LUK DEN JYSKE OPERA IND I DIN STUE

Normalt samler vi i Den Jyske Opera publikum i teatre, idrætshaller, skolefestsale og kulturhuse. Grundet den aktuelle situation må vi i stedet tilbyde jer operaoplevelser i hjemmet.

Vi har samlet en række forskellige opera- og kulturoplevelser. Nogle er fra tidligere sæsoner, andre er inspiration til, hvordan du kan klæde dig på - og glæde dig til vores kommende forestillinger. 

Vi håber, du har lyst til at gå på opdagelse sammen med os.

sunsetblvd_download_1920x800_tydelig skrift.jpg

SE FILMEN SUNSET BOULEVARD

Andrew Lloyd Webbers musical er baseret på Billy Wilders ikoniske film noir Sunset Boulevard fra 1950, hvor en mislykket manuskriptforfatter bliver fortryllet af Norma Desmond, en sky og glemt diva fra stumfilms-æraen. Gloria Swanson spiller den krævende filmrolle, der siden er blevet taget til musicalscenen af bl.a. Glenn Close i Andrew Lloyd Webbers storslåede musical Sunset Boulevard.

D. 14. august 2020 træder Tammi Øst i stjernernes fodspor som Norma Desmond, når Den Jyske Opera opsætter Sunset Boulevard med Den Jyske Operas solister, et stort internationalt ensemble og Aarhus Symfoniorkester. 

SE FILMEN SUNSET BOULEVARD

LÆS MERE OM SUNSET BOULEVARD

fetegalante_web_1920x800.jpg

KØB FÊTE GALANTE PÅ CD

'Fête galante' betyder kærlighedsfest og var en populær fornøjelse hos adelen i begyndelsen af 1700-tallet, især i Frankrig. I Poul Schierbecks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da Grev René fører den unge Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser. Poul Schierbeck har skrevet melodierne til nogle af de mest populære danske sange, heriblandt I Danmark er jeg født og Det er i dag et vejr.  Dog er Fête galante hans eneste opera.

Den blev opført i 1931 og 1960-62 og foreligger indtil videre kun i en CD-optagelse indspillet i 2012 i DR koncerthuset. I foråret 2021 kommer Den Jyske Opera og Fête galante på turné i hele landet. 

KØB FÊTE GALANTE PÅ CD HOS DACAPO RECORDS

LÆS MERE OM FÊTE GALANTE

AT_dracula_960x400.jpg (1)

LÆS BOGEN OG BLIV MUSIKALSK INSPIRERET

Når grev Dracula lægger sin mund mod den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Dracula-myten fik liv i Bram Stokers berømte roman fra 1897. I et væld af bøger, på film og teaterscener har den karismatiske legende suget til sig af det varme blod. Snart får du den stormfulde historie om Dracula i en storslået musikalsk forestilling, skabt i et historisk samarbejde mellem Aarhus Teater og Den Jyske Opera.

FIND DRACULA PÅ E-REOLEN

LÆS MERE OM DRACULA

MUSIKALSK INSPIRATION

Lyddesigner Marcus Aurelius Hjelmborg er gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Händel og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser. Nogle værker vil kun være repræsenteret med ganske få stemningsmættede elementer, andre vil man som kender kunne genkende selv i de korte brudstykker forestillingen byder på.

Kleopatra_WEB_1920x800.jpg

Hør Kleopatra

Hør eller genhør den eneste eksisterende optagelse af Den Jyske Operas opsætning af Kleopatra - her i samarbejde med Odense Symfoniorkester.

Forklædt som drømmetyder lykkes det prins Harmaki at komme ind i dronning Kleopatras palads for at myrde hende, genvinde magten over Egypten og befri sit land for enhver romersk indflydelse. Men så snart Harmaki ser Kleopatra, bliver han slået af hendes skønhed og er ude af stand til at fuldføre mordet. Da planerne afsløres af den jaloux kammerpige Charmion, der elsker Harmaki, bliver det hans endeligt og Charmion må erkende de frygtelige konsekvenser af sin jalousi...

August Ennas opera er baseret på en roman af den britiske forfatter H. Rider Haggard om den berømte egyptiske dronning. Kleopatra fik sin førsteopførelse på Det Kongelige Teater i København i 1894.

HØR KLEOPATRA

LÆS OM NÆSTE VÆRK I DEN DANSKE SERIE

michaelkohlhaas_1.jpg

Hør Michael Kohlhaas

Hør eller genhør optagelsen af Den Jyske Operas opsætning af Michael Kohlhaas her i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester. 

I anden del af Den Jyske Operas Danske Serie oplever vi, hvordan en helt almindelig mand, en simpel hestehandler, bliver terrorist og hærger en hel landsdel. Den glemte danske komponist Paul August von Klenau baserer sin medrivende opera-thriller på Heinrich von Kleists udødelige novelle med samme titel og understreger den med et uforglemmeligt, smukt partitur, der kombinerer både et senromantisk, modernistisk og middelalderligt tonesprog, som gjorde denne opera til en stor succes ved premieren i Stuttgart i 1933. Efter 2. verdenskrig har værket ikke været opført indtil august 2019.

Optagelsen er lavet d. 24. august 2019 i Musikhuset Aarhus til P2 Operaaften.

HØR MICHAEL KOHLHAAS

LÆS OM NÆSTE VÆRK I DEN DANSKE SERIE

SE DOKUMENTAREN OM TALENTU OG PASSAGEREN

TalentU er Den Jyske Operas 3årige talentudviklingsprogram for unge. Talentholdet medvirkede i august 2018 i Den Jyske Operas storstilede opsætning af Passageren. En videofotograf fulgte dengang de unge i de lange, spændende og hårde forberedelser. Det er der kommet en beretning om udvikling og unge, liv og død, opera og virkelighed ud af.

Med TalentU får de unge mulighed for at forbinde deres træning på holdet med medvirken i professionelle produktioner. TalentU holder hvert forår audition for nye unge talenter.  

Læs mere om TalentU her.

 


STREAM OPERAEN BRØDRE

Da den reumertvindende opera Brødre spillede i Musikhuset Aarhus i august 2017, bjergtog den publikum med sine benhårde tematikker om krig, kærlighed og broderskab. Operaen, der er baseret på Susanne Biers film af samme navn, blev iscenesat af Kasper Holten.

Brødre blev senere genopført på Den Islandske Opera, hvor komponisten - den islandske Daníel Bjarnason - også dirigerede. Se eller gense det smukke og barske drama i næsten samme version som ved urpremieren på Den Jyske Opera i Musikhuset Aarhus i forbindelse med, at Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad 2017.