OPERA I ALLE HØJDER

Vi udvikler projekter, koncerter, operaer og workshops for mennesker i alle aldre. Fra børn i skolealderen til ældre på plejehjem. Vi kalder det for Opera i alle højder og på denne side kan du se hvilke initiativer, tilbud og projekter, vi arbejder med, til voksne og familier. Du kan også læse mere om vores tilbud målrettet børn og unge her. 

Karusel 720_280 Pub.kor m. Sus.jpg

Syng med i Publikumskoret 

I Publikumskoret mærkes sæsonens operaer på egen krop og stemmebånd. I koret synges korte og gode uddrag fra repertoiret, vi arbejder med stemme og udtryk, vi synger både enstemmigt og flerstemmigt, og vi synger både på dansk, italiensk og andre operasprog. Publikumskoret kan opleves flere steder i landet.

Lørdag d. 20. november 2021 inviterede vi til Publikumskor i vores produktionslokaler på Søren Frichsvej i Aarhus. Denne gang gjaldt det nogle af de bedste kor fra den store italienske operamester Verdis hånd og allermest fra operaen Aida, som er på Danmarksturné d. 15. oktober - 4. december 2021.

karrusel 720_280 operasalon.jpg

Introduktioner, saloner og optakter

Kom ind under huden på forestillingernes handling, perspektiver, musik og skæve vinkler. Før alle forestillinger tilbyder vi gratis introduktioner i samarbejde med teaterforeningerne. I Aarhus inviterer vi i samarbejde med andre aktører til Operasalon, hvor vi debatterer og reflekterer over emner, der tager afsæt i aktuelle forestillinger, mens Musikalske Optakter byder på musikalske uddrag fra operaerne.

karusel 720_280.jpg

Velkommen til det borgerinddragende værk En tone i livet

Kender du en sang, der vækker minder fra dit liv? En melodi eller en tekst, der så snart du hører den, får dig til at tænke på dengang, hvor…? 

Den Jyske Opera arbejder sammen med kommuner, kulturinstitutioner og NGO’er om at udvikle et nyskrevet musikalsk værk, bygget på minder og fortællinger fra danske og engelske borgere og bearbejdet af danske og engelske kunstnere. Det færdige resultat uropføres i september 2021, hvor værket åbner Den Jyske Operas børneoperafestival GrowOP!

Til web_ karusel .jpg 720_280.jpg

Hjertets melodier: Sangcaféer på lokalcentre og plejehjem

Beboere og medarbejdere på plejehjem og lokalcentre kan nyde tonerne af kendte, elskede og følelsesfulde sange, når sangere og en guitarist fra Den Jyske Opera kommer rundt i hele landet. Her opleves det ofte, at særligt borgere med demens får lys i øjnene, når de hører, mærker og måske synger med på sangene.