Den Jyske Opera præsenterer i et samarbejde med kulturinstitutioner i Manchester og Aalborg
En tone i livet

<<< Tilbage til Opera i alle højder

>>> Læs også: En tone i livet er nomineret til den internationale Fedora Education Prize 2021

Musikfortællingen En tone i livet fremføres 10. og 11. september 2021


Velkommen til En tone i livet, hvor Den Jyske Opera i samarbejde med kommuner, kulturinstitutioner og NGO’er udvikler et nyskrevet musikalsk værk, der er bygget på minder og fortællinger fra danske og engelske borgere og bearbejdet af danske og engelske kunstnere. Det færdige resultat uropføres i september 2021, hvor værket åbner Den Jyske Operas børneoperafestival GrowOP!

”Det er vigtigt for os, at vi med En tone i livet, med økonomisk støtte fra både Spar Nord Fonden og Manchester, Aarhus og Aalborg-puljen, kan give personer på tværs af generationer, interesser og fortællinger en stemme på GrowOP! Festival i 2021 og samtidig give dem lejlighed til at sætte livet i toner,” Projektleder for En tone i livet og udviklingschef i Den Jyske Opera, Lene Juul Langballe.

 

 

En tone i livet er et kunstprojekt, der løber i flere faser frem mod september 2021.

Fase 1: efterår 2020: En sanger og workshopleder fra Den Jyske Opera har mødtes med forskellige mennesker i sanggrupper for at synge sammen og tale om de minder, som knytter sig til sangene.

Fællesnævneren for grupperne er, at de er centreret omkring NGO’ers netværk af borgere: Røde Kors’ frivillignetværk i Holstebro, Røde Kors’ frivillignetværk Værket i Aarhus, Fundamentet i Aarhus og Bydelsmødrene i Gellerup. 

Minderne er blevet indsamlet og nedskrevet af Den Jyske Operas medarbejder. 

Fase 2: januar - forår 2021: De indsamlede minder bringes videre til forfatter Cecilie Eken, der er udset til at skrive en sangtekst på baggrund af de mange fortællinger. Cecilie Eken fortæller om projektet: 


”Når vi gør virkelige fortællinger til kunst, kan selv de grimmeste minder og den hårdeste livshistorie blive til et kunstværk, som de medvirkende kan stå på scenen i sommeren 2021 og løfte i fællesskab.”

På baggrund af Cecilie Ekens sangtekst skriver komponist Søren Møller musikken. Søren Møllers arbejde sker i samarbejde og udvikling med den engelske komponist Michael Betterigde, der bringer perspektiver ind fra engelske sanggruppers minder og fortællinger.  

Fase 3: sommer - september 2021: De medvirkende i sanggrupperne får mulighed for at stå på scenen og fremføre kunstværket En tone i livet sammen med Den Jyske Operas TalentU, Aarhus Jazz Orchestra. Værket åbner Den Jyske Operas børneoperafestival GrowOp! Festival, som du kan læse mere om her.

Musikfortællingen En tone i livet fremføres 10. og 11. september 2021

 


En tone i livet er støttet af