GrowOP! Festival 2019 - opera for børn 

Festivalen byder igen på opera for børn fra 19.-24. september 2019 på forskellige spillesteder i Aarhus.
Festivalens program med opera for børn og unge fra 0-14 år offentliggøres senere. 
Tilmeld dig Den Jyske Operas nyhedsbrev og få nyt om GrowOP! Festival direkte i din indbakke.

Festivalen løb første gang af stabelen 11.-26. november 2017 i Aarhus, Herning, Samsø, Ikast, Struer og Holstebro med blandt andetworkshops, morgensang, internationale gæstespil og operaforestillinger, som alle var skræddersyet til børn fra 0 - 12 år.
GrowOP! fik P2 Prisen for Årets Nyskabelse 2018. www.dr.dk/presse/p2-er-klar-med-tre-nye-prismodtagere

"Jeg har med stor glæde og taknemmelighed modtaget nyheden om at GrowOP! festival modtager P2 prisen som Årets Nyskabelse. At få lige præcis denne fine pris er en stor anerkendelse af ideen om at skabe Danmarks første store operafestival for børn - en ide som opstod i mit operahjerte for over 5 år siden. Det har været en fantastisk proces at udvikle projektet sammen med gode partnere og endelig at kunne realisere det på en måde, som beviste at opera virkelig kan noget særligt sammen med sit publikum - de allermindste såvel som unge og voksne," udtaler Birgitte Holt Nielsen, børneoperaproducent på Den Jyske Opera og idékvinde bag festivalen.

GrowOP! arbejder frem mod at blive en biennale med operafestival for børn hvert andet år. Foreløbig i 2017 og 2019. 


Eksperimenter og forskning

For at skabe en stærk grobund og interesse for festivalen og for opera som kunstform gennemføres desuden en lang række publikumsinddragende projekter og aktiviteter, kunstneriske eksperimenter og laboratorier for professionelle kunstnere, ligesom der forventes at være tilknyttet et forskningsprojekt.


Styreggruppe

Projektet styres af en styregruppe bestående af repræsentanter for de 4 institutioner: Børnekulturhuset AarhusOperaen i MidtenFIGURA ensemble og Den Jyske Opera med Den Jyske Opera som tovholder.


Fakta

I samarbejde med Børnekulturhuset Aarhus, Operaen i Midten og FIGURA ensemble arbejder Den Jyske Opera på at udvikle et nyt tiltag for børn og unge i Region Midtjylland – en festival, der hvert andet år skal præsentere nytænkende og relevante danske og internationale musikdramatiske forestillinger for børn og unge.


Kontakt

Har du spørgsmål til GrowOP! Festival
er du velkommen til at kontakte: 

Birgitte Holt Nielsen
Den Jyske Opera 
[email protected]
Telefon 23 64 26 13