Opera i Parken
Opera i Parken Opera i Parken

Mærk operasuset under åben himmel

Lørdag d. 8. juni fyldes Skanseparken i Aarhus med storslået musik, når Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester for 6. gang afholder årets største klassiske gratiskoncert i hjertet af Aarhus. En stor koncertoplevelse, der hverken kræver entré eller penge. 

Her liver vi Skanseparken op med storslået musik af bl.a. Verdi, Wagner, Mozart, Gounod, Bernstein og Puccini. Med Puccini får publikum en forsmag på den elskede Madama Butterfly, der er så populær, at den i gennemsnit opsættes én gang dagligt et sted verden over.

Opera i Parken er gratis og en invitation til alle byens borgere til en dejlig dag i selskab med stor musik i hjertet af Aarhus med smagsprøver på kendt og elsket musik fra nogle af de største opera- og musicalværker. 

Tag familie, venner, og kollegaer med og glæd dig til at mærke operasuset under åben himmel. 

Stemningsvideo fra Opera i Parken 2024

Hvilke hits glæder du dig til at høre til Opera i Parken?

Programmet til Opera i Parken byder på noget af de største hits fra symfoniens, musicalens og operaens verden. Du kan glæde dig til musik af bl.a. Verdi, Mozart, Gounod, Bernstein, Puccini, Strauss og Wagner. 

Se musikprogrammet til Opera i Parken

Medvirkende

Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein

Dirigent og konferencier
Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester

Orkester
Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor

Kor
Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein

Dirigent og konferencier
Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester

Orkester
Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor

Kor
Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein er født i Bayern og nu bosat i Aarhus, hvor han har været musikchef på Den Jyske Opera siden september 2020.

På Den Jyske Opera har han dirigeret Weinbergs Passageren (2018), Verdis Rigoletto (2020), verdenspremieren på Karsten Fundals Inkognito Royal (2021), Lehárs Greven af Luxembourg (2022), Leoncavallos mesterværk I Pagliacci sammen med Hameriks La Vendetta (2022), Mozarts Tryllefløjten (2023). I maj 2023 dirigerede han verdenspremieren på Rohloffs War Requiem med bl.a. Den Jyske Operas Kor og Odense Symfoniorkester. I efteråret 2023 dirigerer han H.C. Andersens operaeventyr, Ravnen, med musik af J.P.E. Hartmann, og i foråret 2024 dirigerer han Massenets knuste hjerters opera nr. 1, Werther.

Han har studeret direktion på Hochschule für Musik Würzburg og begyndte sin karriere som repetitør på Staatstheater Braunschweig, hvor han hurtigt steg til rang af 1. kapelmester. Han blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet samme år.

Christopher Lichtenstein har været fast gæstedirigent på Staatstheater Kassel, Theater Wolfsburg og Philharmonisches Orchester Regensburg. Han har arbejdet på Palacio de Bellas Artes i Mexico City. Han har samarbejdet med sceneinstruktører som Thaddeus Strassberger, Dietrich Hilsdorf, Adriana Altaras, Christopher Alden, Markus Bothe, Florentine Klepper og Philipp Kochheim.

 

Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester

Drevet af rå symfonisk kernekraft og mere end 80 års erfaring med at tegne byens lyd står Aarhus Symfoniorkester som et musikalsk vartegn for hele den midtjyske landsdel. Hver uge byder orkestret på nye store oplevelser – for det klassiske publikum, for familier, for skolebørn eller for filmelskere. Med base i Musikhuset Aarhus har Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester et tæt samarbejde om opera, koncerter og ambitiøse projekter med stjerner fra ind- og udland.

Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor består af professionelle sangere, som primært medvirker i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark. Koret kan tilmed opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement.

Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre, heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter - både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har igennem snart to årtier optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere.

Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Solister

Anders Kampmann

Anders Kampmann

Tenor
Signe Sneh Durholm

Signe Sneh Durholm

Sopran
Giorgi Mtchedlishvili

Giorgi Mtchedlishvili

Basbaryton
Anders Kampmann

Anders Kampmann

Tenor
Signe Sneh Durholm

Signe Sneh Durholm

Sopran
Giorgi Mtchedlishvili

Giorgi Mtchedlishvili

Basbaryton
Anders Kampmann

Anders Kampmann

Tenor
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: The Guildhall School of Music and Drama, London / Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus
Udvalg af tidligere roller: Sylvester (Den glade enke), Canio (I Pagliacci), Alfredo (La Traviata)

Engagement på Den Jyske Opera: Fête galante (2025), Madama Butterfly (2024) og Ravnen (2023)

Signe Sneh Durholm

Signe Sneh Durholm

Sopran
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Operaakademiet, København / Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
Udvalg af tidligere roller: Nattens Dronning (Tryllefløjten), Mimì (La bohème), Nedda (i Pagliacci)

Giorgi Mtchedlishvili

Giorgi Mtchedlishvili

Basbaryton
Nationalitet: Georgisk
Uddannelse: Z. Paliashvili Central Music School / V. Saradjishvili Tbilisi State Conservatoire
Udvalg af tidligere roller: Alfredo Germont (La traviata), Marcello (La bohème), Figaro (Figaros bryllup)

Fakta

Værker
Kendte operaklassikere samt smagsprøver på Den Jyske Operas forestillinger og Aarhus Symfoniorkesters koncerter.

Sted
Skanseparken, 8000 Aarhus C.

Tid
Lørdag d. 8. juni 2024 kl. 15-17.00
Der er fri adgang til Skanseparken hele dagen.

Koncerten er gratis og kræver ikke billet.

Hent Opera i Parken grafikker

 

Praktisk info

Skanseparken er en bynær park, der ligger godt 10 minutters gang fra Aarhus Hovedbanegård med mange buslinjer i nærheden.

Parkering: Der er ikke mulighed for parkering i umiddelbar nærhed af Skanseparken. Nærmeste parkering er ved Bruuns Galleri og Dokk1.

Mad og drikke: Det vil være muligt at købe både mad og drikke ved Turbinehallens to madboder. Her kan du købe grillpølser og tapastallerkener og div. drikkevarer. Boden åbner umiddelbart inden koncerten. Forudbestilling ikke mulig. Det er stadig tilladt at medbringe egen mad og drikke.

Stole og tæpper: Det er tilladt at medbringe stole og tæpper. Stole er dog ikke tilladt i forreste publikumsområde af hensyn til udsyn bagved.

Toiletter: Der opstilles toiletvogne i udkanten af parken. Handicaptoilet vil være tilgængeligt.

Må ikke medbringes: Paraplyer, borde, engangsgrill, pavilloner og telte.

Program

Glæd dig til et program med noget af det bedste fra musicalens og operaens verden. Her liver vi Skanseparken op med storslået musik af bl.a. Verdi, Wagner, Mozart, Gounod, Bernstein og Puccini.

Læs programmet

Da Opera i Parken blev afholdt sidste sæson, slog publikumstallet alle rekorder. Se dronebillederne fra en fyldt Skansepark her. 

Se hvordan man dækker op og pakker ned til Opera i Parken

Overtekstskærme er sponsoreret af Dansk Erhvervsprojekt A/S

Tak til

Andre store oplevelser

SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO   SE VIDEO
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·