GrowOP! Festival er Danmarks første operafestival for børn 

GrowOP! har fået P2 Prisen for Årets Nyskabelse 2018. 
www.dr.dk/presse/p2-er-klar-med-tre-nye-prismodtagere

"Jeg har med stor glæde og taknemmelighed modtaget nyheden om at GrowOP! festival modtager P2 prisen som Årets Nyskabelse. At få lige præcis denne fine pris er en stor anerkendelse af ideen om at skabe Danmarks første store operafestival for børn - en ide som opstod i mit operahjerte for over 5 år siden. Det har været en fantastisk proces at udvikle projektet sammen med gode partnere og endelig at kunne realisere det på en måde, som beviste at opera virkelig kan noget særligt sammen med sit publikum - de allermindste såvel som unge og voksne," udtaler Birgitte Holt Nielsen, børneoperaproducent på Den Jyske Opera og idékvinde bag festivalen.

Festivalen løb af stabelen 11.-26. november i Aarhus, Herning, Samsø, Ikast, Struer og Holstebro med blandt andet på workshops, morgensang, internationale gæstespil og operaforestillinger, som alle var skræddersyet til børn fra 0 - 12 år.

GrowOP! arbejder frem mod en biennale og i efteråret 2019 forventer vi, at små og store kan se frem til næste udgave af GrowOP!

Læs CV og download foto af Birgitte Holt Nielsen her

Læs mere herunder eller på GrowOP!s egen hjemmeside: growopfestival.com


Eksperimenter og forskning

For at skabe en stærk grobund og interesse for festivalen og for opera som kunstform gennemføres desuden en lang række publikumsinddragende projekter og aktiviteter, kunstneriske eksperimenter og laboratorier for professionelle kunstnere, ligesom der forventes at være tilknyttet et forskningsprojekt.


Styreggruppe

Projektet styres af en styregruppe bestående af repræsentanter for de 4 institutioner: Børnekulturhuset AarhusOperaen i MidtenFIGURA ensemble og Den Jyske Opera med Den Jyske Opera som tovholder.


Fakta

I samarbejde med Børnekulturhuset Aarhus, Operaen i Midten og FIGURA ensemble arbejder Den Jyske Opera på at udvikle et nyt tiltag for børn og unge i Region Midtjylland – en festival, der hvert andet år skal præsentere nytænkende og relevante danske og internationale musikdramatiske forestillinger for børn og unge.


Kontakt

Har du spørgsmål til projektet GrowOP! 
er du velkommen til at kontakte: 

Birgitte Holt Nielsen
Den Jyske Opera 
bhn@jyske-opera.dk
Telefon 23 64 26 13