Presserum

Oplev suset under åben himmel til årets største, klassiske gratiskoncert 

Lørdag d. 8. juni fyldes Skanseparken i Aarhus med storslået musik, når Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester for 6. gang afholder årets største klassiske gratiskoncert i hjertet af Aarhus. En stor koncertoplevelse, der hverken kræver entré eller penge. 

Læs mere om Opera i Parken

Læs pressemeddelelse

Se pressebilleder fra tidligere år samt forestillingsgrafik

Tid: 8. juni 15.00-17.00
Sted: Skanseparken, Aarhus C
Entré: Gratis med fri adgang til parken 

Opera i Parken Landscape

Nyt ekstraordinært samarbejde: Den Jyske Opera, Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælp stiller skarpt på flygtningekriser

Den Jyske Opera, Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælp indgår et helt nyt og ekstraordinært samarbejde. Sammen stiller de to nødhjælpsorganisationer og Den Jyske Opera skarpt på en af tidens mest aktuelle udfordringer: flygtningekriser. Samarbejdet udspringer i forbindelse med Den Jyske Operas danmarkspremiere på The Greek Passion i Musikhuset Aarhus 23. august.   

Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl: ”Vi tror på, at kunsten er en vigtig måde at formidle livet og de følelser man har som flygtning. Derfor er flygtninge-partnerskaber som dette med Den Jyske Opera, og ’The Greek Passion´ med til at skabe viden om flygtninges svære situation”

”DRC Dansk Flygtningehjælp er glade for at have fået muligheden for sammen med Den Jyske Opera og Røde Kors, at sætte humanitær hjælp på dagsordenen, ikke kun gennem praktisk bistand, men også gennem kunstnerisk refleksion”, udtaler generalsekretær i DCR Dansk Flygtningehjælp, Charlotte Slente.

 

Læs pressemeddelelsen.

Danmarkspremiere: 23. august 2024 i Musikhuset Aarhus 
Øvrige spilledage: 24. og 27. august 2024
Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas solister og et kor med op imod 50 medvirkende sangere, heriblandt Den Jyske Operas Kor

The Greek Passion er en co-produktion mellem Theater Osnabrück og Den Jyske Opera

Læs mere om The Greek Passion

Hent forestillingsfotos og downloadgrafikker

Thegreekpassion Landscape

Madama Butterfly
Puccinis mesterværk er en sand klassiker og en af verdens mest elskede operaer. Med sine udødelige melodier fortæller Madama Butterfly den tragiske historie om en ansvarsløs og selvoptaget amerikansk løjtnant, der forelsker sig i en japansk geisha. Han formår dog ikke at leve op til sit ægteskabsløfte og forlader hende – uden at vide, at hun er gravid.

Premiere: 4. oktober 2024 i Alsion, Sønderborg
Turné: 4. oktober - 30. november 2024
Musikhuset Aarhus: 26. november - 30. november 2024

Læs mere om Madama Butterfly

Hent downloadgrafikker

Madamabutterfly Landscape

Fête galante

’Fête galante’ betyder kærlighedsfest og betegner de malerier, der viser festerne og udskejelserne hos den franske adel i 1700-tallet. I den folkekære danske komponist Poul Schierbecks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da Grev René fører den unge Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser. Poul Schierbeck har skrevet melodierne til nogle af de mest populære danske sange, heriblandt ”I Danmark er jeg født”, ”Hør den lille stær” og ”Det er i dag et vejr”. Hovedværket Fête galante er hans eneste opera.

Premiere 20. februar 2025 i Musikhuset Aarhus
Musikhuset Aarhus: 20. - 22. februar 2025
Turné: 20. februar - 4. april 2025

Læs mere om Fête galante

Hent downloadgrafikker og forestillingsfotos

 

Fetegalante Landscape

Den Jyske Opera lancerer sæson 2024-25

Danmarkspremiere på en aktuel opera om en flygtningekrise og et samfunds dobbeltmoral, én af operahistoriens allermest elskede operatragedier og en dansk opera om kærlighedens bedrag og dens farlige forbindelser. Velkommen til Den Jyske Operas sæson 2024-25.

 

 

 

 

Læs pressemeddelelse

Andet materiale

Anne Barslev er ny operachef på Den Jyske Opera

1. maj 2024 tiltræder Anne Barslev som ny operachef på Den Jyske Opera. Hun erstatter derved Philipp Kochheimefter 7 år på posten.

Den øverste ledelse består af operachef Anne Barslev, som står for den kunstneriske ledelse, og direktør Claus Pettersson, som siden maj 2023 har stået for den administrative ledelse.  

Om udnævnelsen som operachef udtaler Anne Barslev: ”Den Jyske Opera har en enestående position i det danske kulturlandskab, og jeg er utrolig stolt og beæret over at blive betroet jobbet som operachef. Jeg glæder mig til, sammen med direktør Claus Pettersson, at sætte mig i spidsen for Den Jyske Opera og sammen med dedikerede medarbejdere være med til at udvikle fremtiden for turnerende opera i Danmark. Vi skal, i samarbejde med landsdelsorkestrene, sende vedkommende opera ud til landets teaterforeninger og samtidig skabe forankring og synlighed i hjembyen Aarhus.” 

Læs mere i pressemeddelelsen

Læs Anne Barslevs biografi

Hent pressebilleder foto: Ditte Chemnitz

Anne Barslev_portræt_bredformat

Den Jyske Opera ansætter Claus Pettersson som direktør

Velkommen til Claus Pettersson, som 1. maj tiltræder i en ny stilling som direktør på Den Jyske Opera. Den øverste ledelse vil fremover udgøres af operachef Philipp Kochheim og Claus Pettersson som direktør, der sidestillet refererer til bestyrelsen og arbejder sammen om den daglige ledelse i organisationen.

Den Jyske Operas bestyrelse har ansat den nye direktør på baggrund af et stærkt ansøgerfelt i et forløb, der har været understøttet af rekrutteringsfirmaet Curia.

Læs mere i pressemeddelelsen

 

Kopi Af Kopi Af Sæson Grafik (1)

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os direkte.

Marketing- og kommunikationschef
Anne Visby Larsen
Mobil +45 29 80 42 73
avl@jyske-opera.dk

 

Arkiv

Ønsker du at finde materiale, der ligger længere tid tilbage, kan det oftest søges frem fra vores arkiv.

Derudover er du velkommen til at kontakte marketing- og kommunikationschef Anne Visby Larsen på mobil 29804273 eller mail avl@jyske-opera.dk, hvis du søger noget bestemt materiale.

Gå til arkiv

Den Danske Serie

Poul Schierbecks Fête galante bliver den sidste opera i Den Danske Serie, der siden 2019 har sat danske komponister på programmet og derigennem undersøgt den danske musikhistories rigdom.

Læs mere om Den Danske Serie

SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO   SE VIDEO
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·