DEN JYSKE OPERA SÆSON 2022-23

Andre_forestillinger_karrusel_720x280.jpg

Sunset Boulevard

Ikonisk musical om identitet og illusion

Musik: Andrew Lloyd Webber

Tekst: Don Black og Christopher Hampton baseret på film af Billy Wilder

Premiere: 12. august 2022 i Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus: 12., 13., 18., 19. og 20. august 2022

Orkester: Aarhus Symfoniorkester

Billetsalg er åbent.

Oplev livemusik i stor skala, når Den Jyske Opera, Aarhus Symfoniorkester og et stort, internationalt ensemble opfører Andrew Lloyd Webbers Sunset Boulevard: en storslået historie om kærlighed, jalousi og ikke mindst mord.

Operachef Philipp Kochheim instruerer musicalen i en opsætning med mere end 85 medvirkende, mens den anerkendte musicaldirigent Andy Massey er i front for ensemblet, Den Jyske Operas Kor og Aarhus Symfoniorkester.

Én af dansk teaters stærkeste kræfter, Tammi Øst, spiller den glemte stumfilmstjerne Norma Desmond, som forelsker sig i den mislykkede manuskriptforfatter Joe Gillis. Rollen som Joe Gillis synges af musicalperformer Randy Diamond, der vender tilbage til Aarhus efter succesen i Den Jyske Operas Inkognito Royal.

Andre_forestillinger_karrusel_720x280.jpg

La Vendetta / I Pagliacci

Dobbeltopera med højspændt drama

Musik: Asger Hamerik / Ruggiero Leoncavallo

Premiere: 7. oktober 2022 i Alsion, Sønderborg

Danmarksturné: 7. oktober – 3. december 2022

Musikhuset Aarhus: 29. november – 3. december 2022

Orkester: Landsdelsorkestrene

Billetsalg starter i foråret 2022 hos landets teaterforeninger og spillesteder.

Et operakompagni meget lig Den Jyske Opera opfører operaen La Vendetta, alt imens de er i fuld gang med prøverne til deres næste produktion: operaen I Pagliacci. Når den første forestilling er forbi, ”inviteres” publikum om bag scenen. Her udspiller der sig et højspændt drama blandt operaens ansatte med katastrofale følger.

Med La Vendetta / I Pagliacci forener vi et af operarepertoirets mest populære mesterværker, I Pagliacci, med en genfunden dansk perle og den eneste danske opera, der nogensinde er blevet bestilt af det legendariske operahus La Scala i Milano: Asger Hameriks for længst glemte La Vendetta – en nervepirrende thriller, der lige så godt kunne være skrevet som et manuskript til Netflix.

Andre_forestillinger_karrusel_720x280.jpg

Tryllefløjten

Fortryllende forestilling for familier og børn fra 7 år

Musik: Wolfgang Amadeus Mozart

Premiere: 2. februar 2023 i Musikhuset Aarhus

Danmarksturné: 2. februar – 18. marts 2023

Musikhuset Aarhus: 2., 3., 4., 10., 11. februar 2023

Orkester: Landsdelsorkestrene

Billetsalg starter i foråret 2022 hos landets teaterforeninger og spillesteder.

Ingen anden opera har fortryllet generationer af børn og voksne som Mozarts udødelige Tryllefløjten. For at inspirere forældre og bedsteforældre til at lade deres børn opdage musikkens og kunstens verden, præsenterer vi en helt særlig opsætning af Tryllefløjten: Med stort orkester og de bedste sangere, men forkortet så den ikke varer længere end en god børnefilm. Forestillingen præsenterer nuværende og kommende Mozart-fans for alle de berømte melodier. Og som prikken over i’et hentes orkestret op i øjenhøjde, så alle i salen kan opleve glæden ved at skabe den uendeligt smukke musik.

Andre_forestillinger_karrusel_720x280.jpg

Dracula

Gysende smuk musikalsk forestilling

Co-produktion med Aarhus Teater

Premiere: 8. februar 2023

Spillested: Aarhus Teater, Store Scene

Billetsalg starter i det nye år 2022 via Aarhus Teater

Når grev Dracula lægger sin mund mod den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Dracula-myten fik liv i Bram Stokers berømte roman fra 1897. I et væld af bøger, på film og teaterscener har den karismatiske legende suget til sig af det varme blod. Nu får du den stormfulde historie om Dracula i en storslået musikalsk forestilling, skabt af Aarhus Teater i samarbejde med Den Jyske Opera. Det bedste fra operaens og teatrets verden forenes: Skuespillere møder et stort operakor, som gennem intenst drama og berømt kormusik vil illustrere Draculas rejse gennem tiden.

Komponist og lyddesigner Marcus Aurelius Hjelmborg er gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Verdi, Händel, Fauré og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser, der fremføres af Den Jyske Operas Kor.

Opera i Parken 720x208 indholdsboks.jpg

Opera i Parken

Gratis sommerkoncert under åben himmel

Dato: 11. juni 2022 kl. 15.00
Spillested: Skanseparken, Aarhus C

Oplev opera og klassisk musik for første gang eller i nye rammer i det fri, når vi sammen med Aarhus Symfoniorkester inviterer til Opera i Parken for fjerde gang.

Opera i Parken er en gratis sommerkoncert for alle: operajomfruer såvel som garvede operagængere i alle aldre. Publikum kan se frem til at opleve Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor, nationale og internationale solister, som liver Skanseparken op med storslået musik.

Mere information følger.

Opera i Parken er støttet af:

Julesangogmessingklang_720x280.jpg

Julesang og Messingklang

Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps' traditionsrige julekoncert

Datoer: 14., 15. og 16. december 2021 i Aarhus og 19. december 2021 i Vejle.
Spillesteder: Skt. Lukas Kirken i Aarhus og Vejle Musikteater.

For 17. år i træk indbyder Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps til fælles julekoncerter, der runder år 2021 af. 

Koncertprogrammet rummer især gamle og nye danske og engelske julesalmer og toner for både kor og det prægtigt klingende messingensemble.

Tidligere i sæson 2022-23 

Sæsonbog 2022-23

Den Jyske Operas sæsonbog er et trykt program om alle forestillingerne i sæson 2022-23. Bogen er gratis og kan hentes i Musikhuset Aarhus og på landets spillesteder i forbindelse med Den Jyske Operas turnéer. Man kan desuden læse sæsonbogen online her.

Bogen indeholder 100 sider med inspirationsartikler, portrætter, interviews og baggrundsartikler, der udfolder den kommende sæsons operaoplevelser.