Presserum

Den Jyske Opera lancerer sæson 2024-25

Danmarkspremiere på en aktuel opera om en flygtningekrise og et samfunds dobbeltmoral, én af operahistoriens allermest elskede operatragedier og en dansk opera om kærlighedens bedrag og dens farlige forbindelser. Velkommen til Den Jyske Operas sæson 2024-25.

 

 

 

 

Læs pressemeddelelse

The Greek Passion
Bohuslav Martinůs The Greek Passion – en opera om en flygtningekrise og kristne værdiers relevans – er tidens mest aktuelle opera. Fra at have været glemt i årtier bliver The Greek Passion nu opsat verden over, hvilket endnu en gang beviser, at operagenren kan være med til at stille de sværeste spørgsmål. I Den Jyske Opera opsætning vil Martinůs overvældende musik, med sine forrygende store korelementer, også inkludere virkelige flygtninge for på den måde at udfordre grænsen mellem fakta og fiktion.

Danmarkspremiere: 23. august 2024 i Musikhuset Aarhus 
Øvrige spilledage: 24. og 27. august 2024
Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas solister og et kor med op imod 50 medvirkende sangere, heriblandt Den Jyske Operas Kor

The Greek Passion er en co-produktion mellem Theater Osnabrück og Den Jyske Opera

Læs mere om The Greek Passion

Hent forestillingsfotos og downloadgrafikker

Thegreekpassion Landscape

Madama Butterfly
Puccinis mesterværk er en sand klassiker og en af verdens mest elskede operaer. Med sine udødelige melodier fortæller Madama Butterfly den tragiske historie om en ansvarsløs og selvoptaget amerikansk løjtnant, der forelsker sig i en japansk geisha. Han formår dog ikke at leve op til sit ægteskabsløfte og forlader hende – uden at vide, at hun er gravid.

Premiere: 4. oktober 2024 i Alsion, Sønderborg
Turné: 4. oktober - 30. november 2024
Musikhuset Aarhus: 26. november - 30. november 2024

Læs mere om Madama Butterfly

Hent downloadgrafikker

Madamabutterfly Landscape

Fête galante

’Fête galante’ betyder kærlighedsfest og betegner de malerier, der viser festerne og udskejelserne hos den franske adel i 1700-tallet. I den folkekære danske komponist Poul Schierbecks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da Grev René fører den unge Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser. Poul Schierbeck har skrevet melodierne til nogle af de mest populære danske sange, heriblandt ”I Danmark er jeg født”, ”Hør den lille stær” og ”Det er i dag et vejr”. Hovedværket Fête galante er hans eneste opera.

Premiere 20. februar 2025 i Musikhuset Aarhus
Musikhuset Aarhus: 20. - 22. februar 2025
Turné: 20. februar - 4. april 2025

Læs mere om Fête galante

Hent downloadgrafikker og forestillingsfotos

 

Fetegalante Landscape

Tidligere i denne sæson

Werther

Goethes brevroman Den unge Werthers lidelser skabte i sin tid en såkaldt ”Werther-mani” i hele Europa. Unge mænd identificerede sig så stærkt med Goethes hovedperson, Werther, at adskillige gik i hans fodspor og begik selvmord. Den kendte, franske komponist Jules Massenet har omformet denne kultroman og skabt en af de mest lidenskabelige operaer.

Musik: Jules Massenet
Premiere: 1. februar 2024 i Musikhuset Aarhus
Turné: 1. februar – 11. marts 2024 
Musikhuset Aarhus: 1. – 3. februar 2024
Orkester: Landsdelsorkestrene

Find forestillingsbilleder | Fotograf: Anders Bach

Læs pressemeddelelse Operachef Philipp Kochheim runder af med at iscenesætte sin absolutte yndlingsopera

Se turnédatoer for Werther

Læs mere om Werther

Til presse, arrangører og teaterforeninger

 

Werther Landscape

Ravnen

Librettoen til denne eventyrlige opera med bl.a. mystiske havnymfer og et kor af vampyrer er skrevet af selveste H.C. Andersen. Historien vækkes musikalsk til live af komponisten J.P.E. Hartmann, der har skrevet nogle af de mest elskede danske salmer og sange, men hvis værker for mange er glemt. Idet partituret til denne ukendte perle kan prale af noget af den mest fantastiske bel-canto musik, der er skrevet i det nordlige Europa, bliver Ravnen opsat som den sjette opera i Den Danske Serie.

