EVOLution
EVOLution EVOLution

Lille Sal, Frichsparken

22. og 23. april

TalentU stiller skarpt på "Fred, retfærdighed og stærke institutioner"

Hvad er retfærdighed? Lige vilkår for alle? Hvad er styrke? At alle er stærke? Og hvad er fred? At vi ikke er uenige? Disse og mange andre væsentlige spørgsmål stiller de unge fra TalentU sig selv og publikum i forestillingen EVOLution.

TalentU er Den Jyske Operas talentprogram for unge i alderen 16-22 år med interesse og talent for at udtrykke sig musikdramatisk. Sammen med professionelle kunstnere udvikler, iscenesætter og opfører de unge deres eget bud på en forestilling, som kan rumme og italesætte nogle af de overvejelser, de gør sig om verden. Her har de valgt at italesætte FN's verdensmål nr. 16, "Fred, retfærdighed og stærke institutioner" i forestillingen EVOLution.

Skrevet som her starter og slutter enhver evolution med love – kærlighed – og det er et gennemgående budskab, som TalentU har til os, når de giver deres helt eget bud på, hvordan vi kan skabe EVOLution og udvikle fremtidens stærke institutioner.

Forestillingen udvikles i samarbejde med den internationalt anerkendte instruktør Mia Theil Have og komponist og lyddesigner Marie Højlund, som kendes fra talrige musikdramatiske produktioner i de senere år. Forestillingen vil indeholde både musik, sang, tekst og stærkt fysisk teater, og særligt de unge stemmer og perspektiver. Den musikalske stil er bred, og er først og fremmest en afspejling af de unges kunstneriske præferencer og nysgerrighed.

Fakta om forestillingen

EVOLution indeholder både musik, sang, tekst og stærkt fysisk teater fremført af TalentUs unge stemmer med deres perspektiver.

United Change Festival

EVOLution opføres også som en del af United Change Festival 9. september 2023 i DGI Huset Aarhus.

United Change Festival fokuserer på at skabe et globalt fællesareal i 2023, hvor alle 17 verdensmål bliver sat i scene og viser nye muligheder via kunsten, som indeholder en kapital af viden, kraft og fantasi, der kan føre til handling i kampen for vores fælles klode.

TalentU

TalentU er Den Jyske Operas talentprogram for unge mellem 16-22 år, der gennem et forløb på to år udvikler de unges interesse og talent inden for skuespil, klassisk musik og opera.

Læs mere om TalentU her

Holdet bag

Marie Koldkjær Højlund

Marie Koldkjær Højlund

Komponist
Mia Theil Have

Mia Theil Have

Librettist
Birthe Bonde Niilonen

Birthe Bonde Niilonen

Instruktør
Marie Koldkjær Højlund

Marie Koldkjær Højlund

Komponist
Mia Theil Have

Mia Theil Have

Librettist
Birthe Bonde Niilonen

Birthe Bonde Niilonen

Instruktør
Marie Koldkjær Højlund

Marie Koldkjær Højlund

Marie Koldkjær Højlund er komponist, lydkunstner og i øjeblikket huskomponist på Aarhus Teater. Hun optræder under navnene KH Marie, Marybell Katastrophy og har tidligere været tilknyttet Tiger Tunes, The Overheard og fra 2018-2019 rockbandet Nephew.

Mia Theil Have

Mia Theil Have

Mia Theil Have har skabt og instrueret anmelderroste forestillinger på internationalt plan, bl.a. med sit eget kompagni Riotous Company i London. Hun har arbejdet med opera siden 2008 på bl.a. Royal Opera House, Spitalfields Music Festival og Festival d'Aix-en-Provence. Hun har desuden undervist i skuespil, instruktion og manuskriptarbejde på nationale skuespillerskoler og universiteter.

Birthe Bonde Niilonen

Birthe Bonde Niilonen

Birthe Bonde Niilonen arbejder både som instruktør, skuespiller, dramaturg og foredragsholder. 
Hun har instrueret en lang række forestillinger på forskellige teater- og revyscener. 

Hun har afholdt en lang række kurser i skuespilteknik, fysisk teater og improvisation på Færøerne og har desuden afholdt kurser omkring selvstændig virksomhed, bevidsthedstræning, personlig udvikling og meditation. Som foredragsholder har hun blandt andet lavet oplæg i Kulturministeriet omkring kunstproduktion med titlen Om at lave kunst, Proces eller produkt og oplæg i Nordisk Ministerråd omkring nordisk identitet og kultur.

Medvirkende fra TalentU

Alicia Asmussen
Anna Fredslund Andersen
Cæcilie Dahl Frederiksen
Delfina Dyhr
Freja Nørgaard Jensen
Hans Christian Brun-Jensen
Kristoffer Honoré
Louise Sørensen
Luca Iele Rasmussen
Maren Færch
Rachel Osted

Lysdesigner

Emilie Sofie Schmidt

Musiker

Andreas Pilgaard

Tak til

Andre store oplevelser

SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO   SE VIDEO
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·