TalentU - Den Jyske Operas talentprogram for unge

Gennem TalentU, Den Jyske Operas talentprogram for unge mellem 16-22 år, får du som ung gennem to år mulighed for at udvikle din interesse og dit talent inden for skuespil, klassisk musik og opera.

TalentU er til for at udvikle unge talenter, men i lige så høj grad for at udfordre og tilføre noget ung power til operascenen.

I TalentU bliver du del af en gruppe, der får træning og bliver udviklet i et professionelt operamiljø, hvor I også bliver en del af nogle af Den Jyske Operas forestillinger. Derudover laver TalentU også sine egne forestillinger, som er jeres helt eget take og en kommentar til Den Jyske Operas forestilling.

Vi optager hvert år nye medlemmer, så vil du være en del af et fællesskab der mødes om kor, musik og sceneoptræden?

Kontakt TalentU@jyske-opera.dk og fortæl lidt om, hvorfor du ønsker at være med, og om du har erfaring med sang og dramaundervisning allerede.

“At være med i TalentU har givet mig et trygt fællesskab, hvor jeg kan udvikle mig kreativt, dramatisk og personligt. Jeg har fået oplevelser, som jeg aldrig glemmer.”

Inger Margrethe

9. september 2023 kunne man opleve opera og gymnastik i samklang, da TalentU og DGI Verdensholdet gik sammen under United Change-Festivalen i forestillingen EVOLution. Her gik gymnastik, spring, opera, lyddesign og teater op i en højere enhed for at sætte fokus på både fysisk og mental sundhed samt menneskerettigheder.

Det hele fandt sted i DGI Huset Aarhus, hvor de både optrådte hver for sig og i fællesskab. De unge og deres instruktører tog udgangspunkt i Verdensmål 3: Sundhed og trivsel og Verdensmål 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner.

Evolution DGI Talentu

Se filmen TalentU - En tid de aldrig glemmer

TalentU medvirkede i august 2018 i Den Jyske Operas storstilede opsætning af Passageren. En videofotograf fulgte TalentU i de lange, spændende og hårde forberedelser. Det er der kommet en fin og rørende beretning om udvikling og unge, liv og død, opera og virkelighed ud af, nemlig dokumentarfilmen TalentU – en tid, de aldrig glemmer.

TalentU kunne opleves i

Podcast om TalentU

Hvad får egentlig unge til at gå til opera i deres fritid?

Få svaret i et interview med Freja Bjørnø og Hans Christian Brun-Jensen fra TalentU og vores udviklingschef Lene Juul Langballe i ISCENE Podcast-afsnittet “TalentU, opera i stedet for fodbold”. Podcasten kan streames på Apple Podcasts her eller via iscene.dk her.

Link til Apple Podcasts   

Link til iscene.dk

TalentU er støttet af

SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO    SE VIDEO   SE VIDEO
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  
LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·  LÆS MERE ·