Musik: J.P.E. Hartmann
Premiere: 13. oktober 2023 i Odense Koncerthus
Turné: 13. oktober – 2. december 2023
Musikhuset Aarhus: 29. november, 1. og 2. december 2023
Orkester: Landsdelsorkestrene

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen

Hent pressebilleder fra Ravnen

Læs pressemeddelelse

Materiale til teaterforeninger

Se turnédatoer for Ravnen

Læs mere om Ravnen

Hent downloadgrafikker til Ravnen

Ravnen LANDSCAPE

Puccinis mesterværk iscenesat af operastjernen José Cura 

Politichefen Scarpia længes efter den skønne sangerinde Floria Tosca, der er forelsket i Scarpias værste fjende, maleren Mario Cavaradossi. Ingen af hovedpersonerne i denne ikoniske opera overlever den lidenskabelige kærlighedshistorie, der udspiller sig som en politisk thriller. Puccinis overvældende og betagende intense musik indeholder nogle af de allermest elskede arier og den storslåede "Te Deum", der her opføres med et kæmpestort kor. Vi præsenterer dette mesterværk i en iscenesættelse og scenografi skabt af én af verdens største tenorer: José Cura.

Tid: 15., 16., 18., 19., 22. og 23. august 2023
Spillested: Musikhuset Aarhus

Læs mere om Tosca

Tosca Landscape

Andet materiale

Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024

Operachef Philipp Kochheim modtager H.C. Andersen Prisen 2024 for sit arbejde med H.C. Andersens og J.P.E. Hartmanns første opera Ravnen. Samtlige modtagere af prisen repræsenterer et arbejde med H.C. Andersen, som har været helt usædvanligt, og som fortsat bidrager til at udvikle kendskabet til den danske nationaldigter i mange dele af verden.

Hent pressebilleder fra Ravnen

Læs pressemeddelelse

Philipp Kochheim til prøvestart på Ravnen

Anne Barslev bliver ny operachef på Den Jyske Opera

Til maj 2024 tiltræder den 48-årige operainstruktør Anne Barslev som ny operachef på Den Jyske Opera. Hun erstatter derved Philipp Kochheim, der næste år træder af efter 7 år på posten.

Den Jyske Opera kan i dag offentliggøre, at Anne Barslev fra 1. maj 2024 tiltræder stillingen som operachef for Danmarks største turnerende operakompagni. Fremover vil den øverste ledelse bestå af operachef Anne Barslev, som står for den kunstneriske ledelse, og direktør Claus Pettersson, som siden maj 2023 har stået for den administrative ledelse.  

Om udnævnelsen som operachef udtaler Anne Barslev: ”Den Jyske Opera har en enestående position i det danske kulturlandskab, og jeg er utrolig stolt og beæret over at blive betroet jobbet som operachef. Jeg glæder mig til, sammen med direktør Claus Pettersson, at sætte mig i spidsen for Den Jyske Opera og sammen med dedikerede medarbejdere være med til at udvikle fremtiden for turnerende opera i Danmark. Vi skal, i samarbejde med landsdelsorkestrene, sende vedkommende opera ud til landets teaterforeninger og samtidig skabe forankring og synlighed i hjembyen Aarhus.” 

Læs mere i pressemeddelelsen

Læs Anne Barslevs biografi

Hent pressebillede foto: Maddy Lucas

Anne Barslev

Operachef Philipp Kochheim forlænger ikke sin kontrakt

Den Jyske Operas operachef siden 1. maj 2017 Philipp Kochheim har besluttet, at han ikke ønsker at forlænge sin ansættelse på Den Jyske Opera. Han vil fortsat stå i spidsen for Den Jyske Opera, indtil hans kontrakt udløber med udgangen af sæson 2023-24.

Læs pressemeddelelse

Hent pressebillede af Philipp Kochheim

Philipp Kochheim biografi

 

Kopi Af Kopi Af Sæson Grafik

Den Jyske Opera ansætter Claus Pettersson som direktør

Velkommen til Claus Pettersson, som 1. maj tiltræder i en ny stilling som direktør på Den Jyske Opera. Den øverste ledelse vil fremover udgøres af operachef Philipp Kochheim og Claus Pettersson som direktør, der sidestillet refererer til bestyrelsen og arbejder sammen om den daglige ledelse i organisationen.

Den Jyske Operas bestyrelse har ansat den nye direktør på baggrund af et stærkt ansøgerfelt i et forløb, der har været understøttet af rekrutteringsfirmaet Curia.

Læs mere i pressemeddelelsen

 

Kopi Af Kopi Af Sæson Grafik (1)

Den Danske Serie

Med Den Danske Serie har Den Jyske Opera siden 2019 sat danske komponister på programmet og derigennem undersøgt den danske musikhistories rigdom. Det kulturbærende arbejde indebærer flere glemte danske operaskatte såvel som et nyskrevet værk om et af dansk histories glemte kapitler. 

Læs mere om Den Danske Serie

Den Danske Serie

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os direkte.

Marketing- og kommunikationschef
Anne Visby Larsen
Mobil +45 29 80 42 73
avl@jyske-opera.dk

 

Arkiv

Ønsker du at finde materiale, der ligger længere tid tilbage, kan det oftest søges frem fra vores arkiv.

Derudover er du velkommen til at kontakte marketing- og kommunikationschef Anne Visby Larsen på mobil 29804273 eller mail avl@jyske-opera.dk, hvis du søger noget bestemt materiale.

Gå til arkiv

SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO   SE VIDEO
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·