfatter Cecilie Eken, som har skrevet sangtekster på baggrund af de mange fortællinger, mens komponist Søren Møller har skrevet musikken.


 

Programbog

Den Jyske Operas programbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2021-22. Programbogen fungerer som forestillingsprogram og er gratis. Du kan hente bogen på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer og i Musikhuset Aarhus eller læse den online her. Programbogen indeholder bl.a. længere artikler om forestillingerne.