Julesang og Messingklang
Julesang og Messingklang Julesang og Messingklang

Skt. Lukas Kirken og Vejle Musikteater

13., 14., 15. og 17. december

Årets mest velklingende juletradition

Syng julen ind med Den Jyske Operas Kor og Prinsens Musikkorps. Musikchef på Den Jyske Opera, Christopher Lichtenstein, dirigerer igennem et program, der rummer et udvalg af gammel og ny, religiøs og verdslig, højstemt og festlig julemusik.

Som publikum kan du glæde dig til både kendte favoritter og måske også nye bekendtskaber. Koncertprogrammet rummer især gamle og nye danske og engelske toner for både kor og messingensemble. Traditionen tro vil der igen i år være mulighed for, at publikum kan synge med på julesalmer i selskab med det store operakor og det prægtigt klingende messingensemble

Medvirkende

Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein

Dirigent
Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor

Kor
Prinsens Musikkorps

Prinsens Musikkorps

Orkester
Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein

Dirigent
Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor

Kor
Prinsens Musikkorps

Prinsens Musikkorps

Orkester
Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein er født i Bavaria i Tyskland i 1986 og nu bosat i Aarhus. Han tiltrådte som musikchef på Den Jyske Opera i september 2020.

Han har studeret direktion på Hochschule für Musik Würzburg og begyndte sin karriere som repetitør og vokalcoach på Staatstheater Braunschweig, hvor han hurtigt steg til rang af første kapelmester. I Braunschweig dirigerede han en stor del af operarepertoiret, herunder Aida, Tosca, La bohème, Den flyvende hollænder, Elektra, Don Giovanni, Faust, Fidelio og Eugen Onegin.

Han blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet samme år.

Christopher Lichtenstein har været fast gæstedirigent på Staatstheater Kassel, Theater Wolfsburg og Philharmonisches Orchester Regensburg. Han har arbejdet på Palacio de Bellas Artes i Mexico City. Han har samarbejdet med sceneinstruktører som Thaddeus Strassberger, Dietrich Hilsdorf, Adriana Altaras, Christopher Alden, Markus Bothe, Florentine Klepper og Philipp Kochheim.

På Den Jyske Opera har han dirigeret Weinbergs Passageren (2018), Verdis Rigoletto (2020), verdenspremieren på Karsten Fundals Inkognito Royal (2021), Lehárs Greven af Luxembourg (2022), Leoncavallos mesterværk I Pagliacci sammen med Hameriks La Vendetta (2022), Mozarts Tryllefløjten (2023). I maj 2023 dirigerede han verdenspremieren på Rohloffs War Requiem med bl.a. Den Jyske Operas Kor og Odense Symfoniorkester.

På Den Jyske Opera dirigerer han i efteråret 2023 H.C. Andersens operaeventyr, Ravnen, med musik af J.P.E. Hartmann og i foråret 2024 Massenets knuste hjerters opera nr. 1, Werther.

Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem snart to årtier optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Prinsens Musikkorps

Prinsens Musikkorps

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps. Orkesteret har til huse på Skive Kaserne. Prinsens Musikkorps består af 16 musikere, som i Musikkorpset har optrådt med en perlerække af store kunstnere.

Tak til

Andre store oplevelser

SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO   SE VIDEO
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·